ceri

Yeni üye
24 Kas 2019
144
18
0
(6) Ankara
Deneme projesi olarak etrafta patlamalar oluşturan bir karakter yapmak istiyorum. Patlamaların animasyonlarını, sesini vb... nasıl yapacağımı biliyorum ancak patlamaların olacağı lokasyonun karakterden biraz uzakta ve o an baktığımız yönde zemin seviyesinde olmasını istiyorum. Ama o an baktığımız yönün tespitinin nasıl yapılacağını bilmiyorum. Lütfen yardım edin.  :huh: 
Ekran%2BG%25C3%25B6r%25C3%25BCnt%25C3%25BCs%25C3%25BC%2B%25282%2529.png

Resimdeki gibi GetActorForwardVector ile karakterin baktığı yönü tespit etmeyi denedim ancak olmadı :(

TR26SkyWalker26TR' Alıntı:
Line trace ile baktığı yönü bulabilmeniz lazım. Ama tıklandığında. Event tick ve delay kullanarak belirli düzende line oluşturup baktığı yönü bulabilirsiniz.

Hocam line trace'in hangisini seçeceğim bir de line trace'in exec kısmını nereye bağlayacağım. Spawn emitter at location'ın location kısmına karakterin baktığı yeri bulan fonksiyonu bağlamam gerekiyor diye düşündüm ancak yanlış mı düşünüyorum?Eğer böyle ise karakterin baktığı yönü bulan fonksiyonu nasıl location kısmına bağlayacağım line trace bağlanmıyor.(Size sorduğum için kusura bakmayın ama biraz açıklaması zor bir konu olduğu için internete yazdığımda alakasız şeyler çıkıyor bulamıyorum.Ayrıca tam açıklayamadıysam kusura bakmayın.)

Başka bir şey buldum. Şunu deneyin bakalım olacak mı?
RzJVgM.png

Z değerini zemine göre ayarlayın.
Hocam bu şekilde yapınca kameranın baktığı yerde değil bulunduğu yerde patlama oluyor. Karakterin önüne görünmeyen bir nesne ekledim ve sizin verdiğiniz bu scriptin ilk target kısmına onu koydum ve böylece patlama efektinin karakterin önünde olmasını sağladım ancak buda tam olarak kontrollü olmuyor. Karakterin ateş edeceği noktayı oyun içinde fareyi hareket ettirerek belirletebilmek lazım.

Şöyle bir şey yapabilirsiniz, patlamanın olacağı noktaya görünmez bir blok koyarsınız, line trace oraya değdiği zaman patlar. Yani şöyle düşünün, gözünüzden görünmez bir ışın çıkacak, değdiği bloğu patlatacak gibi. ;)

Şöyle bir şey yapabilirsiniz, patlamanın olacağı noktaya görünmez bir blok koyarsınız, line trace oraya değdiği zaman patlar. Yani şöyle düşünün, gözünüzden görünmez bir ışın çıkacak, değdiği bloğu patlatacak gibi. ;)

Hocam sanırsam o şekilde de yine aynı kapıya çıkıyor. Yani asıl istediğim karakterin dönük olduğu yöne değil mausela kamerayı çevirerek ateşi yönlendirebilmek. O şekilde karakterin önüne blok koyarsam w,a,s,d ile yönlendirmek gerekiyor ayrıca yukarı aşağı çevirerek de ateş edemiyoruz. Sizi çok uğraştırdım kusura bakmayın.

ceri' Alıntı:
Deneme projesi olarak etrafta patlamalar oluşturan bir karakter yapmak istiyorum. Patlamaların animasyonlarını, sesini vb... nasıl yapacağımı biliyorum ancak patlamaların olacağı lokasyonun karakterden biraz uzakta ve o an baktığımız yönde zemin seviyesinde olmasını istiyorum. Ama o an baktığımız yönün tespitinin nasıl yapılacağını bilmiyorum. Lütfen yardım edin.  :huh: 
Ekran%2BG%25C3%25B6r%25C3%25BCnt%25C3%25BCs%25C3%25BC%2B%25282%2529.png

Resimdeki gibi GetActorForwardVector ile karakterin baktığı yönü tespit etmeyi denedim ancak olmadı :(

Ben sana gerekli cevabı hızlıca vereyim. Karakterden get actor location yap ondanda bir node çek ve randomboundingboxat location u seç böylece karakterinin lokasyonu origin değerini alırken diğer verdiğin değerler karakterinin etrafında verdiğin sınırlar boyunca rastgele yerlerde patlama oluşturacak. Sadece baktığın yönde olması için x belirlemen lazım heralde. Z yi 1 falan yap olmazsa get actor rotation forward vectoru x e bağla (randomboundingbox)