Sago

Yeni üye
28 Nis 2023
17
0
0
(35) İzmir
Bi AI ım var banada doğru koşuyo ve ateş ediyo ateş ettikten sonra önünden çekilirsem aynı yere ateş etmeye devam ediyo bu yüzden ateş etmeden önce rotationunu benim karakterimin olduğu yere ayarlamak istiyorum nasıl yapabilirim? karakterimin rotationundan 180 çıkarıp set rotation yapmıştım ozaman da sadece ben AI a bakınca çalışıyodu  başka biyere bakınca yine 180 çıkardığı için olmadı.

(konudan alakasız AI ları behavior treeden yapmak zorunlu mu gereksiz uzatıyo gibi geliyodu bana, ben şuana kadar normal blueprintden yapıyodum ona göre unutup sıfırdan behavior tree olaylarını öğrencem)

Behavior tree sanılanın aksine işini daha da kolaylaştıran basit bir sistem. Bir tane "move to" ekleyip service kısmından o anlık karakterin hızını 0 yaparsan otomatik olarak sana bakacaktır.
Hızı artırırsan haliyle takip edecek.

Farklı bir yöntem ise Behavior tree kullanmadan yapmak istiyorsan "find look at rotation" eklemen. Event tick'e ya da bir set timer functionu oluşturarak bunu ekleyebilirsin. Start kısmı enemy, target kısmı ise enemy'nin bakacağı kişi yani karakterin olacak. Get actor world rotation ile bunu oraya bağlarsın olur.
Not: Pusula vs. bu yöntemle de yapılabiliyor bir çok yerde lazım olur.