FuryPanda

Yeni üye
6 Mar 2016
19
0
0
(55) Samsun
Geniş Özet:
Merhaba arkadaşlar bir süredir geliştiricilik ile ilgileniyorum. İşe blender öğrenmekle başladım. Blenderda aşırı ilerleyecek kadar çalışmadım(gerçekten zor). Daha sonra sıklıka oynadığım Cs:Go  için fan haritası ararken türkiye içerikli tek haritanın bir yabancı tarafından yapıldığını farkedince Cs:Go map yapımı işine giriştim. Çok profesyonel olmayan mapler yaptım. Ve bir süre moladan sonra(okul nedenli) artık oyun yapım işine girişmeye karar verdim.

Nitelikler:
Daha önceden Python öğrenirken pythonu profesyonel düzeyde kullanmaya başlayamasam da programlama mantığını öğrendim. Başka dilleri kolaylıkla öğrenebilirim.

Blender öğrenirken modellemeyi öğrensemde blenderin aşırı fazla özelliği ve karmaşık kullanıcı arayüzü arasında başım döndü çok ilerleyemedim.(ilerlemedim)

Fasulyenin Faydaları:

Artık oyun yapmak istiyorum ve bana lazım olan nitelikleri kazanmak için ne üzerinde çalışmam lazım.

Oyun türü olarak genellikle survival oyunlar üzerinde çalışmak istiyorum.

Şuan unreal enginede sıfırım daha başlamadım öğrenebileceğim detaylı bir kaynak var mı?

Sizin kişisel önerileriniz nedir?

Modelleme için blender tavsiye etmiyorum neden dersen, arayüzü çok kötü ve karmaşık. İnsanın hiç çalışası gelmiyor. maya, 3ds max önerebilirim, nette baya kaynakta var.