huso

Üye
27 Eki 2015
50
3
8
(34) İstanbul Avrupa
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Arkadaşlar selam;

Yukarıda ki youtube linkinde ki tutoriali aynen yaptım, fakat ben  up, right, left, down tuşları ile karakteri rotate ettirdiğim zaman karakter bir anda 90 derece biden dönüyor, sanki snap varmış da açık kalmış gibi.

Tutorialde anlatan adam yaptığında gayet yumuşak şekilde dönüyor.

Böyle bir problemle karşılaştınız mı hiç ?

aşağıda ki linkte de proje settings de keyboard ayarlarını nasıl yaptığı anlatılıyor.

huso' Alıntı:

Arkadaşlar selam;

Yukarıda ki youtube linkinde ki tutoriali aynen yaptım, fakat ben  up, right, left, down tuşları ile karakteri rotate ettirdiğim zaman karakter bir anda 90 derece biden dönüyor, sanki snap varmış da açık kalmış gibi.

Tutorialde anlatan adam yaptığında gayet yumuşak şekilde dönüyor.

Böyle bir problemle karşılaştınız mı hiç ?

aşağıda ki linkte de proje settings de keyboard ayarlarını nasıl yaptığı anlatılıyor.

videoyuda izledim ama neyin rotasyonu olduğunu anlamadım. Kameranın mı, yoksa başka bir şey mi?
Kamera ise başka bir video önereceğim

yılmaz hoca' Alıntı:
videoyuda izledim ama neyin rotasyonu olduğunu anlamadım. Kameranın mı, yoksa başka bir şey mi?
Kamera ise başka bir video önereceğim

Sanırım karakterin rotasyonundan bahsediyor. Ama ne yazık ki çözümü bilmiyorum.

Karakterin kendi çevresinde dönmesini sağlayan rotasyon, kamera değil. Yavaşça dönmüyor, bir anda 90 derece dönüyor ve örnek veriyorum  sol ok tuşuna basınca basınca bir anda 90 derece sola dönüyor oktan çekince de tekrar pat diye eski haline dönüyor.

Yani soft bir çekilde aşama aşama yavaşça dönmesini ve döndüğü yönde kalmasını sağlayamadım

Character movementından Braking friction(yanlis yazmis olabilirim) ve max accelaration degerlerini degistirmeyi denermisiniz ? İstediginizi tam olarak anlayamadim ama bu sekilde isteginize uyarsa kullanirsiniz

Öncellikle character blueprint içerisinden detail panelinin görüntüsünü atar mısınız? Karakter olarak mannequin mi kullanıyorsunuz ? Blueprintin x,y ve z eksenlerini doğru yaptınıza emin misiniz?

[UETR]Ozzy' Alıntı:
Öncellikle character blueprint içerisinden detail panelinin görüntüsünü atar mısınız? Karakter olarak mannequin mi kullanıyorsunuz ? Blueprintin x,y ve z eksenlerini doğru yaptınıza emin misiniz?

Özellikleri printscreen aldım, aşağıda gönderiyorum

az3AD5.jpg
[/url][/img]

Ygk9ll.jpg
[/url][/img]

8YZrbQ.jpg
[/url][/img]

D72AR6.jpg
[/url][/img]

Sorunuzu pek anlayamadım fakat karakter kapsülün içinde değil.Karakteri kapsülün içerisine tam oturtun (90 Derece Z ekseninde aşağı indirin.) Ek olarak parametrelerde sadece bir yerde oynama yapmışsınız o kısım ise :
1JvoOp.png

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sorum tam olarak şu;

Playe basıp adamı hareket ettirdiğim zaman kendi çevresinde ok tuşları ile rotate yaptığımda bir anda 90 derece dönüyor, yumuşak bir şekilde,  uyduruyorum 1 saniye de dönmüyor dönmesi gereken yöne, aniden dönüyor.

Yani karakter 0 derece iken sola doğur sol ok tuşuna tek basışta 90 derece dönüyor.

huso' Alıntı:
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sorum tam olarak şu;

Playe basıp adamı hareket ettirdiğim zaman kendi çevresinde ok tuşları ile rotate yaptığımda bir anda 90 derece dönüyor, yumuşak bir şekilde,  uyduruyorum 1 saniye de dönmüyor dönmesi gereken yöne, aniden dönüyor.

Yani karakter 0 derece iken sola doğur sol ok tuşuna tek basışta 90 derece dönüyor.

Sorununuzu tam olarak anlayamıyorum kusura bakmayın. Sisteminiz, Tutorial ile şuan aynı işlevi görmüyor musunuz ?

O zaman şöyle anlatayım, karakteri döndürmek istediğim yöne basınca anında dönüyor, yani aşamalı aşamalı dönmüyor. Yani sıfır dereceden 90 dereceye 1,2,3,4....90 derece olacak şekilde dönmüyor.

Sabit duruyor, dönme yönüne basıyorum pat diye 90 derece birden dönüyor.

Sanki bir rotate snap i açıp 90 dereceye ayarlayıktan sonra objeyi rotate ediyormuş gibi dönüyor.

ben basılı tuttukça dönsün istiyorum, mesela bir kere basıcam 10 derece dönecek, bir daha basıcam 10 derece daha dönecek gibi.