mehmetkonca85

Yeni üye
19 Ocak 2017
7
1
0
(6) Ankara
Merhaba arkdaşlar. Bir mimari proje üzerinde çalışıyorum. Daha önce örneğin renk değiştirme, kapı açma, pencere açma, ışık açıp kapama gibi uygulamaları formdaki videolar sayesinde hallettim. Şu anda ise şöyle bir şey yapmak istiyorum mümkün müdür?  mümkünse kabaca nerelere çalışmalıyım, bakmalıyım?  

İstediğim şey; kullanıcının klavyesiyle girdiği sayısal değere göre sabit yükseklikdeki bir duvarın uzaması ve açı değiştirmesi? bir nevi motoru içersinde minik bir çizim programı oluşturmak gibi düşünebilirsiniz. Örneğin kullanıcı 5 metre yazdığında duvarın 5m otomatik oluşması ve 90 derece dediğinde ise 90 derece köşe yapıp tekrar verilen ölçüye göre gitmesi.

Açıkçası sabit duran nesnelerin boyutunu, rotasyonunu oyun içinden müdahale ederek değiştirmek çok zor değildir. Fakat bu nesneleri tek bir nesne halindeyken eğip bükmek veya açı vermek istiyorsanız biraz daha karmaşık işlemlere tabi tutmanız gerekir. Mesela bir Spline Mesh oluşturup her bir spline pointin transform değerlerine erişebilmeniz gerekir. Ancak bu şekilde nesneye müdahale edebilirsiniz.

Daha çok üst seviye bilgi gerektirir. Diğer kullanıcılara epey karmaşık gelebilir :)

mehmetkonca85' Alıntı:
teşekürler. Çok çalışmak lazım:)

öncelikle bir UMG oluşturmalısınız, ve bu widgetin içine 3 tane "Editable Text" (x,y,z koordinatını saklamak için) ve "Buton" yaratmalısınız. Ve bu butona tıklatıldığında objenin bluepritnine erişip oradaki objenin SetActorLocation veya SetActorRotation veya SetActorScale  düğümleri değerini bir vektör olarak atamalısınız. 

Örneğin: Objenin boyutu için x,y,z koordinatları için 3 tane giriş yapılsın bu editable textlerden
bu girilen "string" değerlerini float değerine çeviirp daha sonra "make vector" kutucuğu ile x,y,z koordinatlarını vektör yapıp, vektör düğümüne bağlamanız lazım.

Aşağıda vereceğim örneği yapın, daha iyi anlayacaksınız. Ve bir fikir ortaya çıkacaktır.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.