29 Ağu 2015
10
0
0
(44) Malatya
Merhaba arkadaşlar araba oyunu yapdımda arkadaşlar arabam ters dönüyor bu arabayı nasıl düzelte bilirim tekrar yani bi tuşa basılsın araba tekrar eski yerine dönsün istiyorum (başlangıç noktasına).Oyunum android tabanlı olacağı için arkadaşlar birde onun için bir tuş gerekicek o tuşu nasıl yapıcam onunda bilgisini verirseniz çok memnun oluurm.Son olarak arabam sadece şuan iskelet halinde ben buna nasıl bir kaplama ekleyebilirim.Belirtirseniz teşekkür ederim oyunu yapmak için 3 ay uğraşdım.Yardımlarınızı bekliyorum.

Eğer gerçekten restart level yaptırmak istiyorsanız Solo'nun da dediği gibi level'i tekrar yüklemeniz gerekiyor Restartlevel komutunu kullanarak. Ama sadece arabayı start/finish çizgisine geri getirmek isterseniz oyun başladığında aracın konumunu ve rotation'ını alın(GetLocation - Get Rotation) > Ters dönüp dönmediğini anlamak için rotation verisini bir Timer aracılığı ile saniyede bir kıyaslayın > araba ters döndüyse Set Location/Rotation ile arabayı başlangıçtaki pozisyona getirin.

Jacky' Alıntı:
Eğer gerçekten restart level yaptırmak istiyorsanız Solo'nun da dediği gibi level'i tekrar yüklemeniz gerekiyor Restartlevel komutunu kullanarak. Ama sadece arabayı start/finish çizgisine geri getirmek isterseniz oyun başladığında aracın konumunu ve rotation'ını alın(GetLocation - Get Rotation) > Ters dönüp dönmediğini anlamak için rotation verisini bir Timer aracılığı ile saniyede bir kıyaslayın > araba ters döndüyse Set Location/Rotation ile arabayı başlangıçtaki pozisyona getirin.

benc pek bilmiyorumda blue print üzerinden bunu nasıl yapacağım anlatırmısınız lütfen detaylıca birde android oyunu yapacağım için r tuşu yapmak istiyorum yani insanlar o tuşa basdığında araç başlangıç noktasına dönsün birde dokunmatik tuş nasıl yapılıyor bilgi verirmisiniz tşk

Araç BP'i içinde aracın mesh değişkenin alıp şöyle yapmanız lazım:

restartvehicle_zpskamwcq6c.jpg

Burada aracın yukarıya bakan vektörünü alıp kontrol ediyoruz. -1 ters, 1 düz demek olduğu için 0'dan küçük ise(araç yan yatar halde) R'ye basarak start/finish'deki pozisyonumuza geri gitmemize izin ver demek oluyor.
Resetlemek istediğiniz başka değişkenler varsa onları da Branch sonrasına ekleyebilirsiniz.

Mobil üzerine tecrübem olmadığı için dokunmatik komutlar üzerine yardımcı olamayacağım malesef.