LuinLuth

Yeni üye
27 Şub 2022
6
0
0
(16) Bursa
Herkese merhabalar,

Doğru bölüme mi konu açıyorum bilmiyorum. Acemiliğimi maruz görün. Başlıkta olduğu gibi, multiplayerlar oyunlarda genel olarak bulunan takım, klan gibi bir sistemi nasıl yapabilirim ?

Tag sistemiyle yapılabilir diye düşünüyorum. Oyuncu hangi klana kayıtlıysa ona o klanın tagı verilir ve bu değer savegamede kaydedilir. Daha sonra Replicate edilir ve eğer o klana aitse tagı klan üyelerine vuramaz.
Mesela ben "AllahClan" diye bir klandayım diyelim. Arkadaşımda "AllahClan"

Get Player > Get Tags > "Allahclan" equal yapman lazım yani = yine Allahclan ise bu sefer hasar vermemeli. Ama değilse vermeli. Anladın mı ? Etiket sistemiyle ayırt edersin böylece bir grup oluşturmuş olursun. O klana ait komutlar bile yapabilrisin. Bir komut yazılacağı zaman tag eğer AllahClan ise komut geçerli olur. Bunu ister AllahClan istersen NamazClan yap hiç farketmez.

Tamam ben de dedim ki Tag sistemi ile yapabilirsiniz ek olarak hasar verme gibi işlemler yani klana özel chat vs yapmak istiyorsanız yine o taga ait olan kişileri ayırarak yapabilirsiniz bunu.
Örneğin Clan chatı için bir chat yapmak istiyorsanız. /Clan ekiyle iletilen mesajların sadece clan üyelerine ulaşmasını istiyoruz diyelimki. Dolayısıyla Replicate sistemini yaparken Tagları çağırıp tagı "x" olanlara bu mesajı replicate et ve ilet diyebiliriz. Dolayısıyla tagı x olmayanlar bu mesajı göremeyecektir. Fakat tagı y olanlar ise y ile ilgili mesajları görecektir. Dolayısıyla etiket sistemiyle ayırmanız gerekiyor.
İlk etapta yapmanız gereken şey belli klanlar oluşturup bunu etiket sistemiyle ayırmak. Ya da oyuncu oyun içerisinde bir klan oluşturacak ve oluşturduğu klana ait bir tag olacak klana katılanlar ise tagını o klanın tagı olarak değiştirecektir.

Mesela ben bir oyuncuyum ve tagım "x" klanı. Fakat ben artık "y" klanına katılmak istiyorum. Kabul kısmı gerçekleştikten sonra benim tagımın editlenip "y" olması gerekmektedir. Dolayısıyla benim diğer klanla bir işim kalmayacak.
Örneğin tüm klan üyelerini görüntelemek için bir widget tasarlarsanız yine tagı o an "x" olanları çağırabilirsiniz. Ve daha önce x olan biri "y" klanına geçtiği için sen her halükarda x i çağırdığın için o an o oyuncu tekrar listelenmeyecektir.
Senin x klanı üyelerini çağırman neye bağlı peki ?  Tabiiki de x klanına ait olmana. Y klanına ait olsaydın o an hangi klandaysan o isim çağırılırdı. Dolayısyla bir değişken gibi çalışacaksın ve save sistemi ile kayıt altına alacaksın bunu.

Biraz zor bir işlem ama çokta zor değil basit bir varyasyonunu yapar ileride geliştirirsin.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Tam olarak aynısı olmasa da aklını çalıştıracak bir video.

Parti sistemi nedir bilmiyorum fakat Clan dediğiniz şey knight ve metin 2 oyunlarında ki gibi Loncalar ve gruplaşmalar diye bir şey olarak varsayıyorum.