omer.hatay

Üye
2 May 2019
182
14
18
26
(34) İstanbul Avrupa
Merhabalar, yeni bir masaüstü dizdim. Bunda Unreal Engine kullanırken her 20 dakikada bir blueprintin sağ tık menüsünde bir sorun oluyor. Diyelimki Integer bloğuna bir node bağlayacağım, integerin yeşil iconundan mouse u sürükleyip bıraktığımda sağ tık menüsü açılıyor ve hemen kapanıyor. Daha sonrasında aynı şekilde boşluğa sağ tıklayıp açtığım menü'de ve editörde File, Edit gibi menülerde tıkladığım zaman açılıp hemen kapanıyor. Blueprintde yine kod yazmaya devam edebiliyorum. Panel görünmese bile, diyelimki integerı dışarı sürükleyip bıraktım ve "+" yazıp enter'a basarsam "integer + integer" nodeunu karşıma getiriyor. İnternette bakarkan NVIDIA sürücünden dolayı böyle olduğunu söylediler. Sürücüyü studioya getirdim işe yaramadı, tekrar game e çevirdim düzelmedi. Eski sürüm indirdim o da işe yaramadı. Ekran kartı 4080. Aynı sorunu yaşayan olupta çözen varsa bana da söylerse sırrı nedir çok mutlu olurum.
 
Çoğu forumda, bu sorunu yaşayan insanların birden fazla ekran kullandığını belirttiğini gördüm. Ki onlarda bunu fark etmiş zaten. Ama benim birden fazla ekranım yok. Bu çok sinirimi bozmaya başladı. Benim laptopta da böyle bir sorun yoktu. Elbette ekran kartı farklıydı onun.


https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5157 bu link çözüm olabilir. mpo_disable.reg i indirip çalıştırmak gerekiyor. Ben daha tam anlayamadım çözdü mü, çözmedi mi?
 
Selam, bu sorun genellikle ekran kartı ayarlarından birini değiştirdiğinde oluyor diye biliyorum. Buna benzer bir problemi sadece ekranın parlaklığını (ekran kartı ayarlarından) biraz kısmam yüzünden ben de yaşamıştım, durduk yere sağ tık hatası, crash vs. veriyordu. Ekran kartı ayarlarını panelden resetledim, default haline getirdim yani. Bunu yaptıktan sonra düzeldi.