kinglord34

Aktif üye
7 Ocak 2017
261
30
28
Belirtilmemiş
Herkese iyi çalışmalar dilerim.
CharacterBP ve EquipPistol sınıflarım var. CharacterBP reload yaptığında; hem kendi meshinin animasyonunun oynamasını hem de EquipPistol meshinin animasyonunun oynamasını istiyorum. CharacterBP'nin mesh reload animation replikasyonunu basit bir şekilde hallettim fakat EquipPistol'un reload animasyonunu bir türlü replicate edemedim.

WeaponBP:

Screenshot_2.png

CharacterBP:
Screenshot_3.png

Ek olaraktan Equip pistol sınıfını hiçbir şekilde CharacterBP'nin içerisinde cast edemiyorum (cast ettiğimde çalışmıyor) o yüzden get actor of class sınıfını çağırmak durumunda kalıyorum. Muhtemelen replicate sorunu da cast edemediğim için kaynaklanıyor.

Yardımlarınıza, fikirlerinize, önerilerinize açığım.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.
CharacterBP ve EquipPistol sınıflarım var. CharacterBP reload yaptığında; hem kendi meshinin animasyonunun oynamasını hem de EquipPistol meshinin animasyonunun oynamasını istiyorum. CharacterBP'nin mesh reload animation replikasyonunu basit bir şekilde hallettim fakat EquipPistol'un reload animasyonunu bir türlü replicate edemedim.

WeaponBP:

Ekli dosyayı görüntüle 537

CharacterBP:
Ekli dosyayı görüntüle 538

Ek olaraktan Equip pistol sınıfını hiçbir şekilde CharacterBP'nin içerisinde cast edemiyorum (cast ettiğimde çalışmıyor) o yüzden get actor of class sınıfını çağırmak durumunda kalıyorum. Muhtemelen replicate sorunu da cast edemediğim için kaynaklanıyor.

Yardımlarınıza, fikirlerinize, önerilerinize açığım.
Custom Eventler Replicated değil ki.
Şöyle yapacaksın :

Önce PistolReloadServer diye bir Custom Event oluştur bunu Run On Server yap.
Sonra PistolReloadMax diye bir Custom Event oluştur bunu da Multicast yap. Montageyi buraya ekle.
Sonra o ilk oluşturduğumuz PistolReloadServerden ikinci oluşturduğumuz PistolReloadMax Eventini çağır.

Yani şöyle : PistolReloadServer > PistolReloadMax

Reload işlemini R tuşuna bastığında yapacaksan mesela orada da PistolReloadServeri çağıracaksın, Server de Max'ı çağıracak.
SkeletalMesh i Replicate etmene gerek yok büyük ihtimalle.

Son işlem şöyle : Key(R) > PistolReloadServer > PistolReloadMax

• Beğen
Tepkiler: kinglord34
Hocam ilginiz için teşekkür ederim, bende ilk başta dediğiniz gibi yaptım fakat çalışmadı. Daha sonra sizlere sormak için yaptığım bu işlemi silip düz mantıkla kodların ekran görüntüsünü buraya attım.
Sanırım kodun çalışmama sebebi Get actor of class kullanmamdan kaynaklı. CharacterBP'me, Equip Pistol aktörümün referansını bir türlü alamıyorum. Equip Pistolu cast ediyorum fakat objectine ne bağlarsam bağlayım sonuç vermiyor. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünmekteyim. Yani sorunu özetlemek gerekirse Cast to equip pistolun objectine ne bağlayacağımı bulamadım.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim, bende ilk başta dediğiniz gibi yaptım fakat çalışmadı. Daha sonra sizlere sormak için yaptığım bu işlemi silip düz mantıkla kodların ekran görüntüsünü buraya attım.
Sanırım kodun çalışmama sebebi Get actor of class kullanmamdan kaynaklı. CharacterBP'me, Equip Pistol aktörümün referansını bir türlü alamıyorum. Equip Pistolu cast ediyorum fakat objectine ne bağlarsam bağlayım sonuç vermiyor. Sorunun bundan kaynaklandığını düşünmekteyim. Yani sorunu özetlemek gerekirse Cast to equip pistolun objectine ne bağlayacağımı bulamadım.
Karakterinin BP'sine gir, Equip Pistolu Component olarak ekle karakterin Componentlerine. Yani bir arabaya Nitro taktığını düşün. Ek parça gibi ekle onu onun üzerinden Cast etmeden işlem sağla.

• Beğen
Karakterinin BP'sine gir, Equip Pistolu Component olarak ekle karakterin Componentlerine. Yani bir arabaya Nitro taktığını düşün. Ek parça gibi ekle onu onun üzerinden Cast etmeden işlem sağla.
Equip Pistol aktörü envanter sistemimin içerisinde yer almakta. Bu yüzden child actor ya da skeletal mesh component kullanamıyorum. Yani bir şekilde Equip Pistol sınıfı cast etmem gerek ya da buna benzer başka bir yol denemem gerek.

Equip Pistol aktörü envanter sistemimin içerisinde yer almakta. Bu yüzden child actor ya da skeletal mesh component kullanamıyorum. Yani bir şekilde Equip Pistol sınıfı cast etmem gerek ya da buna benzer başka bir yol denemem gerek.
Sorunu bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.
Sorunumu daha net anlatabilmek adına daha detaylı bilgi ekleyeyim:
1)Equip pistol ayrı bir aktör class ve bu class envanter sistemine bağlı. Yani Equip Pistol envanter sistemine bağlı olduğu için KarakterBP içerisinde child actor ya da component olarak yer almıyor.
2) Equip pistol sadece yerden alınabiliyor yani collectable item.
3) Equip pistolü karakter eline aldığında pistolün kendi animasyonlarını bir türlü replicate edemiyorum. (Get all actor of class ile For each döngüsü vs. birçok şeyi denedim fakat bir türlü başarılı olamadım.)

Sorunu bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.
Sorunumu daha net anlatabilmek adına daha detaylı bilgi ekleyeyim:
1)Equip pistol ayrı bir aktör class ve bu class envanter sistemine bağlı. Yani Equip Pistol envanter sistemine bağlı olduğu için KarakterBP içerisinde child actor ya da component olarak yer almıyor.
2) Equip pistol sadece yerden alınabiliyor yani collectable item.
3) Equip pistolü karakter eline aldığında pistolün kendi animasyonlarını bir türlü replicate edemiyorum. (Get all actor of class ile For each döngüsü vs. birçok şeyi denedim fakat bir türlü başarılı olamadım.)
Projeni upload edip bana yolla DM üzerinden.

• Beğen
replicate işi biraz karışık maalesef, senin temel yapına bağlı olarak doğru yönteme yürünmeli, sadece silahı ve karakteri boş projeye migrate et, içlerinde kafa karıştıracak alakasız tüm fonksiyonları sil, yalnızca silahın ele alındığı ve ateşlendiği fonksiyonlar kalsın, herhangi bir modele de gerek yok sadece dediğim fonksiyonları içeren blueprintler yeterli, bunu bir yere yükleyince haber ver bakıp net cevap verelim, yoksa fotolar üzerinden verilen cevaplar daha da çorba eder işi emin ol :)