Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Basit bir oyun yapmak istiyorum. Rastgele button spawlayıp üstüne tıklayınca puan alacaksın. Rastgele button spawnlamak hariç hepsini biliyorum. Yardım edebilecek var mı? :huh:
Linkte en basit hali ile nasıl button spawnlayacağını gösterdim, sağda kırmızı ile işaretli kısım normalde player controller içinde hazırlanması gerekirken ben aynı widget blueprint içinde gösterdiğim için o şekilde. puan ekle çıkar gibi işlemleri player controller üzerinden derleyebilirsin. Tabii ki yalnızca bir tuş için atama yaptım diğer tuşlara da gerekli atamaları yapıp kafandakine göre sürelimi hız mı neye göre istersen daha fazla variable ekleyerek oyunu renklendirirsin
Linkte en basit hali ile nasıl button spawnlayacağını gösterdim, sağda kırmızı ile işaretli kısım normalde player controller içinde hazırlanması gerekirken ben aynı widget blueprint içinde gösterdiğim için o şekilde. puan ekle çıkar gibi işlemleri player controller üzerinden derleyebilirsin. Tabii ki yalnızca bir tuş için atama yaptım diğer tuşlara da gerekli atamaları yapıp kafandakine göre sürelimi hız mı neye göre istersen daha fazla variable ekleyerek oyunu renklendirirsin
Yanlış anlama lütfen ama sen baya bir uzaksın olaya henüz anladığım kadarıyla,
Content browser da sağ tıklayıp User interface - Widget Blueprint oluştur, buradan sonrası için
button nedir çok kısa videosu.
Controller reference ise player controller üzerinden aldığın istediğin yerde kullanabileceğin referans variable.
Çok özür dileyerek tavsiyem oyun yapmaya çalışmaktan önce oyun motorunun mantığı nedir, ne nerededir bu konulara yoğunlaşman daha doğru olur ilk etapta, ingilizce ile aran yok ise biraz zayıf kalsa da Türkçe tutorial videolar da var youtube ta, zaten ilk aşamaları atladıktan sonra sana yolladığım blueprint linki üzerinden bir bakışta olayın mantığını anlayacaksın.