Bu konu yararlı oldu mu?

• Hayır.

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2

Korbey

Yeni üye
23 Ağu 2015
93
8
0
(16) Bursa
RESPAWN SİSTEMİ

Aşağıdaki resimde yaptığım parkur haritasının başlangıcını görüyoruz.
Resimde 1 numara ile gösterilmiş olan actor Player Start'dır ve adında anlaşılacağı gibi oyuncunun başlama noktasını ve başlarken bakacağı
yönü belirler.
2v198qc.png

Altaki resimde viewportta yapacağımız son işlemi görmektesiniz.Bu işlem sayesinde oyunumuzun oyuncunun parkurdan düştüğünü anlamasını sağlıyıcaz.
Bu işlem için Trigger Box'umuzu sahneye atıp parkurun altını kaplıyacak şekilde büyütelim.Bu sayede oyuncu parkurdan düştüğü an Trigger Volume'un içinden geçecek
ve oyunumuz oyuncunun düştüğünü anlayacak.
u22h2.png

Bu işlemleri yaptıktan sonra Level Blueprint'imizi açıyoruz ve aşağıdaki sistemi yapıyoruz.
OnActorBeginOverlap(DieBox):Eğer oyuncu TriggerBox'un içine girerse devam et. Sizde DieBox yerine TriggerBox yazacaktır.
Teleport:İsminden anlayacağınız üzere oyuncuyu bi yerden bir yere ışınlamamızı sağlar.
Desk Location:Ben buraya Player Start'ın konumunu girdim.(Bu verilere details tab'ından ulaşabilirsiniz.)
Get Actor Rotation:Target olarak belirnen aktörün nereye baktığının verilerini alır. Biz target olarak Player Start'ı bağlıyoruz.
ve Return Value'de Dest Rotationa bağlıyoruz.
Kısacası Eğer oyuncu TriggerBox'un içine girerse oyuncuyu belirnen konuma ışınla ve ekrana "Yeniden. Pes Etme..." yaz.
NOT:Player Start'ın konumunu tek tek yazmak istemezseniz Get Actor Location'ı kullanıp Target olarak Player Start'ı ve Return Value olarak Desk Location'u seçerseniz de olur. Ben iki yolu da göstermek için böyle yaptım.
doxnhd.png

ANLAMADIĞINIZ BİR NOKTA YADA YANLIŞ YAZDIĞIM BİR YER VARSA YORUM
OLARAK YAZARSANIZ SEVİNİRİM
​

SoloWarrior' Alıntı:
Eline sağlık,fakat resimler gözükmüyor sanırsam :)
Yorumun için teşekkürler evet resimler gözükmüyor imgura yükledim her şey güzeldi suan imgurdada forumdada gözükmüyor nedeni nedir sizce

SoloWarrior' Alıntı:
Korbey' Alıntı:
Yorumun için teşekkürler evet resimler gözükmüyor imgura yükledim her şey güzeldi suan imgurdada forumdada gözükmüyor nedeni nedir sizce

İmgur yasaklı siteydi sanırsam tr dns lerinde ☺

Google drive ile yapmayı denedim düzeldimi acaba.

SoloWarrior' Alıntı:
Korbey' Alıntı:

İmgur yasaklı siteydi sanırsam tr dns lerinde ☺

Google da olmadı siz hangi siteyi kullanıyorsunuz resimler için.