mforge

Aktif üye
26 Kas 2018
275
2
53
28
Dark soulsa benzer bir oyun yapyorum. Oyunun kamera bakış açısı izometrik ve bu bir takım sorunlar çıkardı bana oyuncunun görüş alanı kısıtlı olduğu için bir haritaya ihtiyaç duydum sol üst köşeye küçük bir minimap yaptım karakterin belli bir mesafeye kadar çevresini gösteriyor. Aslında o minimap işimi görebilir diye düşündüm ancak haritalar geniş olabilyor ve oyuncunun bu haritalarda istediği noktalara gidebilme özgürlüğü olduğu gibi, haritalarda kaybolma durumu da söz konusu olabilir. Bir taraftan da keşif odaklı olsun düşüncem olduğu için oyuncuların keşfederek ilerlemesini de istedim fakat yaptığım minimap çok yardımcı olmicak diye düşünüyorum. Oyuncu keşif yaparken bir taraftan da kaybolursa sinirlenmeye ya da sıkılmaya başlayabilir. Bunun da olmasını istemiyorum. Oyuncuya yardımcı araçlar pek yok yani oyuncuya gitmesi gerektiği yeri, nerede ne olduğunu anlatcak bir yardım sistemi yok sadece oyuncu önüne dağ tepe duvar engeli çıkmadığı sürece gidebiliyor. 
Büyük bir minimap daha yapayım dedim tusa basilinca açılan ama onun da her level için harita çizimi, ölçeği, varlıkların noktasal oranları sonra widgeta eklemesi entegrasyonu flan biraz gözümde büyüdü cok uzun ve yorucu bir iş olcak.

Düşündüm de minimape ek olarak bir büyük map yapmadan sadece çözüm olarak Yolların bazı noktalarına oyuncunun gittiği yönde ne olduğunu söyleyen tabelalar eklemeyi düşünüyorum sizce bu yeterli olur mu sadece minimap ve yollardaki tabelalar yetersiz kaçar mı sizce oyuncuları rahatsız eder mi bu durum? Düşünceniz ne? Öneriniz var mı?

k7rfkc3.png
[/url]

Şöyle bir şey aklıma geldi, belli bir noktada minimapsiz dolaşıyorum ve kayboldum. bir tuşa basınca kamera yukarı doğru yükselsin ya da harita açılsın bi şekilde 10 15 saniyeliğine olduğum yer belli olsun. Bu yer belirlemenin de mesela bi hakkı olabilir sürekli sürekli yapmamak için.

Mesela belirli bir aralıklarla kullanılabilen özellikler olabilir şu ikisi gibi.

1-) Bir şekilde özellik aktif edildiğinde şok dalgası gibi bi vfx yayılsın harita ve ekranın köşelerinde belirli itemlerin, tabelaların veya bölge gibi şeylerin küçük simgesi görünebilir.

2-) Yine özellik aktif edildiğinde oyuncu bir hayvanı (kartal vb.) kontrol edebilir olmalı tıpkı assasins creed'deki gibi.

Minimap'in altına pusula ekle, o pusula hep daimi bir noktayı göstersin, oyun içindeki main base ya da ana görev gibi.
Daimi nokta yerine oyunu oynayanın kendi seçeceği bir alan olabilir. Böylelikle kaybolması imkansız hale gelir zaten. 
Pusula çok basit bir iş, emin ol zorlanmazsın. Yapamazsan yardımcı olurum.

Ayrıca dediğin gibi tabelalar da sorunu çözer, -ki tabela olması da gerekiyor zaten. Yani ufak tefek işaretler, tahta levhalara yazılmış belirteçler oyuncuyu oyuna bağlar.
Buna rağmen oyuncu kaybolmaz, ha olursa hafif yolunu şaşırmalar falan oyunu daha gerçekçi ve tatlı bir hale getirir. Az düzeyde haritada kaybolmak iyidir.

alkdmn' Alıntı:
Şöyle bir şey aklıma geldi, belli bir noktada minimapsiz dolaşıyorum ve kayboldum. bir tuşa basınca kamera yukarı doğru yükselsin ya da harita açılsın bi şekilde 10 15 saniyeliğine olduğum yer belli olsun. Bu yer belirlemenin de mesela bi hakkı olabilir sürekli sürekli yapmamak için.

Aslında bunu düşünmüştüm ama Topdown kamera olduğu için belirli mesafeden sonraki varlıkların LOD ayarlarından dolayı uzak mesafeler cok kalitesiz gözükecek o yüzden vazgeçtim.

Önerin için teşekkürler.

Ravends' Alıntı:
Mesela belirli bir aralıklarla kullanılabilen özellikler olabilir şu ikisi gibi.

1-) Bir şekilde özellik aktif edildiğinde şok dalgası gibi bi vfx yayılsın harita ve ekranın köşelerinde belirli itemlerin, tabelaların veya bölge gibi şeylerin küçük simgesi görünebilir.

2-) Yine özellik aktif edildiğinde oyuncu bir hayvanı (kartal vb.) kontrol edebilir olmalı tıpkı assasins creed'deki gibi.

1. Senin dediğin olay kısmen hitman veya RDR2de olan ozellik gibi bişy anladigim kadariyla. Belki denenebilir evet.
2. Onu biliyorum ama oyunun yapısına pek uygun değil.

Önerilerin için teşekkür ederim.

serhatwxe' Alıntı:
Minimap'in altına pusula ekle, o pusula hep daimi bir noktayı göstersin, oyun içindeki main base ya da ana görev gibi.
Daimi nokta yerine oyunu oynayanın kendi seçeceği bir alan olabilir. Böylelikle kaybolması imkansız hale gelir zaten. 
Pusula çok basit bir iş, emin ol zorlanmazsın. Yapamazsan yardımcı olurum.

Ayrıca dediğin gibi tabelalar da sorunu çözer, -ki tabela olması da gerekiyor zaten. Yani ufak tefek işaretler, tahta levhalara yazılmış belirteçler oyuncuyu oyuna bağlar.
Buna rağmen oyuncu kaybolmaz, ha olursa hafif yolunu şaşırmalar falan oyunu daha gerçekçi ve tatlı bir hale getirir. Az düzeyde haritada kaybolmak iyidir.

Minimap icerisinde pusula var  aslnda o biraz yardimci olur oyuncunun hangi yöne gideceği konusunda. Tabela konusunda da karar kıldım zaten uygulicam.

Aslnda çözüm önerilerinizin disinda birde oyuncu gozüyle bakmanizi ve dusuncenizi merak etmistim. Minimap ve tabelalar sizce nasil olur diye.

"ha olursa hafif yolunu şaşırmalar falan oyunu daha gerçekçi ve tatlı bir hale getirir. Az düzeyde haritada kaybolmak iyidir." Bu yorum hosuma gitti oyuncular bu sekilde dusunse zaten mesele kalmaz. 
Solus oyunlarinı cok seviyorum ve souls oyunlarinda oyuncuya ne yapmasi gerektigi soylenmez oyuncular kendi kendine bulmak kendi kendine kesfetmek zorunda. Souls oyunlarinin da en keyifli yanı da bu aslnda. Ama bir indie oyun da souls oyunlariyla bir degil tabi.
Teşekkürler öneri ve düşüncen icin.