leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,521
5
215
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Bir projeye başladınız , büyük bir hevesle devam ediyorsunuz. Bir şeyler yapıyorsunuz daha sonra baktınız ki monotonlaşmaya başlıyor. Yaptığınız iş sıkmaya ve keyif vermemeye sanki ilerlemediğini hissettiğinizi düşünüyorsunuz. Eminim ki herkesin başına gelmiştir. Aklınıza başka projeler geliyor onlara yönelesiniz geliyor ama gelin görün ki onda da aynı şekilde yarısında sıkılmaya baştan savma yapmaya başlıyorsunuz.

Bu oyun geliştirenler için özellikle az kişiyle geliştirilen oyunlar için çok önemli bir problem. Peki bu problemle nasıl başa çıkılır ?
Tecrübesi olan arkadaşlar varsa buraya beklerim.

En önemli konu senaryo, eğer elinde sağlam bir senaryo yok ise (hyper-casual yapmıyorsan tabii) element uydurmaya başlıyor insan, sağdan soldan bulduğun assetleri çakmaya başlıyorsun, bir yerden sonra kafanda soru işaretleri ile kala kalıp sıkılıyorsun, yaşadım bilirim. Ama belli bir konseptin ve senaryon var ise, bazı assetleri kendin çiz, texture üret, programla derken dolu dolu geçiyor. açıkçası beni en çok sıkan test etme kısmı ::) bug kovalarken insan yaptığı oyundan bile nefret ediyor oynaya oynaya

Konu var aslında ve yapacağım oyunda çok zor değil. Pacify ve Devour tarzı bir oyun yapmaya çalışıyorum. Aslında çok zor değil dediğim gibi. Biraz çevre dizaynı , karakterler , flashlight gibi sistemler bunlar basit zaten. AI kısmıyla biraz uğraşırsak yeterince zeki olursa oyun oynanacak hal alır. Gerisi ise networking kısmı ama bence onlar da basit. Çünkü ben bir çok şeyi yaptım mesela animasyonlar olsun karakterlerin hareketleri olsun kick sistemi lobby sistemi bağlantı sistemleri, yani hepsinin sistemi kurulu . Zaten şuan oyunu bitirmeyeceğim steam festival e kadar bir demo hazırlıyorum şuan. Oyunun bir bölümü olacak yani , eğer oradan kendime bir bütçe ayırabilirsem oyun ilgi görürse devam ederim bana motivasyon da katar. Mikrofonla konuşma da var her şey var şuan :D Mixamo karakterimi Metahumana retarget etme kısmında takıldım ...