Dark soulsa benzer bir oyun yapyorum. Oyunun kamera bakış açısı izometrik ve bu bir takım sorunlar çıkardı bana oyuncunun görüş alanı kısıtlı olduğu için bir haritaya ihtiyaç duydum sol üst köşeye küçük bir minimap yaptım karakterin belli bir mesafeye kadar çevresini gösteriyor. Aslında o minimap işimi görebilir diye düşündüm ancak haritalar geniş olabilyor ve oyuncunun bu haritalarda istediği noktalara gidebilme özgürlüğü olduğu gibi, haritalarda kaybolma durumu da söz konusu olabilir. Bir taraftan da keşif odaklı olsun düşüncem olduğu için oyuncuların keşfederek ilerlemesini de istedim fakat yaptığım minimap çok yardımcı olmicak diye düşünüyorum. Oyuncu keşif yaparken bir taraftan da kaybolursa sinirlenmeye ya da sıkılmaya başlayabilir. Bunun da olmasını istemiyorum. Oyuncuya yardımcı araçlar pek yok yani oyuncuya gitmesi gerektiği yeri, nerede ne olduğunu anlatcak bir yardım sistemi yok sadece oyuncu önüne dağ tepe duvar engeli çıkmadığı sürece gidebiliyor.
Büyük bir minimap daha yapayım dedim tusa basilinca açılan ama onun da her level için harita çizimi, ölçeği, varlıkların noktasal oranları sonra widgeta eklemesi entegrasyonu flan biraz gözümde büyüdü cok uzun ve yorucu bir iş olcak.
Düşündüm de minimape ek olarak bir büyük map yapmadan sadece çözüm olarak Yolların bazı noktalarına oyuncunun gittiği yönde ne olduğunu söyleyen tabelalar eklemeyi düşünüyorum sizce bu yeterli olur mu sadece minimap ve yollardaki tabelalar yetersiz kaçar mı sizce oyuncuları rahatsız eder mi bu durum? Düşünceniz ne? Öneriniz var mı?
[/url]
Büyük bir minimap daha yapayım dedim tusa basilinca açılan ama onun da her level için harita çizimi, ölçeği, varlıkların noktasal oranları sonra widgeta eklemesi entegrasyonu flan biraz gözümde büyüdü cok uzun ve yorucu bir iş olcak.
Düşündüm de minimape ek olarak bir büyük map yapmadan sadece çözüm olarak Yolların bazı noktalarına oyuncunun gittiği yönde ne olduğunu söyleyen tabelalar eklemeyi düşünüyorum sizce bu yeterli olur mu sadece minimap ve yollardaki tabelalar yetersiz kaçar mı sizce oyuncuları rahatsız eder mi bu durum? Düşünceniz ne? Öneriniz var mı?