Ekim-Kasım'a kadar bitirmeyi düşündüğüm oyunumu wishlist için yayınladım. O zaman kadar biter mi bilmiyorum ama çoğu şey duruyor. 

Bu arada yorumların çoğunluğu olumlu. Bazıları çok garip, tek kişi yapamaz böyle bir şeyi kesin hazır assetler vardır diyen de var, baya beğenen de. Sanırım tek şahidim bu forum .d (ve aldığım kayıtlar. oyunu yayınladıktan sonra nasıl yaptığımı gösterdiğim bir video çekeceğim, çoğu yerin ekran kaydını aldım.)

İstek listesine eklemeyi unutmayın.
Steamhttps://store.steampowered.com/app/2506820/Demonsomnia/
Discordhttps://discord.gg/demonsomnia
Trailer: 

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Sosyal Medya adresleri:
https://twitter.com/Demonsomnia
https://www.instagram.com/woziva/
https://www.reddit.com/r/Demonsomnia/
https://woziva.com/

Kişisel: https://www.linkedin.com/in/serhatakgl/

Güzel duruyor bravo, hemen 1-2 feedback vereyim, saat pusula güzel fikir olmuş ama çok kırılma yapıyor, daha yüksek çözünürlüklü bir texture ile değiştirebilirsin, ayrıca emissive fazla gelmiş fazla göze batıyor, body cam kenarlarda çok kırılma yapıyor daha smooth hale getirebilirsin PP materiali, bir crosshair da lazım gibi duruyor silah ateş ediyor ama nereye tam belli değil, yakında olmayan hedefler için büyük sorun. Başarılar dilerim.

nonlinear' Alıntı:
Güzel duruyor bravo, hemen 1-2 feedback vereyim, saat pusula güzel fikir olmuş ama çok kırılma yapıyor, daha yüksek çözünürlüklü bir texture ile değiştirebilirsin, ayrıca emissive fazla gelmiş fazla göze batıyor, body cam kenarlarda çok kırılma yapıyor daha smooth hale getirebilirsin PP materiali, bir crosshair da lazım gibi duruyor silah ateş ediyor ama nereye tam belli değil, yakında olmayan hedefler için büyük sorun. Başarılar dilerim.

Hocam teşekkürler dikkate aldım. Bu arada bu ateş ettikten sonra düşman karakterle etkileşime girme meselesini yıllar önce sizden öğrenmiştim. Aynı şey olmasa da hala aynı temel mantığı kullanarak yaptım. Hakkınız yenmez.

alkdmn' Alıntı:
Ellerine sağlık güzel duruyor. Korku oyunlarıyla aram olmasa da body cam için bile oynanır bence. Kolay gelsin

Çok teşekkürler.

Gayet iyi görünüyor fakat evin duvarları bana cok sade geldi cok puruzsus ve parlak duruyor texture degistirebilir ya da biraz detaylandırabilirsin bence.
Elestiriyle alakali konuda da kimseye bişey kanıtlamak zorunda degilsin. Karalama amaçlı gereksiz elesririlere kulak asma.

MR Studio' Alıntı:
Gayet iyi görünüyor fakat evin duvarları bana cok sade geldi cok puruzsus ve parlak duruyor texture degistirebilir ya da biraz detaylandırabilirsin bence.
Elestiriyle alakali konuda da kimseye bişey kanıtlamak zorunda degilsin. Karalama amaçlı gereksiz elesririlere kulak asma.

Evet şöyle eleştirseler öneride bulunsalar tamam da dediğin gibi karalama amaçlı.

Evde çok değişiklik yapacağım, içeri ile dışarısı arasında dağlar kadar fark var gerçekten.
Teşekkürler bu arada.

Next fest katılma planin var mı Ekim için

Bu arada şu hazır asset muhabbetine bisey demek istiyorum. Yeni ckan İndie oyunlarina bakyorum arada bazı insanlar hemen hemen herşeyi hazır kullanmiş ve satıslar da gayet iyi. Ayni gelistirici benzer oyunun 2.sini yapmis ve assetler yine hemen hemen ayni ve hazir şeyler. Yine satisı fena degil. Sonuc olarak burda ticaret yapyoruz ve bize de sunulan hazır asset varsa ve isimize yarayacaksa kullanmamak hata olur yani. 
Bazıları sistemi o kadar güzel oturtmuşki. Adam mesela korku oyunu yapmıs cikarmis satmiş. Sonra aynı oyunun haritalarini degismis oyunici tasarimlari degistirmis karakter vs degistirmis ve sanki baska bir oyun gibi tekrar satisa sunmus ve yine kazanmış. Sahsen benim de boyle bir planim var. Oyunu ckardiktan sonra. Benzerini tekrar yapabilirim.

MR Studio' Alıntı:
Next fest katılma planin var mı Ekim için

Bu arada şu hazır asset muhabbetine bisey demek istiyorum. Yeni ckan İndie oyunlarina bakyorum arada bazı insanlar hemen hemen herşeyi hazır kullanmiş ve satıslar da gayet iyi. Ayni gelistirici benzer oyunun 2.sini yapmis ve assetler yine hemen hemen ayni ve hazir şeyler. Yine satisı fena degil. Sonuc olarak burda ticaret yapyoruz ve bize de sunulan hazır asset varsa ve isimize yarayacaksa kullanmamak hata olur yani. 
Bazıları sistemi o kadar güzel oturtmuşki. Adam mesela korku oyunu yapmıs cikarmis satmiş. Sonra aynı oyunun haritalarini degismis oyunici tasarimlari degistirmis karakter vs degistirmis ve sanki baska bir oyun gibi tekrar satisa sunmus ve yine kazanmış. Sahsen benim de boyle bir planim var. Oyunu ckardiktan sonra. Benzerini tekrar yapabilirim.

O kadar doğru bir yorum ki altına imzamı atarım. 
Ayrıca her şey hazır demek ayrı oyunda hazır bazı assetler var demek ayrı. Ben dürüstçe oyunda hazır asset var desem direkt kafada her şey hazır algısı yaratıyor o yüzden özellikle geliştirici olmayan kitleye açılıyorsak o topa girmiyorum.
Geliştirici olan kitle ise olayı zaten biliyor. Varsa, kullanacaksın. Net. Misal Sketchfab çok işime yaradı. Ayrıca ağaçlar falan hazır mesela. 
Benim önümde bir tuş olsa her şeyi hazır alarak bitireceksin, basar geçerim aga. Hazır almamamın tek sebebi karmaşıklık. Misal hazır silah sistemi aldım, bunu kendi sistemine entegre etmek ayrı o kodlara aşina olmak ayrı bunları multiplayer için tekrardan ayarlamak ayrı.
13 kurşun değil de 14 kurşun yapmak için bile o koda aşina olman gerekiyor çünkü bir yerde patlıyorsun. Sırf bu gibi sebeplerden bütün sistemi teker teker kendim yazdım.

Bu arada Next Fest'e kesinlikle katılacağım.

Hazir boya kalemlerin olabilir ama burda onemli olan resim çizmeyi bilebilmek ve ortaya güzel resimler cikarabilmek dyim kapatym kisaca :)
Sketchfab dan ucretli mi aldın yoksa ucretsiz kullandin mı? Lisans sorunu flan yasarim diye ucretsiz olana bile cesaret edemiyorum acikcasi pek.

MR Studio' Alıntı:
Hazir boya kalemlerin olabilir ama burda onemli olan resim çizmeyi bilebilmek ve ortaya güzel resimler cikarabilmek dyim kapatym kisaca :)
Sketchfab dan ucretli mi aldın yoksa ucretsiz kullandin mı? Lisans sorunu flan yasarim diye ucretsiz olana bile cesaret edemiyorum acikcasi pek.

Ücretsiz olanlardan alıyorum. CC.0 kullanabilirsin atıf gerektirmez. CC.3 de kullanabilirsin tek farkı atıf gerektiriyor. Credits kısmına onların istediği atıfı ekliyorsun o kadar.

madem konusu geçmiş ufak bir yorum atayım konuyla alakalı, aradım ama bulamadım şimdi, PUBG silahlarının çoğu epic store da bir 3d artist tarafından üretilmiştir, hatta PUBG başkası almasın diye adamın weapon asset store unu kapattırmış (artık ne kadar ödedilerse) o yüzden hazır asset cart curt diyenlere hiç ama hiç aldırmayın en büyük firmalar bile düşünmeden hazır asset çekip geçiyor. Bu işin maliyet hesabı çok basit, bir 3D artist e ayda 5k-10k $€ ödemek mi ve bir setin tamamlanmasının (1 kişi tarafından) 6 ay sürmesi mi? yoksa birkaç yüz $€ ya satın alıp geçmek mi? En büyükler bile çatır çutur çekip geçiyor o yüzden hiç ama hiç iplemeyin bile...

Ulan serhat :D Güzel olmuş , bana da aynılarını söylüyorlar. Oyun piyasasını bilmeyenler söylüyor bu hazır asset muhabbetini. Sanki şablonu aldığımız gibi direkt geçiriyoruz, oysa ki editliyoruz onu eklemesi falan o kadar kolay değil. Sanıyorlar ki indirip atıyoruz oyun oluyor hahahaha.
Sallama bunları bunlar yersiz eleştiri yapıyor. Yurtdışındaki Devourun Pacifynin tüm assetleri hazır hatta mansionun yapımcısı enes diye bir Türk.
Ama 5 milyon insan oynamış nedense :D
Demonologistin yapımcısı abimizle oturup muhabbet ettim çok yararlı şeylerden bahsetti. Oyununu yaparken hiçbir şekilde özgünlük vs düşünmemiş para üzerine tamamen. Ve basmış geçmiş.
Biz hem kalite hem de para kazanmayı düşünüyoruz. O yüzden sen bize eğer bilgi verip bir şeyler anlatacaksan şirket kurulumundan bahset, satış stratejinden ve reklam politikandan bahset.Bunlar daha yararlı olacaktır. Mesela festivallerden de bahsedebilirsin. Oyunu yaz indirimlerinde vs çıkarmamaya özen göster zorunlu indirim gelirse az kazanırsın. Ayrıca şirket kurman lazım yoksa vergi cezası yiyormuşuz bunları da öncesinden söyleyeyim. Oyun güzel.

Başarılar hocam güzel duruyor. 2 haftada 300+ wishlist güzel başarı bu arada. ::D reklam flan yaptın mı?

leonscottkfm' Alıntı:
Ulan serhat :D Güzel olmuş , bana da aynılarını söylüyorlar. Oyun piyasasını bilmeyenler söylüyor bu hazır asset muhabbetini. Sanki şablonu aldığımız gibi direkt geçiriyoruz, oysa ki editliyoruz onu eklemesi falan o kadar kolay değil. Sanıyorlar ki indirip atıyoruz oyun oluyor hahahaha.
Sallama bunları bunlar yersiz eleştiri yapıyor. Yurtdışındaki Devourun Pacifynin tüm assetleri hazır hatta mansionun yapımcısı enes diye bir Türk.
Ama 5 milyon insan oynamış nedense :D
Demonologistin yapımcısı abimizle oturup muhabbet ettim çok yararlı şeylerden bahsetti. Oyununu yaparken hiçbir şekilde özgünlük vs düşünmemiş para üzerine tamamen. Ve basmış geçmiş.
Biz hem kalite hem de para kazanmayı düşünüyoruz. O yüzden sen bize eğer bilgi verip bir şeyler anlatacaksan şirket kurulumundan bahset, satış stratejinden ve reklam politikandan bahset.Bunlar daha yararlı olacaktır. Mesela festivallerden de bahsedebilirsin. Oyunu yaz indirimlerinde vs çıkarmamaya özen göster zorunlu indirim gelirse az kazanırsın. Ayrıca şirket kurman lazım yoksa vergi cezası yiyormuşuz bunları da öncesinden söyleyeyim. Oyun güzel.

Hahaha :D Valla dediklerin çok doğru. Sanki sistemde herkesin ana amacı sanat üretip ürettikleriyle var olmak ve eserleriyle yabancılaşmamak gibi kavramlar da bi biz farklıyız. Yine de amaç para kazanmak olsa da içimize sinen sanatsal bir şey çıkardığımız kesin.
Bu arada şirket konusuna gelince oyunu yayınlamadan 1 hafta öncesinden şirketi kuracağım. 
Demonologist'in yapımcısını önceden çıkardıkları oyunlardan az çok tanıyorum, o da sanal alemden falan yani. Volkan Demir'di sanırım yapımcısı. Oturup konuşma fırsatı bulman çok iyi. Her bilgi çok işe yarar.
Gerçekten bu bilgi işime çok yarar dediğin bir bilgi var mı öğrendiğin?

mrtcnaslnts' Alıntı:
Başarılar hocam güzel duruyor. 2 haftada 300+ wishlist güzel başarı bu arada. ::D reklam flan yaptın mı?

2 haftada 300+ değil aslında daha fazla. Takipçi * 10 falan yapınca 430 çıkıyor, aslında mantıken bu kadar wishlist olması gerekiyor. Ama benim wishlist bugün itibarıyla toplam 1000 oldu.
Oyunu japon sitelerde paylaşmışlar, 2. günden 150 wishlist geldi ardından düştü, geçen yine (trailer falan yokken) 150 japon daha geldi. Fakat nedense bunların bot olduğunu düşünüyorum. Oyunu takip edenlere girdiğimde hiç Japon yok. 1 tane bile yok. Mantıken en az 20-30 japon takipçi olması gerekiyor.
Ortada ne oyun trailer varken hatta hiçbir yerde paylaşmamışken bir Japon oyun haber sitesinin paylaşmasının ardından toplam +500 japon gelmesi ve birinin bile oyunu takip etmemesi mantıken imkansız.

O yüzden 430 wishlist diye düşünüyorum, ama umarım 1000 wishlisttir ve japonlar oyunları takip etmeyi sevmiyordur :D

Benim arkadaşım geçen twitterda görmüş senin oyunu gruba attı ben senin olduğunu bile bilmiyordum. Bi baktım senin oyun :D Güzel ilerliyorsun devam et.
7000 wishlist üzerine çıkman lazım yoksa Steam seni aşağı atıyormuş öyle söylediler. Hatta yapabiliyorsan 10.000 wishlist yap.
Numaram üzerinden benimle iletişime geç sana önemli bilgileri aktarayım daha sonra buraya konu açarız beraber.
+90 531 880 47 77