Trissandom

Yeni üye
18 Haz 2020
14
0
0
30
(34) İstanbul Avrupa
Yeniden merhaba arkadaşlar, sürekli soru soruyor gibi olduğumun farkındayım fakat çözümlerine kolay ulaşamadığım için yardım istiyorum. Documents(UE) bilgilerine de baktım, hatta oradaki ayarları da sorunsuz yaptığımı düşünüyorum, uzun lafın kısası bir karakteri var olan kemik yapısı (TopdownShooter'ın SK ya da TPS_SK) ile kendi oluşturduğumuz karakterin blendSpace'ini retargeting yaparak, animasyon yapısını alacağız. Konuyu tam olarak anlatmam gerekirse şuradaki dökümantasyonda bu bilgi yer alıyor;

https://docs.unrealengine.com/en-US/Engine/Animation/AnimHowTo/Retargeting/index.html

Tabi şöyle bir durum da var ki, bizim kullandığımız karakterin kemik yapısıyla, malum kullanacağımız SK'nın kemik yapısı aynı değil. Sonuç olarak, bunları eşlemek için Rig yöntemini kullanıyoruz ve Humanoid olarak belirliyoruz. Ben de belirledim fakat, kemik yapıları yine de tam olarak aynı olmadı. Elde ettiğim görüntüyü ekleyeceğim, görüntüde karakter çok büyük gözüküyor ve kafa kısmı hiç gözükmüyor bile, bu retargeting edildiğinde de tahmin edeceğeniz gibi kafa kısmı ayaklarda beliriyor. Nerede atlama yapıyorum, sorusuna bir cevap bulamıyorum, karakteri küçük bi ölçekle kullanın derseniz, onunla alakalı bir durum olmadığını biliyorum, çünkü alakalı videoları izlediğimde, bir cüce bile humanoid olarak yapılabiliyor. 

Söyleyecek olan arkadaşlara önceden belirtmek için; iki karakteri de T - Pose şeklinde ayarladım, fakat burada yine de şekilleri bu şekilde görünüyor, değişmiyor.

h05cRh.png

Mannequin T-Pose değil A-Pose olarak bulunuyor UE4'te. Retarget Manager'ı, kendi karakterinizin iskeletinde aktif edip, Humanoid'i seçtikten sonra, skeleton tree üzerinden karakterinizin pozunu A-Pose'a en yakın olacak şekilde ayarlayabilir, ardından Retarget Manager içerisinde "Use Current Pose" diyerek istediğiniz pozun retargetta kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Ama şunu eklemekte fayda var, özellikle köprücük kemikleri, ve tarsal kemikler üzerinde Mixamo ve/veya MakeHuman rigleri ile Mannequin hiç bir zaman tam tutmuyor ve deformasyon oluşuyor, eğer yapabiliyorsanız mevcut riginizle animasyon üretmek sizin için en mükemmel sonucu verecektir.

umberforge' Alıntı:
Mannequin T-Pose değil A-Pose olarak bulunuyor UE4'te. Retarget Manager'ı, kendi karakterinizin iskeletinde aktif edip, Humanoid'i seçtikten sonra, skeleton tree üzerinden karakterinizin pozunu A-Pose'a en yakın olacak şekilde ayarlayabilir, ardından Retarget Manager içerisinde "Use Current Pose" diyerek istediğiniz pozun retargetta kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Ama şunu eklemekte fayda var, özellikle köprücük kemikleri, ve tarsal kemikler üzerinde Mixamo ve/veya MakeHuman rigleri ile Mannequin hiç bir zaman tam tutmuyor ve deformasyon oluşuyor, eğer yapabiliyorsanız mevcut riginizle animasyon üretmek sizin için en mükemmel sonucu verecektir.

Merhabalar, geri dönüş için teşekkür ediyorum. Aslında hızlıca karakter planlaması oluşturup, olup-olmaması durumunda özel karakterlerimizi oluşturmayı hedefliyorduk, başta bu işin yapılabilirliğinin denemesi amacıyla söylediğiniz gibi mixamo, başka bir otomatik karakter modelleyici üzerinden fbx için convert ettim. Karakterin aslında aktarımında sorun yok ve kendi animasyonlarımızı eklediğimizde de sorun olmuyor fakat görüş açısı için örneği çapraz tps (topdown) bakış açısına sahip olunca kendi eklediğimiz animasyonların göze çok battığı belli oluyor, direk tps ve FPS için bu sorun değil tabi ki ama bakış açısı da her zaman aynı olmaz sonuçta. Nasıl yapsak bilemedim ama şimdilik bir kaç metod daha buldum eğer işe yararsa buraya da ekleyeceğim yaptıklarımı. 

kinglord34' Alıntı:
Mixamodan mı aldınız karakteri?

Karakterimiz başka bi platformda oluşturuldu fakat convert için mixamo kullandık evet.

Trissandom' Alıntı:
umberforge' Alıntı:

Merhabalar, geri dönüş için teşekkür ediyorum. Aslında hızlıca karakter planlaması oluşturup, olup-olmaması durumunda özel karakterlerimizi oluşturmayı hedefliyorduk, başta bu işin yapılabilirliğinin denemesi amacıyla söylediğiniz gibi mixamo, başka bir otomatik karakter modelleyici üzerinden fbx için convert ettim. Karakterin aslında aktarımında sorun yok ve kendi animasyonlarımızı eklediğimizde de sorun olmuyor fakat görüş açısı için örneği çapraz tps (topdown) bakış açısına sahip olunca kendi eklediğimiz animasyonların göze çok battığı belli oluyor, direk tps ve FPS için bu sorun değil tabi ki ama bakış açısı da her zaman aynı olmaz sonuçta. Nasıl yapsak bilemedim ama şimdilik bir kaç metod daha buldum eğer işe yararsa buraya da ekleyeceğim yaptıklarımı. 

Rica ederim. O zaman şöyle bir tavsiyede bulunabilirim size, UE4 A.R.T. Tool for Maya isminde bir plugin var. Bu plugin aracılığıyla Autodesk Maya'da Mannequin Rig'e tam oturacak şekilde karakter riglemek mümkün, ileride karakterinizi bu araçla riglerseniz, UE Marketplace'in size sunacağı Mannequin ile uyumlu tüm animasyonları sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz.

umberforge' Alıntı:
Rica ederim. O zaman şöyle bir tavsiyede bulunabilirim size, UE4 A.R.T. Tool for Maya isminde bir plugin var. Bu plugin aracılığıyla Autodesk Maya'da Mannequin Rig'e tam oturacak şekilde karakter riglemek mümkün, ileride karakterinizi bu araçla riglerseniz, UE Marketplace'in size sunacağı Mannequin ile uyumlu tüm animasyonları sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz.

Bu tool için de araştırma yapacağım, sitemizde bir arkadaşımızın videosu var adı da Muhammed Sağırlı, onun bir vdeosunda rigleme ile alakalı bir içerik buldum ve işimi gördü, sizin söylediğinize de göz atacağım, sorunu başka yaşayan arkadaşlar eğer olurda Muhammet beyin videosunu inceleyebilir Youtube'dan. Hepinize teşekkür ediyorum.  :angel: