yılmaz hoca

Yeni üye
25 Mar 2017
69
0
0
(6) Ankara
merhaba arkadaşlar. Unreal de henüz yeniyim. Öğrenme aşamasındayım. Ancak her ne kadar araştırsam da bir sorun hakkında bilgi bulamadım. Şarta bağlı hareket veya devamlılık. Konuyu açıklayayım. Mesela 2D bir oyunda mesela koşu oyunu diyelim. Karakter koşarken sürekli kapılar karşısına çıkacak. Devam etmesi için sorulan soruyu cevaplaması lazım. Biraz daha ayrıntıya gireyim. Kapının belli bir mesafesine gelince, oyunun uygun bir uygun bir yerinde bir soru çıkacak, hemen altında 4-5 cevaplık seçenek olacaktır. Doğru cevap olduğunda kapı açılacak, ardındaki ödül alınıp yola devam edecek. Yalnız cevaplar biraz  karışık olacak. Şöyle ki: 1. level 10 sorudan oluşuyor ve oyuncu 5. adımda yanlış cevapladığında, başa dönecek. İşte bu arada cevabın sırası değil kendisi olmalı. Diyelim ki ilk adımın cevabı 1. sırada ev kırmızı renk ise, aynı cevap diğer adımda bir başka sıra ve renkte olacak. Ki ki oyuncu ne cevap verdiğini bilsin. Ve level e göre bu soruların cevapları hem zorlaşacak hemde görünme süresi azalacak. Görünme süresinde  cevaplanamayan soru ya level e göre ya başa döner, yada alınan puandan düşer. Bunu nasıl yaparım. Neyi, incelemem lazım. Yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok memnun olurum

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Anlattığın şeylerin tıpa tıp aynısını gösteren bir rehber bulabileceğini zannetmiyorum. Çünkü çok genel anlatmışsın. Hedefi veya soruyu daha dar bir şekilde sormalısın ki nokta atışı cevap alabilesin veya konuyu öğrenebilesin.

Yapacağın şeyleri adım adım araştırmalısın. Nerede takıldıysan onun üzerine yoğunlaşmalısın. Sorduğun sorular silsilesinde hangisine cevap vereceğimi şaşırdım açıkçası. Hangi aşamada olduğundan ziyade nasıl yaparım şeklinde sormuşsun.

Bu yazıdan çıkardığım sorular:
-2D oyun nasıl yapılır?
-Karakter nasıl sürekli koşar?
-Karakterin karşısına sürekli nasıl kapı çıkar?
-Kapının yakınında, istediğim bir noktada karakter nasıl durur?
-Karakter durduğunda hangi yöntem ile bir soru çıkartabilirim?
-Doğru şıkkı seçince, karakteri nasıl koşmaya devam ettirebilirim?
-Yanlış şıkta nasıl karakterim başa dönebilir?
-Şıkların sırasını, sorudan soruya, nasıl değiştirebilirim?
-Doğru şık seçilince puanı nasıl artırabilirim?
-Soruyu cevaplamak için nasıl süre koyabilirim ve bu süre bittiğinde soruyu nasıl kapatabilirim?
-Level sistemini nasıl yapabilirim?
-Levela göre soru zorluğunu nasıl kontrol edebilirim?

Bu sorular çoğaltılabilir. Sen bunların hepsini soruyorsun. En azından yazdığın yazıdan bu anlaşılıyor.

Şimdi senden istediğim şey şu: Yukarıdaki sorulardan hangisine cevap verebiliyorsun bunu tespit etmen. Hiç birine cevap veremiyorsan, temel UE4 videoları ile başlaman daha yerinde olur. Çünkü bol bol variable, widget ve blueprint ile uğraşacaksın. Tüm bunlar için en azından temel seviyeyi biraz geçmiş olman lazım. iyi bir algoritma kurup, bunu uygulayabilmen gerekli.

Sormak istediğin sorunun çemberini daraltarak sorarsan daha net cevap alabilirsin. Çok genel sorular sorunun havada kalmasına sebep olabilir.