wentor

Yeni üye
3 Tem 2015
38
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Selamlar. Yaklaşık 7-8 aydır bir şeyler ortaya çıkarabilmek için uğraşıyorum. Kendimce de bir yol kat ettim. Ancak en büyük sorunum ortaya çıkan oyunların boyutlarının aşırı büyük olması. Yani 4-5 GB'lık piyasada satılan bunca oyun varken benim yaptığım çok çok basit şeylerin de 4-5 GB olması bana mantıklı gelmiyor. Bunun için bir optimizasyon yöntemi var mıdır? Hazır paket kullanmıyorum. Tamamen benim skech-up modellerinden convert ettiğim bir tanesi maksimum 3 MB olan modelleri kullanıyorum. Buna karşın Unity 3D'nin projelerinde aynı proje içinde 2-3 hazır paket kullansam da (ki tanesi 1 GB) toplam proje boyutu proje içinde kullandığım paketlerle doğru orantılı. Ama UnrealEngine'de boyutun bu kadar yüksek olması çok garip.

projeyi paketleyip mi kontrol ediyorsunuz dosya boyutunu ? Eğer direk save dosyasındaki yerin boyutuna bakıyorsanız orada sadece oyununuzla ilgili şeyler değil oyun motoru, otomatik savler, çerezler gibi birçok dosya bulunur.

Eğer projenin dosya boyutu yüksek ise sorun yok.

Eğer cook ettikten sonra proje boyutu yüksekse optimizasyon için yapılabilecek şeyler var elbette.

Eğer sorun ikinci yazdığım şekildeyse söyle el atalım : )