huso

Üye
27 Eki 2015
50
3
8
(34) İstanbul Avrupa
Arkadaşlar selam,

Bir oyun denemesi yaptım ama mesela karakterimiz duvardan düşünce sonsuza dek düşmeye devam ediyor. 

Benim istediğim şey bir sınır belirlemek ve o sınırdan düştüğü an en son kaydedildiği checkpoint de tekrar spawn olması.

bounds actor diye bir şey buldum ama kullanamadım, level ile ilişkilendiremedim bir türlü.

Bunu düzenlemezsem hem anlamsız bir oyun olur hem de sanırım çalıştığı cihazın hafızasını bitirir, sınırsız olacağı için.

Bunu ne ile yapabilirim bilen var mı ?

huso' Alıntı:
Arkadaşlar selam,

Bir oyun denemesi yaptım ama mesela karakterimiz duvardan düşünce sonsuza dek düşmeye devam ediyor. 

Benim istediğim şey bir sınır belirlemek ve o sınırdan düştüğü an en son kaydedildiği checkpoint de tekrar spawn olması.

bounds actor diye bir şey buldum ama kullanamadım, level ile ilişkilendiremedim bir türlü.

Bunu düzenlemezsem hem anlamsız bir oyun olur hem de sanırım çalıştığı cihazın hafızasını bitirir, sınırsız olacağı için.

Bunu ne ile yapabilirim bilen var mı ?

Daha önce denemedim bunu fakat fikir olması açısından şunu söyleyim;

Belli bir sınıra gelince karakter oraya bir trigger box koyarak bu işlemi yaptırabilirsin. Karakterin o oluşturduğun trigger box ile etkileşim kurunca checkpoint'den spawnlatabilirsin.

Kill Z seçeneğini world settings'ten aktif hale getirip kendin mesafe belirleyebilirsin fakat bu KillZ'den bir event alamazsın kullanabileceğin. O yüzden Dissolid'in sunduğu seçenek en mantıklısı.

Teşekkür ederim arkadaşlar, bir yol buldum ve çalıştı;

Aşağıya bir box koydum, actor aşağıya düşüp kutuya çarpınca ölüp en son checkin yapıldığı kontrol noktasında tekrar hayata geliyor.

Peki benim esas merak ettiğim şey şu, bu projeyi bu şekilde export edersem sahnede boşta kalan sonsuz alanı da hesaplar mı yoksa sadece oyunun oynandığı bölgeyi mi hesaplıyor.

Yada bunu ayarlaya bilecek bir yol var mı ?

huso' Alıntı:
Teşekkür ederim arkadaşlar, bir yol buldum ve çalıştı;

Aşağıya bir box koydum, actor aşağıya düşüp kutuya çarpınca ölüp en son checkin yapıldığı kontrol noktasında tekrar hayata geliyor.

Peki benim esas merak ettiğim şey şu, bu projeyi bu şekilde export edersem sahnede boşta kalan sonsuz alanı da hesaplar mı yoksa sadece oyunun oynandığı bölgeyi mi hesaplıyor.

Yada bunu ayarlaya bilecek bir yol var mı ?

Onu kendin ayarlaman gerekir kendiliğinden öyle hesaplamaz. Oyuncunun gidebileceği yerlere göre ayarla ve koy. Oyunun sonsuz bir oyun mu anlamadım tam. Sonsuz koşu gibi birşey mi ?

Hayır oyun küçük bir deneme oyunu, küçük bir alanda. Fakata sahnenin geri kalanı bomboş her yöne doğru.

O boş olan yerleri de hesaplıyor mu export ederken ? 

Yani ben sadece onun olduğu bölgeyi export etsin, geri kalan her yöne doğru giden sonsuz boşluğu hesaba dahil etmesin ve çalışacağı cihazları kitlemesin istiyorum.

huso' Alıntı:
Hayır oyun küçük bir deneme oyunu, küçük bir alanda. Fakata sahnenin geri kalanı bomboş her yöne doğru.

O boş olan yerleri de hesaplıyor mu export ederken ? 

Yani ben sadece onun olduğu bölgeyi export etsin, geri kalan her yöne doğru giden sonsuz boşluğu hesaba dahil etmesin ve çalışacağı cihazları kitlemesin istiyorum.

Öyle bir sorun olmaz. O bahsettiğin sonsuz boşluğun cihazı kitlemesi diye bir şey yoktur.Sınır belirlemek istiyorsan oyunun oynanabileceği alanları belirlemen yeterli. Örneğin bir Labirent oyunu yapıyorsan oyuncunun labirenti çıkmak için gidebileceği yerler bellidir. Bu yerler senin sınırın olur. Mobildeki temple run veya subway surf var mesela. Sürekli koşuyorsun sınır yok. O dediğin gibi olsa bu oyunları oynayamazdın. Ona varana kadar senin sahnende kullandığın objeleri, yazdığın kodları vs. bunların optimizasyonunu iyi yapman daha iyi.

İyi çalışmalar.

Performans yanlısı bir yol olmayarak karakterin düştüğü ekseni (bu eksen z olabilir) her bir tick içerisinde kontrol ettirebilrisiniz eğer belirtilen değerin altına düşerse tekrar lokasyonunu değiştirme imkanına sahip olacaksınız.