UchihaMadara

Yeni üye
30 Ara 2019
11
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba arkaşlar merak ettiğim ve bizlere fikir olacak bir sorum var. Aklımızdaki projenin sonunda hangi ekran kartları kaç gb ram kısacası nasıl bir donanıma ihtiyaç duyduğunu nasıl hesaplayacağız. sonuçta elimizden geldiğince optimize çalışması için uğraşacağız ve daha fazla kişinin oynayabilmesi için optimize bir oyun yapmaya çalışacağız. Peki biz bunu nasıl öğrenicez nasıl hesaplicaz da projenin en  başında nelerden vazgeçebileceğimize karar vereceğiz?

UchihaMadara' Alıntı:
Merhaba arkaşlar merak ettiğim ve bizlere fikir olacak bir sorum var. Aklımızdaki projenin sonunda hangi ekran kartları kaç gb ram kısacası nasıl bir donanıma ihtiyaç duyduğunu nasıl hesaplayacağız. sonuçta elimizden geldiğince optimize çalışması için uğraşacağız ve daha fazla kişinin oynayabilmesi için optimize bir oyun yapmaya çalışacağız. Peki biz bunu nasıl öğrenicez nasıl hesaplicaz da projenin en  başında nelerden vazgeçebileceğimize karar vereceğiz?
Sana kendi izlediğim yolu anlaticam. Bir proje yapmaya başlarken önce elinde nelerin olduğuna bakmalısın (modelleme biliyormusun, kodlama biliyormusun gibi) ben mesela modellemeyle çok ilgilenmedigim için genelde free assetlere bakıyorum. Atıyorum elimde kullanabileceğim araba ve şehir modüler paketleri var o zaman ben bir şehir açık dünya oyunu yapayım diye başlıyorum. Bilgisayarım in özellikleri fena olmadığı için senin gibi bir şey düşünmedim ama sana tavsiyem önce elinde ne var ona göre başla yoksa internetten lowpoly denilen düşük boyutlu modelleri kullanarak ta optimizasyonlu bir oyun cikarabilirsin

En garanti yöntem beta test kısmı. Oyunun bazı efektlerinin, modellerinin, haritalarının bulunduğu kısa bir simülasyon hazırlayın, insanlar test edip sonucu size bildirsinler. Ortalama ne gerektiği hakkında bilginiz olur.

En düz ve basit mantıkla ortalama bir cihazda, i7, gtx 960 ve üstü, 8gb ram vs. epic ayarlarda ortalama 50-60 FPS, en düşük ayarlarda 400-500 FPS alıyorsanız, sistemi zayıf cihazlarda da oynanabilirliğiniz var demektir. i5+ 4gb ram gtx 500+ yazabilirsiniz. Tabii ki en sağlıklı yöntem doğrudan sistemi zayıf cihazlarda test etmektir.