GameCreator' Alıntı:
Arkadaşlar Merhaba Örneğin Bir Ev Koydum Normal Bir Ev Karakter Onu Satın Almasını İstiyorum Bu Sistemi nasıl Yapabilirim Acaba kolay yollu!

Bu işin herhangi bir kolay yolu yok. Öncelikle blueprintleri öğrenmelisin bir bir ekonomi sistemi yazmalısın. Karakterinde ya da farklı leveller arasında geçiş yapmak istiyorsan GameInstance'da bir değer tutup evin önüne geldiği zaman TriggerBox ile bir UI Widget açılıp bu widgetten belirli tuşa basılınca karakterin para değeri ile ev bp parasal değerini kontrol edip belirli işlemleri sıralaman lazım.

Böyle sorular sormak yerine bir şeyler yapmayı dene ve bize nerede yanlış yaptığını göster.
Yoksa uzaya çıkan roket nasıl yaparım sorusu gibi soruların cevabını asla bulamazsın.

GameCreator' Alıntı:
Arkadaşlar Merhaba Örneğin Bir Ev Koydum Normal Bir Ev Karakter Onu Satın Almasını İstiyorum Bu Sistemi nasıl Yapabilirim Acaba kolay yollu!

Kafanda nasıl bir sistem kurmak istediğini biraz daha ayrıntılı açıklarsan, bilgimiz doğrultusunda yardımcı olmaya çalışabiliriz. Öncelikle "Bir Ev Koydum Normal Bir Ev" derken ne demek istiyorsun? Evi nereye koydun? NPC ile konuşunca satın alabileceğin evler listesi çıkıyor daha sonra satın alma butonuna tıklayıp satın alınca bu ev sahneye mi ekleniyor? veya direkt olarak sahne de bir ev var onun üzerine yaklaşıp bir tuşa basınca satın alıyorsun ve evin belirli özellikleri aktif mi oluyor? Karakterinin nasıl bir finansal sistemi var? Yani bir çok şey eksik sorunda. Bu şekilde sorularla hem bizi hem kendini yorarsın. Mesela şuan ben sana bir çözüm yolu üretmek yerine oturdum bunları yazıyorum.

Muhtemelen denilenler işine gelmeyecek ancak böylesine konuları sorarak bir yere varamazsın. Belli bir miktar UE4 ile haşır neşir olduktan sonra yapabileceğin bir sistem bu. Ayrıca soru sorma şeklin de yanlış, sorunun kendisi de doğru değil. Sorunda detay yok, aklındakileri okuyamayacağımıza göre istediğin cevabı alamama olasılığın yüksek. Sorunun kendisinin yanlış olmasının sebebi ise hiçbir deneme yapmadan, bir noktada takılmaksızın hop diye bir sistemi forumdan talep ediyor olman.

Buggiman' Alıntı:
GameCreator' Alıntı:

Kafanda nasıl bir sistem kurmak istediğini biraz daha ayrıntılı açıklarsan, bilgimiz doğrultusunda yardımcı olmaya çalışabiliriz. Öncelikle "Bir Ev Koydum Normal Bir Ev" derken ne demek istiyorsun? Evi nereye koydun? NPC ile konuşunca satın alabileceğin evler listesi çıkıyor daha sonra satın alma butonuna tıklayıp satın alınca bu ev sahneye mi ekleniyor? veya direkt olarak sahne de bir ev var onun üzerine yaklaşıp bir tuşa basınca satın alıyorsun ve evin belirli özellikleri aktif mi oluyor? Karakterinin nasıl bir finansal sistemi var? Yani bir çok şey eksik sorunda. Bu şekilde sorularla hem bizi hem kendini yorarsın. Mesela şuan ben sana bir çözüm yolu üretmek yerine oturdum bunları yazıyorum.

Evet Bir Npc İle Konuşacak Sahnedeki Ev Alınacak Örneğin Kapı Kilitli Olacak Satın Aldığında İse Açılacak Npc İle Olmasa Bile evin kapısına geldiğinde bir liste çıkacak ve satın alınabilecek o şekilde!

GameCreator' Alıntı:
Buggiman' Alıntı:

Evet Bir Npc İle Konuşacak Sahnedeki Ev Alınacak Örneğin Kapı Kilitli Olacak Satın Aldığında İse Açılacak Npc İle Olmasa Bile evin kapısına geldiğinde bir liste çıkacak ve satın alınabilecek o şekilde!

Tamam çok güzel sen anlattığın şekilde bir şeyler yapmaya başla takıldığın yerde yardımcı olmaya çalışalım.

Buggiman' Alıntı:
GameCreator' Alıntı:

Tamam çok güzel sen anlattığın şekilde bir şeyler yapmaya başla takıldığın yerde yardımcı olmaya çalışalım.

tamam ben bi göz atayım teşekkürler :)