FoXieAerandir

Yeni üye
26 Mar 2019
4
1
0
34
(6) Ankara
Merhaba arkadaşlar, ismim Ahmet aranıza yeni katıldım 27 yaşındayım. Hem forumda hemde yazılımda yeniyim keşke daha erken başlasaydım. Üyelik işlemleri biraz zorlu olmuş ama sanırım iyide olmuş, sizde sürekli gelen sorulardan araştırma yapmayanlardan sıkılmışsınız doğal olarak. Birde sorum var bu başlık altında sormak ne kadar doğru bilmiyorum ama;
Referans karakterim altında ForEachLoop'un Array pinine oluşturduğum Variable bağlayamıyorum ben mi bir yerde hata yapıyorum yoksa UE4 sürümünden mi kaynaklı çözemedim.

Ekran Görüntüm; 
ZXPgng.jpg

Takip ettiğim rehber video(35.Saniyede uygulamakta); 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Teşekkürler iyi forumlar  :)

Merhabalar, öncelikle lütfen forum kurallarını okuyun ve ayriyeten foruma hoş geldiniz. Neden bu üyelik sistemine geçtiğimizi Yeni Üyelik Sistemi konumuzdan öğrenebilirsiniz.

Soru sorduğunuz için tanışma kısmından konunuzu taşıyorum. 

Sorununuz aslında basit ForEachLoop düğümünüz o array referansına ait olmadığından bağlayamıyorsunuz. ForEachLoop'u silip Interactables değişkeni üzerinden tekrar çekin.

Tekrardan hoş geldiniz, iyi forumlar dilerim.

Hoş bulduk, hem cevap verdiğiniz hem de konumu düzenlediğiniz için teşekkür ederim. Konu açmadan önce üyelik sistemi ve kuralları okumuştum, hata yaptıysam farkında değilim.

Tekrardan merhabalar, yine basit bir sorum var ve yeni bir konu açıp forumu kirletmek istemedim.
Aynı YouTube oynatma listesinin bir sonraki videosunda "GetBestInteractable" fonksiyonunda sorunla karşılaştım. Sorunum oluşturduğum Local Variable(InteractableVariables)'i Compile yapınca oluşturulan "Set" değeri hata veriyor ve "IsValid?"e bağlayamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Konusu geçen video; 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Ekran görüntüm; 
alb5gR.jpg

FInteractableVariables isimli structure da "BP Base Interactable'ı" referansını array olarak yaratmışsınız onun yerine single variable (standart) olarak yaratmalısınız. 

Derslere bu kadar bağlı kalmayın, izlerken anlamaya çalışın yoksa öğrenmek yerine ezberlemiş olacaksınız.

mMWPvY.png

Cevabın için teşekkür ederim. Orta seviye(oyunlardan filmlerden vb. öğrendiğimiz kadarıyla) ingilizcem var. Videoda anlatarak yapıyor, çevirebildiğim kadarıyla anlamaya çalışıyorum. Tek bir projeyi sonuna kadar götürmeye çalışmıyorum, bir kaç farklı projede ne nedir nasıldır anlamak için çoğu komutu kullanarak anlamaya çalışıyorum. Yani dediğiniz gibi öncelikli amacım anlamak, direk oyun yapmaya çalışmıyorum. Bazı hatalarla karşılaşıyorum internette araştırma yaparak veya tutorial videolarına bakarak çözüyorum, henüz çok yeniyim ve çok merak saldım saatlerce başında durunca bir yerden sonra hatalar yapmaya başlıyor insan hatta çok basit hatalar(örnekte olduğu gibi)  :) 
Birde bazı eski versiyona ait bir "uasset" veya "fbx" dosyasını yeni versiyona yüklemek istediğimizde hata verebiliyor. Bunun bir çözümü var mıdır ?
Edit: Dosyaları sürükle bırak yöntemi değilde, proje dosyalarının içine kopyalayarak halletim sadece materyalleri birleştirmek gerekti.
Tekrardan teşekkür ederim.