leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,493
5
214
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Oyunumun mağaza kapağı hakkında bir karara varamıyordum fakat bugün bir şeyler deneyince iyi gibi geldi. Siz de bakıp yorumlarsanız ya da fikir verirseniz sevinirim teşekkürler.

Öncelikle oyundan biraz bahsetmem gerekiyor çünkü kapaklar oyunların hikayesi ile doğru orantılıdır.

Evil of Fate Hikayesi
Gökyüzünden dünyaya bir madde süzülmektedir, bu madde dünyanın X ülkesinin Rotterwood adlı kasabasına düşer. Bu kasaba yoksul bir kasaba olmasıyla bilinmektedir. Etraftaki hiçbir şey verim sağlamaz. Ağaçlar çürüktür, topraklar çoraktır ve git gide daha da kötü olmaktadır. Köylü halk ise geçimini zar zor sağlamaktadır. Bu köyün bir yöneticisi olan Peder, halkını ciddi şekilde sömürmektedir. Fakat halk inancından dolayı Peder'i sevmektedir. Fakat durumlar tersine dönebilir.
Köye isabet eden bu madde parçalandıktan sonra, köylüler parçaları toplarlar. Kimisi bu parçaların parlaklığından keyif alarak kendine takı yapar. Kimisi evini süsler. Kimisi özünü kaynatıp içmeye çalışır.
Parçanın adına parça Lumenia demeye başlarlar. Lumenia ayrıca iletken bir parçadır ve elektriği iletebilir. Bu özü içtiklerinde uyuşturucu etkisi yaşamaktadırlar. Git gide daha bağımlı olmaktadırlar. Bunu bilen Peder ise tüm bu değerli taşları kiliseye toplatır.
Ardından doktor Severian kiliseye çağırılır. Bu doktor veba maskesi ile dolaşan genelde kiliseye hizmet eden, köyde deneyler yapan bir tiptir. Ona verilen görev ise bu özü bir karışım haline getirmesidir.
Severian bunu başarır ve bu öz yavaş yavaş köy halkına verilir. Köy halkı artık Peder ne derse onu yapmaya başlar. Çocuklarını bile Pedere emanet etmektedirler. Bu gücü fark eden peder dünyaya yayılmasını istemektedir.
Dünyaya düşen gizemli taş Lumenia'yı araştırmak için Limbus uzay istasyonundan Lucas Brandon ekipmanlarını toplayarak yola koyulur. Fakat Rotterwood adlı kasabaya gitmek çok zorlu yollardan geçmeyi gerektirmektedir.
Uçak pisti bulunmadığı için bir uçakla yakınlarına dahi gidilememektedir. Araçla çıkılmayacak engebeli yollar mevcuttur, çıkılsa bile çevrede benzin istasyonları yoktur. Limanları tehlikelidir ve sadece belli alanlardan yaklaşılabilir.
Helikopterlerin iniş yapabileceği düz bir zemin bulunmamaktadır. Radarlar çalışmamaktadır. Fakat tek bir yol vardır.
Eskiden Rotterwood adlı kasabada maden araştırmaları yapılırken yük trenleri mal taşımaktadır. Daha sonra bu tren yolu üzerinden bir yolcu hattı ayarlanmıştır. Fakat kasabaya gidenler geri dönemediği için kimse oraya gitmeyi tercih etmiyor. Trenler genellikle sabotaja uğruyor ve içerisindeki mallarla beraber insanlar da kaçırılıyordu. Fakat Lucas cesaretini toplayarak köye trenle gider ve köydeki balıkçı Walter ile arkadaşlık kurar. Kendini terk edilmiş bir otele yerleştirir. Balıkçı, Lucasa bilgi sızdırmaktadır. Çünkü balıkçının kızı da kaybolmuştur. Balıkçı, kızını pederi kaçırdığını düşünmektedir ve Lucas'ın araştırmalarına katkıda bulunarak ondan yardım istemektedir. Daha sonra balıkçı ve Lucas bir ayin düzenlenerek katledilir.
Aradan 5 yıl geçer ve yeni araştırmacılarımız olan 4 araştırmacı : Clarke, John, Janna ve Chris yola koyulurlar. (Oyuncularımız)

Hem ölen arkadaşlarını araştırmak hem taşın sırrını öğrenmek hem de pederi ele vermek için hazırlık yaparlar.
Yine bir Tren ile giderken sabotaja uğrarlar ve ormana kısılı kalırlar. Fakat tüm köyün altını üstüne getireceklerdir.,

Geldiklerinde gördüğü tek şey; Köydeki halkın hepsinin birer Dead Rotter olmasıdır. (Özün yaramadığı vasıfsız insanların dönüştüğü düşünemeyen zombieler.) Bunun yanı sıra bir de Normal Rotterlar bulunmaktadır. (Vazifesi olan, belli mevkilere yerleştirilmiş önemli kişilikleri olan, işe yarayan, bilgi sahibi insanların dönüştüğü emir kulları.)
Örneğin doktorun kendisi bir Rotter iken, köy halkı Dead Rotterdır. Cadı Elena bir Rotterdır. Bu Rotterların bilinci bulunmaktadır. Tamamen Pedere hizmet ederler fakat küçük bosslardır bunlar. Bilinçleri hala yerindedir. Fakat Dead Rotterların bir bilinci yoktur.

Buna göre bir kapak hazırlamak istedim ve bir kilise yaparak en üste Pederi, altına ise diğer kişileri koydum. Ortadaki karakter Plague Mask bir doktor ile değiştirilecek.

Köyde en önemli Antagonist , Pederin kendisidir. Daha sonra Cadı (Witch Elena) bulunmaktadır. Veba doktoru ve cerrah olan Severian ve ... devamı gelecek.

1757517998663.png
1757518021244.png
1757518037915.png

Son düzenleme:
Hikaye güzel. Arastırmacılar dedektif gibi vs olsa daha iyi olur bence.. Zindan adasını izledin mi bilmiyorum o filmde adaya 2 dedektif gidiyor onlar gibi mesela.

Kasabada çok ölümler kayıplar vs oldugu için olayın yayılması ve devletin hükumetin olaya el atması polis dedektif vs göndermesi daha mantıklı. Ulaşım sıkıntılı oldugü icin polislerden önce olayın aydınlatılması için en azından dedektifler sanki sıradan insanlarmış gibi gizlice de gidebilirler belki.

Olayıların faili papaz olduğu için de kapaktaki kilise, papazı temsilen mantıklı bence. Ama yapay zekayla yapildıği belli ufak hatalar var mesela baştan üçuncü adamın elinde silah var ama tutuyor gibi durmuyor. Ilk sıradaki kadinin eline fener yapabilirsin ordaki işığın kaynağı olması için. Onları da düzelt. Oyun ismindeki ters haç detayı da güzel olmuş. Ilk kapaktan daha iyi.

Senin hikayeyi okurken aklıma korku oyunu ile alakalı bir senaryo ve fikir geldi. :D Elimdeki proje bitince Korku temalı bi işe girişirim ben de.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kinglord34
mforge'ın dediklerine ben de katılıyorum. Kapaktaki ufak ai hatalarını düzeltmende fayda var. bunun haricinde hikayeyle kapak gayet uyumlu duruyor.

Hikaye güzel. Arastırmacılar dedektif gibi vs olsa daha iyi olur bence.. Zindan adasını izledin mi bilmiyorum o filmde adaya 2 dedektif gidiyor onlar gibi mesela.

Kasabada çok ölümler kayıplar vs oldugu için olayın yayılması ve devletin hükumetin olaya el atması polis dedektif vs göndermesi daha mantıklı. Ulaşım sıkıntılı oldugü icin polislerden önce olayın aydınlatılması için en azından dedektifler sanki sıradan insanlarmış gibi gizlice de gidebilirler belki.

Olayıların faili papaz olduğu için de kapaktaki kilise, papazı temsilen mantıklı bence. Ama yapay zekayla yapildıği belli ufak hatalar var mesela baştan üçuncü adamın elinde silah var ama tutuyor gibi durmuyor. Ilk sıradaki kadinin eline fener yapabilirsin ordaki işığın kaynağı olması için. Onları da düzelt. Oyun ismindeki ters haç detayı da güzel olmuş. Ilk kapaktan daha iyi.

Senin hikayeyi okurken aklıma korku oyunu ile alakalı bir senaryo ve fikir geldi. :D Elimdeki proje bitince Korku temalı bi işe girişirim ben de.
Düzeltmeme sebebim şu:
Zaman çok kısıtlı erkenden demoyu adam etmem lazım. Onun dışında kapak fotoğrafı böyle büyük görünmüyor. Mağaza sayfasında ya da kütüphanede böyle büyük görmeleri imkansız yani tutup tutmadığı belli olmuyor zaten. Ben de o yüzden uğraşmadım. Bu arada zaten dedektifte var karakterlerin arasında. Ama hepsi dedektif olsa daha iyi olurdu tabi. Biri kameraman gazeteci diğeri dedektif diğeri sağlıkçı falan olsa ^^ Biraz daha geliştirmek gerekir Class sistemi getirilirdi.
Yorum için teşekkürler. Hangi konuda oyun yapacaksın belki bu projeden sonra ona beraber atılırız :)

mforge'ın dediklerine ben de katılıyorum. Kapaktaki ufak ai hatalarını düzeltmende fayda var. bunun haricinde hikayeyle kapak gayet uyumlu duruyor.
Teşekkür ederim 🙌

Düzeltmeme sebebim şu:
Zaman çok kısıtlı erkenden demoyu adam etmem lazım. Onun dışında kapak fotoğrafı böyle büyük görünmüyor. Mağaza sayfasında ya da kütüphanede böyle büyük görmeleri imkansız yani tutup tutmadığı belli olmuyor zaten. Ben de o yüzden uğraşmadım. Bu arada zaten dedektifte var karakterlerin arasında. Ama hepsi dedektif olsa daha iyi olurdu tabi. Biri kameraman gazeteci diğeri dedektif diğeri sağlıkçı falan olsa ^^ Biraz daha geliştirmek gerekir Class sistemi getirilirdi.
Yorum için teşekkürler. Hangi konuda oyun yapacaksın belki bu projeden sonra ona beraber atılırız :)

Teşekkür ederim 🙌
Yani korku temalı ama farklı bi konsept getirmeyi planlıyorum. Yapı olarak daha önce yapılmamış bi korku oyunu, yani en azından ben görmedim.
Dedimya hiyakeni okurken benim de kafamda bi senaryo oluşuverdi hemen. TPS oyunu yapmayı çok istiyorum. Aklımda tonla fikir var.

Korku oyununa girmeyi istememin sebebi de yapabileceğime inanmam aslinda. Korku oyununda çevre dizayni çok önemli oyuncuya o gerilimi veren çevrenin yapisi ve dizaynı bence daha çok. Level design konusunda güveniyorm kendime. Model tasarımlarını kıyafet tasarimlarini. Kemikler riglemeler vs vs kolaylıkla çözebiliyorum artık. Senin peojende kullandiğın o ev tasarimlarini da yapabilir hale geldim. Cascadeur ile animasyon yapmayı düzenlemeyi de halledebilmeye basladim.
Ortak proje teklifin düşünülebilir aslında. Ilk projeleri bitirdikten sonra neden olmasın ki. Güzel kazançlar saglanirsa daha sağlam girilir projelere.

Bu arada kapak resmini yolla bana düzenlemeye çalışayim istersen.

Yani korku temalı ama farklı bi konsept getirmeyi planlıyorum. Yapı olarak daha önce yapılmamış bi korku oyunu, yani en azından ben görmedim.
Dedimya hiyakeni okurken benim de kafamda bi senaryo oluşuverdi hemen. TPS oyunu yapmayı çok istiyorum. Aklımda tonla fikir var.

Korku oyununa girmeyi istememin sebebi de yapabileceğime inanmam aslinda. Korku oyununda çevre dizayni çok önemli oyuncuya o gerilimi veren çevrenin yapisi ve dizaynı bence daha çok. Level design konusunda güveniyorm kendime. Model tasarımlarını kıyafet tasarimlarini. Kemikler riglemeler vs vs kolaylıkla çözebiliyorum artık. Senin peojende kullandiğın o ev tasarimlarini da yapabilir hale geldim. Cascadeur ile animasyon yapmayı düzenlemeyi de halledebilmeye basladim.
Ortak proje teklifin düşünülebilir aslında. Ilk projeleri bitirdikten sonra neden olmasın ki. Güzel kazançlar saglanirsa daha sağlam girilir projelere.

Bu arada kapak resmini yolla bana düzenlemeye çalışayim istersen.
Evet düşünülebilir iyi olur. Bana destek olan olsaydı oyun çoktan bitmişti ve daha iyi olmuştu. Fakat uzun sürdü her şeyi tek yapıyorum zorluyor. Bir de multiplayer olunca ekstra zorluyor.
Eğer düzenleyebilirsen çok iyi olur.

Bu şekilde üst düzey kalite ile yollayayım sana. Teşekkürler.

Düzenlemeye çalıştım. Beğenirsen kullan

Ekli dosyalar

• IMG_20250911_202221_220.jpg
    IMG_20250911_202221_220.jpg
    197.6 KB · Görüntüleme: 10
  • Picsart_25-09-11_20-09-18-036.jpg
    Picsart_25-09-11_20-09-18-036.jpg
    588.2 KB · Görüntüleme: 8
  • Picsart_25-09-11_20-08-48-454.jpg
    Picsart_25-09-11_20-08-48-454.jpg
    589.6 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: leonscottkfm
Eline sağlık baştaki çok iyi olmuş cuk diye oturmuş vallaha neyle yaptın bilmiyorum ama tam olmuş. Teşekkür ettim tekrardan. ♥ Peki yazıyı silebilme şansımız var mı ? Yazısız halini de istiyor steam çünkü.
Ne demek. Photoshop ile yaptım.

Ekli dosyalar

• IMG_20250911_214306_595.jpg
    IMG_20250911_214306_595.jpg
    168 KB · Görüntüleme: 9
  • Beğen
Tepkiler: leonscottkfm