HACKER MUSTAFA

Cezalı Üye
26 Ocak 2016
18
-19
0
(34) İstanbul Anadolu
Merhaba Arkadaşlar ben kendi oyunumu herkesin girebilmesi için online oyun haline getirmek istiyorum.Bunu nasıl yapacağıma dair internette herhangi bir ders bulamadım,ve nasıl yapılacağını bilmiyorum yardımcı olur musunuz ?

HACKER MUSTAFA' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar ben kendi oyunumu herkesin girebilmesi için online oyun haline getirmek istiyorum.Bunu nasıl yapacağıma dair internette herhangi bir ders bulamadım,ve nasıl yapılacağını bilmiyorum yardımcı olur musunuz ?

Öncelikle internete bağlı mısın kontrol et. Bağlıysan işin %90'ını hallettin demektir.

ululemr' Alıntı:
HACKER MUSTAFA' Alıntı:

Harbiden nasıl bulamadın!? :huh:

Dolu var: https://www.youtube.com/results?search_query=unreal+engine+4+multiplayer+tutorial
multiplayer işin zor kısmı online daha basit kısmı multiplayer yapınca online yapıyor olmuyor :D ama önce multiplayer yapması lazım yada linux veya windows serverda client-server yazmalı

ClimbDown' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:
multiplayer işin zor kısmı online daha basit kısmı multiplayer yapınca online yapıyor olmuyor :D ama önce multiplayer yapması lazım yada linux veya windows serverda client-server yazmalı

3 dakikadır bunu okuyorum,

Şair ne anlatmak istemiş anlayan varmı?  :p
biraz uykuluyum kusura bakmayın ben bile okuyunca tekrardan anlayamadım :D Multiplayer işin en zor kısmı.Online kısmı daha basit ama multiplayer yapmadan oyunu online olmuyor malesef.Multiplayer yapmadan da Server-Client yazılabilir linux servera veya windows servera

başkaları belki yararlanır diye yazıyorum :D

belgeler\unrealprojects\(proje ismi)\config\defaultengine.ini dosyasının en altına kullanmak istediğin subsystemin kodunu ekleyip editördeki plugins kısmından o subsytemin pluginini yüklemen gerek.sonra menü yapıp create server olarak kullanılacak bir buton ekleyip butona create session komutunu bağlayıp player controller bağlaman gerek.devamında open level with name node'unu kullanıp oyunun geçeceği level'a geçmen lazım.bu node'u alta doğru genişletip çıkan yere !listen yazman lazım. sonra join random server mantığında kullanılcak bir buton daha eklemen lazım menüye.bu butona da önce find sessions komutunu bağlayıp array çıkışını for each loop komutuna bağlaman lazım.node'daki sayı da kaç server listeleneceği oluyor.1 tane yeterli.sonrasında join session komutunu alıp for each looptan çıkanları bu node'a bağlaman lazım.bi de bu menü widget'ını viewportlara eklemen lazım.diğer kısımlar daha kanser haberin olsun