leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Multiplayer oyunumda 2 adet karakter blueprinti var bunlar arasında geçiş yapmak istiyorum

Örneğin janna ve clarke var

Jannadan Clarkeye geçerken 1 tuşuna basıcam eski karakteri silip yeni karakteri spawn edip ona geçecek ve kontrolü ele alacak bunu nasıl yaparım en basit şekilde ?

Bunu PlayerController içerisinden mi gerçekleştireceğiz ?

Edit: Get Controlled pawn ile sorunu çözdüm, fakat client kendini janna yaparken arkaya bir tane daha spawn oluyor ve silinmiyor. Multicast yaptığım için 1 tane de server için oluşturuyor heralde anlamadım tam.

Video:

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Server kendini posses ediyor fakat Client kendini posses ederken arkasında jannabp oluşturuyor.

player controller içinden denemeden söylüyorum, kullandığın actor zaten replicated yani "switch has authority->spawn actor" başka bir şeye gerek yok, senin yaptığın gibi rep server dersen rep üstüne rep etmiş olursun. eğer yemezse karakter içinden yolla, get controller deyip posses edersin her halükarda

Eğer yukarıdaki BP gibi yaptıysan orada şöyle yapıyorsun. Client tan servera bir fonksiyon çalıştır diyorsun. O fonksiyonda da serverdan client a başka bir fonksiyon çalıştır diyorsun. Ve bu son fonksiyonda client da iken spawn ve possess yapıyorsun. Yani aslında neredeyse direk client ta spawn possess yapmakla tamamen aynı şeyi yapıyorsun. Yapman gereken şey her şeyin serverda olmasını sağlamak. Serverda olduğunda zaten replicate olacağından sorun çıkmayacaktır.