Absolute bende hiç kullanmıyorum açıkçası ancak asseti/objeyi 0,0,0 fixliyor, ne anlamı var bilemiyorum.
World Location ;
Görebileceğin üzere bu BP world olarak 0,0,100 de ve merkez noktası billboard. yani level üzerindeki lokasyonun world location oluyor.
Local Location ;
Aynı BP yine world lokasyon olarak 0,0,100 de ancak bu sefer içindeki küp lokal lokasyon olarak 0,100,50 de yani kendi içinde lokasyonunu değiştirmiş oluyoruz. Aynı kübün world lokasyonunu almaya kalkarsak 0,100,150 de olur.
Actor Location ;
Aynı BP yi construction script üzerinden actor location attığımızda içindeki hiçbirşeyin lokal lokasyonunu değiştirmeksizin BP nin merkez noktasını ki burası için billboard oluyor world lokasyonunu ayarlayabilirsin. Bu benim ne işime yarayacak dersen,
Bu benim prototip oyunlardan biri, uçak sağ/sol/orta 3 hat üzerinde gidebilmesine rağmen aslında Pawn merkezi yani billboard ( bu arada billboard sadece editor üzerinde kolay görmem için başka bir anlamı yok) sabit şekilde Set Actor Location ile spline ı takip ediyor, sağ sol hareketleri tamamen lokal lokasyon üzerinden yapılıyor.
Güzel bir örnek denebilir, umarım net anlatabilmişimdir. Kolay gelsin.