VoiclessCry

Yeni üye
8 Şub 2021
135
2
0
(16) Bursa
normalde tam bir oyun geliştirme üzerine hiçbirzaman uğraşmadığım için çoğu temel şeyde eksiğim sorularım için şimdiden kusura bakmayın, 
Aradığım şey, Blank oyun projesinde kontrol edilebilen ana karakteri nasıl oluşturuyoruz. Ciddi ciddi bunu bilmiyorum ve bir türlü de araştırmama rağmen bulamadım

:(

Content browser a sağ tıkla add blueprint class ı seç. Orada base yani taban class olarak Character i seç. Sonra ona istediğin bir isim ver. Sonra çift tıkla ve aç. Sol üstte component listesinde bir tanesi skeletal mesh olacak. Ona tıkla ve seç. Sağdaki details panelinde skeletal mesh olarak bir asset aramalısın. Oraya tıkladığında projenin içerisinde varsa eğer olanları göreceksin. Eğer projede hiç skeletal mesh yoksa bir fbx dosyası bulup yeni bir karakter mesh i dışarıdan import etmelisin. Varsa ya da dışarıdan getirdiysen şimdi animation olarak use anım BP seçebilirsin hemen üstünden. Sistemde anım BP varsa oraya atayacaksın yoksa yeni bir tane yapman gerekecek. Ve buradan devam edebilirsin...

skeletal character için enginegider 'in anlattıklarını uygulayacaksın, ben de küçük bir ekleme yapayım. Input tanımladığın sürece Pawn class ında olan her şeyi kontrol edebilirsin, bunun mesh-skeletal mesh-yalnızca kamera hatta içeriğinde hiçbirşey tanımlı olmasa bile kontrol edebilirsin. harita üzerinde bunu yapmak için ;

Screenshot_3.png

Karakteri herhangi bir haritada tanımlı game mode üzerinden veya player controller üzerinden kontrole almak için; 
 Burada transform bilgini girmelisin, ve o haritada hangi player controller ı kullanıyorsan onu tanımlamalısın,

Screenshot_4.png