mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
608
2
44
28
Arkadaşlar selam 2 sorum olcak
1. Oyunun mağazasını yayınladıktan sonra yerelleştirmede sadece ingilizce varsa dili ingilizce olanlara mı gözükür sayfam daha çok
2. Ben aslında çoklu dil desteği planlıyorum sadece menu, belki kısa altyazılar vs ama çeviri konusunda endişelerim var. Siz çevirilerinizi nasıl yapıyorsunuz. İngilizceyi bi şekilde halledebiliyorum ama diğer dilleri nasıl yapcaz?. İlk aklıma gelen google translate yani ama orda da tam olarak sağlıklı bi çeviri olmayabiliyor. Siz bu sorunu nasıl çözüyorsunuz?

fiver, bionluk üzerinden ya da linkedin üzerinden çeviri uzmanlarını bulabilirsin. Ben çevremdekilerden ve discorda katılan oyunculardan gönüllülerle çalıştım. 

New home için dile göre ziyaret sayısı(Top 11 dilin tamamı çevrilmiş diller): 

Kasaba için dile göre ziyaret sayısı (Korece ve çince çevrilmedi ama en çok ziyaret koreden. Ama orda online bir dergide bahsedildi o yüzden)

Çevirinin ziyaret sayısına etkisi var mı emin değilim ama gösterimlerin dağılma oranına etkisi olabilir. Satışlarda kesin var çoğu oyuncu kendi dil desteği yoksa almaktan çekiniyor.

Meşakkatli işmiş kral yaa sadece ing olarak çıkarcam anlaşıldı. Çeviri araçları insan gibi çevirse aslnda muhteşem olur ama yok işte

Türkçe'den İngilizce'ye Deeply kullanan. Kontrolleri yap İngilizce iyi çevirmişsen gerisi kolay. Diğer dillerde sadece İngilizce'den diğer dillere çevir ana dil Türkçe olmasın yani.