TR26SkyWalker26TR

Yeni üye
16 Ağu 2019
182
10
0
(26) Eskişehir
Arkadaşlar merhaba, bu yaz gelince neredeyse 1 yıldır üzerinde çalıştığım Tab-Fire oyunum, geçenlerde 4.22.3'ten 4.24'e geçmemle sapıttı. 4.22.3'te olduğu gibi değil. Mesela, karakter ölünce "R" ile hem sunucu, hem oyuncu canlanabilirken, şu an sadece sunucu canlanabiliyor. Client oyun içinde inanılmaz lag yapıyor ve oyun öncesi lobide butona basılınca "hazır!" yazısı hep "hazır değil!" olarak kalıyor. Proje dosyalarım 4.22.3'teki ile aynı. Acaba ne olmuş olabilir? Ek olarak, dokular önceden editörde görünürken, şimdi yoklar. Dosyaların hiçbiri eksik değil, oynayınca tüm dokular geliyor.

TR26SkyWalker26TR' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba, bu yaz gelince neredeyse 1 yıldır üzerinde çalıştığım Tab-Fire oyunum, geçenlerde 4.22.3'ten 4.24'e geçmemle sapıttı. 4.22.3'te olduğu gibi değil. Mesela, karakter ölünce "R" ile hem sunucu, hem oyuncu canlanabilirken, şu an sadece sunucu canlanabiliyor. Client oyun içinde inanılmaz lag yapıyor ve oyun öncesi lobide butona basılınca "hazır!" yazısı hep "hazır değil!" olarak kalıyor. Proje dosyalarım 4.22.3'teki ile aynı. Acaba ne olmuş olabilir? Ek olarak, dokular önceden editörde görünürken, şimdi yoklar. Dosyaların hiçbiri eksik değil, oynayınca tüm dokular geliyor.

Dokular konusunda bir fikrim yok projeyi tekrar aktarmayı dene olmazsa yeni bir proje açıp migrate etmeyi dene. Onun dışında baslantma seçeneklerinden hepsini client olarak başlatmayı deneyebilirsin birde şöyle bir sorun olmuş olabilir bende bir aralar boyle birşey yasamistim ama oyunu build ederken olmuştu build etmemişti ve sonradan kodladiklarimin dışında hareket etmeye başlamıştı araştırdım biraz ve bir dosya var bu server client muhabbetiyle alakalı. Ondan iki tane olduğu için boyle oluyormuş. Yani sen bi kodlamalara tekrar bak dediklerim de ise yaramazsa bir düzenle derim yeni sürümle birlikte gelen ufak tefek zirvaliklardan dolayı olabilir

UE 4.22.3'e migrate ettim ama playercontroller, gameplay ve haritaları göstermedi eski sürümde. Yani geri dönemiyorum, 4.24'te kalmış durumdayım. Blueprintlerin hepsini multiplayer rehberini tekrar izleyerek kontrol ettim, tıpatıp aynı. Replicate sorunu yok, compile hatası yok. Playercontroller, client üzerinde çalışmıyor. Fare ile tıkladığımda client mermiyi spawn etmiyor.

TR26SkyWalker26TR' Alıntı:
UE 4.22.3'e migrate ettim ama playercontroller, gameplay ve haritaları göstermedi eski sürümde. Yani geri dönemiyorum, 4.24'te kalmış durumdayım. Blueprintlerin hepsini multiplayer rehberini tekrar izleyerek kontrol ettim, tıpatıp aynı. Replicate sorunu yok, compile hatası yok. Playercontroller, client üzerinde çalışmıyor. Fare ile tıkladığımda client mermiyi spawn etmiyor.
o zaman hatanın doğru olanını bulana kadar 4.23 sürümünü kullanmaya devam etmeni öneririm.

Projeleri üst sürüme migrate etmenin en büyük sıkıntılarından biri de budur, collisionları tekrar kontrol et ancak %100 doğru olduğuna emin olduğun bir yazılım çalışmıyorsa o yazılımı baştan oluşturacaksın çare yok. malesef bazen oluyor

2 sürüm birden yükseltmeye çalışmışsın sapıtması oldukça normal, hata tespit için şimdi yapacağın şeyler adım adım şunlar:

1- Projeyi coockla ilk başta muhtemelen bir çok hatayla karşılaşacaksın bakalım ne hatalar çıkacak https://docs.unrealengine.com/en-US/Engine/Deployment/index.html 
1.2- Eğer hatayla karşılaşmadıysan da oyuna gir direkt bakalım editörde gördüğün hataları engine projeyi 0dan compile ettiğinde de görecek misin ve bu arada bu en iyi ihtimal durumu.
2- Hataları listele ve sana hata olarak belirli assetleri gösteriyorsa engine içinden o assetleri kullanan her şey sorunun kaynağı olabilir.

Çözümün tespitten daha kolay olacağına eminim o yüzden için rahat olsun hatayı bu şekilde tespit et zaten çözümü rahatlıkla bulursun.

UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: Warning/Error Summary (Unique only)
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: -----------------------------------
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: CookResults: Warning: Unable to find package for cooking /Game/Blueprints/Gameplay/GameplayPC_2020-02-09-16-15-25
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: LogCook: Warning: Unable to find package for cooking /Game/Blueprints/Gameplay/GameplayPC_2020-02-09-16-15-25
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: CookResults: Warning: Unable to find package for cooking /Game/Blueprints/Gameplay/GameplayPC_2020-02-09-14-38-18
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: LogCook: Warning: Unable to find package for cooking /Game/Blueprints/Gameplay/GameplayPC_2020-02-09-14-38-18
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: CookResults: Warning: Unable to find package for cooking /Game/Blueprints/Gameplay/GameplayPC_2020-02-09-14-18-20
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: LogCook: Warning: Unable to find package for cooking /Game/Blueprints/Gameplay/GameplayPC_2020-02-09-14-18-20
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: CookResults: Warning: Unable to find package for cooking /Game/AntrenmanModu/Blueprintler/GörevinDevamı
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: LogCook: Warning: Unable to find package for cooking /Game/AntrenmanModu/Blueprintler/GörevinDevamı
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display:
UATHelper: Cooking (Windows): LogInit: Display: Success - 0 error(s), 8 warning(s)

Bak burada sana sorunlu dosyaları belirtiyor bunlar üzerinde yoğunlaş bu dosyaları sürüm yükseltirken tam olarak geçirememiş olabilir. Bunları yeni 4.24 sürümünde yeni açacağın blueprintlere geçir eski olanlar yerine o sıfırdan yarattıklarını kullan eskileri de yenilerinin çalıştığını gördükten emin olduktan sonra sil ardından da content klasörüne sağ tıklayıp "fix up redirectors in folder" buna tıkla engine otomatik olarak düzenlesin. Çok büyük ihtimal sorun bu bunları yaptıktan sonra sorunun büyük ihtimal çözülecektir.(Engine içinde Türkçe karakter kullanmamaya çalış.)

O dosyalara baktım hocam, boş uasset dosyasıymış. Sildim, doğru playercontrolleri koydum, şimdi build ediyorum bakalım ne olacak.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Bu seriyi tekrar en baştan 2x hızda izleyip tüm blueprintleri tek tek kontrol ettim tamamen aynı.

Test ettim, halen client sapıtıyor. Sunucu üzerinde hiç sorun yok ama client sanki oluşturduğum playercontrollerin dışında çalışıyormuş gibi davranıyor.

4.11 in tutorial videosu bu belki buradaki bazı şeyler 4.24te değiştirilmiş veya kaldırılmış da olabilir. Epic games yenilikleri fazlasıyla seven bir firma eğer her şeyin aynı olduğundan eminsen yapacak bir şey yok o zaman bu sürüme uygun şekilde sıfırdan yazmaktan başka çaren yok gibi gözüküyor.

Yeni bir proje aç 4.22de ve mevcut projendeki blueprintlerin atıyorum event tickteki notları kopyala 4.22deki yeni açtığın projedeki blueprintlerin içine yapıştırmayı dene. Aklıma bundan başka kulağa en saçma, mantıksız, anlamsız gelen bir çözüm yok. Mantıklı çözümler işe yaramadıysa sıra saçma çözümlerde bir de bunu dene bakalım neler olacak.

boranztrk' Alıntı:
Yeni bir proje aç 4.22de ve mevcut projendeki blueprintlerin atıyorum event tickteki notları kopyala 4.22deki yeni açtığın projedeki blueprintlerin içine yapıştırmayı dene. Aklıma bundan başka kulağa en saçma, mantıksız, anlamsız gelen bir çözüm yok. Mantıklı çözümler işe yaramadıysa sıra saçma çözümlerde bir de bunu dene bakalım neler olacak.

Hocam, bazen saçmalamak gerekiyormuş. :) Mükemmel bir biçimde çalışıyor. Ne bug, ne bilmem ne var. Sadece çabuk yaptığımdan 1-2 ufak problem. Onun haricinde eskisi gibi, çok teşekkür ediyorum.