qukla

Unreal MVP
16 Tem 2015
381
90
0
(35) İzmir
Merhabalar

Play Sound At Location' ı nasıl durdurabilirim. Yapmak istediğim widget'den çalmaya başladığım bir ses dosyasını tekrar tıklayarak durdurmak. Ama stop sound at loctaion gibi bir node bulamadım.

Teşekkürler.

Bir bakayım cevap yazacağım.

Play sound attached olarak yapabilirsiniz onda stop var.

Yada yukardakine benzer bir yol.

Blueprint oluşturun,içine ses atın.İstediğiniz yerde bu sesi spawn edin,durdurmak istediğinizde objeyi silin.

Sesi blueprintte yapmak;

95G42Z.png

Teşekkürler cevap için,
Attach i bende kurcalamıştım biraz, ama o audio component için daha çok ve " stop " nodu' da yine audio component için, tam istediğimi vermiyor maalesef. Play sound at location' ın aynı böyle bir stop nodu olmaması çok saçma değil mi yahu? Var da acaba ben mi bulamıyorum .

Abi şöyle yap işte;

bir blueprint oluştur dediğim gibi yap,çalınacak sesi vs. senin hasta bilgisi gibi spawn ettiğin yerde seç?

ama bu işi çözmek istiyorsan blueprint yapacaksın başka türlüü olmaz gibi.

Olabilir aslında denerim onu da, Yapmak istediğim şeyi çok kısa anlatayım da belki başka bir fikir gelir aklına : )
Ses kayıtları yaptım, misal 20 tane, Bir tane de çanta widget'i yaptım.Bunları oyun içinde topladıkça çantada liste şeklinde alt alta,çıkıyor. hepsinin altına play-stop gibi iconlar koydum. Onlardan playı tıklayınca " play sound at location" a gidiyor ve o sesi çalıyor. Ancak "stop" tuşuna basınca durmuyor ses. 
Ah bir dursa süper olacak da : )  

Audio component derken?,onu bir kutuya yada objeye bağlayıp çaldırtabilirsiniz blueprint ile

aynı kamp ateşi vs. gibi.

İstediğin şu,bir lokasyonda istediğin ses çalınacak ve istediğinde duracak.

Görünmez bir box yaratırsın buleprintte buna sesi bağlarsın,istediğin yere spawn edersin.

Durmasını istediğinde blueprinti silersin.

Mantıklı tabi öyle bir şey de yapılabilir.
Benzer bir çözüm benimde aklıma gelmişti, Karakterin kafasına 0.001 scale-li yani ufak bir kutu koyar, onu görünmez olarak belirlerim, sesi oraya attach yapar sonra oradan sesi kapatırım demiştim ama altı üstü bir sesi susturmak bu kadar komplike olamaz diye düşündüğüm için sordum burada : )

c++ ile çözülür de,kimsede yok şu an

Bende var biraz ama hiç bulaşmayacağım ilk projem için.

Ama senin yaptığın karakterin kafası olayı,istediğin yerde çaldıramaz kafanın dibinde çaldırır

Epic geçenlerde yeni bir ses mühendisi aldı, zaman içinde baya bir eklenti/değişme olacak ses sisteminde. Şimdilik yapabileceğin Play Sound Attached ile sesi karakter mesh'ine attachlemek. Get Player Character > Get Mesh. Player Character'in konumunu da Location'a girin mi yeterli olur.

Tam olarak at location isteme sebebin nedir? Eğer sesi karakterin belirli bir yerine attachleyip sadece o taraftan gelmesini istiyorsan şöyle de yapabilirsin; karakterin skeletal mesh'inde sesi yerleştirmek istediğin taraftan bir kemik seç ve o kemiğe soket ata. Ardından Location kısmına o soketin location'ını ver.

OHH BE : ) uzun süren çabaların ardından iyi kötü çözdüm. Get socket location derdime derman oldu : ) Çok teşekkürler.

Yinede play sound at location'a stop node u olmamasını kınıyorum : )