mrstrong

Yeni üye
13 Eki 2022
28
1
0
(1) Adana
Arkadaşlar merhabalar 
Artık oyunumu tek başıma yapamayacağıma karar verdim. Çok uzun sürecek çünkü kod bilgimi genişletmek.
Herkes kendi oyun fikrine eminim ki çok güveniyor. Bende oyunuma çok güveniyorum. 
Daha önce takım arkadaşları aramak istiyordum fakat korkum oyun fikrimin başka biri tarafından çalınıp benden önce bitirip piyasaya sürme gibi komplolarım vardı.
Fakat artık tek başıma devam etmek istemiyorum. O yüzden buldugum takım arkadaşları için alabileceğim önlemler nelerdir ?

İlk başlarda benim de gözüm korkmuştu. ama oyun yapamasam bile en azından ufak tefek şekler keyif veriyordu derken uğraşa uğraşa öğrendim. şuan oyunumu kendi başıma yapabiliyorum karakterlerimi bile kendim modelliyorum unreal engine oğrenecem diye yanında blender photoshop vs gibi programlar da öğrendim çnkü ihtiyaç oluyor gerçekten. ve bu süreçte öyle 1 2 yılda olmadı. 4 yılımı almıştır belki ara ara zaman oldukça baktım bazen 6 7 ay bakamadım bazen 1 2 ay boyunca uğraştım sonra ara verdim 3 5 ay onra tekrar döndüm. süreç böyle ilerledi. Pes etmek tercih meselesi ama ben pes etmedim. oyun yapcak çıkaracak seviyeye son 1 yıl içinde geldim. 1 yıl önce oyun çıkaramazdım mesela. Bana 1 yıl sonra oyununun mağaza sayfasını açacaksın deselerdi hadi ordan derdim. Ozamanki benle şuanki ben arasında uçurum var. Bu iş zaman ve sabır işi bence.

Doğru. Bir şeyler yapıp temelini öğreniyorsun sonra sana diyorlarki sen oyun yapabilirsin hass lan ordan diyorsun. Sonra büyük bir projeye kalkışıyorsun o süreçtede zorlu yolları aşıyorsun sonra her şey çok basit gelmeye başlıyor. Dün mesela buradan öğretmen bir arkadaşa matematik oyununu 1 2 saat içinde yaptık teamviewer üzerinden. Eskiden olsa tıkanırdım ve 1 ayımı alırdı neredeyse.

Kesinlikle katılıyorum zaman ve sabır.

Yani çogu şeyi tek başıma hallediyorum modelleme vb fakat kod konusunda çok zorlanıyorum. Sürekli öğitici videolar izleyip duruyorum kafam kazan gibi oldu :D
Adanada bu işi yapan birini bulsam süper olur. Yüz yüze tanışarak insanın içi rahat ederdi.