serhatwxe

Unreal MVP
3 Ocak 2016
317
1
54
28
(34) İstanbul Avrupa
LTD şirket kuracaktım fakat next feste katılmak için süre yetmez gibi duruyor, ayrıca 2-7 gün oyunun onaylanma süresi de var. Ben de ad soyad ile yayınlamayı düşündüm oyunu (wishlist için), bunu yapınca da Steam'de Developer ve Publisher kısımda ad soyad gözükecek şirket adı değil. Oysa daha kurumsal durmanın hem kurumsal algı + itibar açısından hem de topluluk açısından önemi çok fazla. Discord + diğer çeşitli sosyal medyalarda şirket gibi ilerlemek ve insanların tek bir kanalı takip etmesini sağlıyor. Ad soyad olunca işler terse biniyor.

LTD şirket açmadan (şahıs şirketi ile) ad-soyad kullanmamanın bir yolu var mıdır? Yasal ad zorunlu diyorlar fakat belki kaçırdığım bir yöntem vardır.

İleride şirket adı değiştirmek istesem öyle bir yöntem yok, ancak yeni hesap açıp ona taşımak var. Fikri olan var mı?
Transferring Applications (Steamworks Belgeleri) (steamgames.com)

Mağaza sayfasını açtıktan sonra Developer ve Publisher kısmına ilk başta adımı soyadımı yazmıştım sonradan senin gibi düşündüğüm için uyduruk bi şirket adı yazdım. Tabi uyuruk ama ilerde şirket kurarsam aklımdaki şirket adı da o yani. Ha ilerde sorun olur mu inan bilmiyorum. Sen de ismini gözükmesini istemiyorsan oraya şirket için belirlediğin ismi yazabilirsin istediğin zaman degistirebiliyorsun fakat yayınlafiktan sonra yine degistirilebiliyor mu emin degilim.

leonscottkfm' Alıntı:
Bende neden öyle değil ? RouteGames gözüküyor ikiside. Şirketim yok bu arada.

MR Studio' Alıntı:
Mağaza sayfasını açtıktan sonra Developer ve Publisher kısmına ilk başta adımı soyadımı yazmıştım sonradan senin gibi düşündüğüm için uyduruk bi şirket adı yazdım. Tabi uyuruk ama ilerde şirket kurarsam aklımdaki şirket adı da o yani. Ha ilerde sorun olur mu inan bilmiyorum. Sen de ismini gözükmesini istemiyorsan oraya şirket için belirlediğin ismi yazabilirsin istediğin zaman degistirebiliyorsun fakat yayınlafiktan sonra yine degistirilebiliyor mu emin degilim.

Steam'deki bütün yazıları okudum, asla şirket adı yazılamaz o bölgeye zira oraya yazılan isim, o oyunu doğrudan yayınlayan sahip oluyor. Yani XYZ şirketi yazarsan, oyun XYZ şirketine ait demek - ki ortada XYZ şirketi yok. 
Sözleşmeyi ve Steam'de yazılanları okudum DBA'ya bile izin yok. (Şahıs şirketine eklenen ünvan)
Peki çözüm ne? Arkadaşlar developer olarak XYZ şirketi adına oyunu ekleyip Pek Yakında olarak bekleteceğiz, Wishlistin durumuna göre oyun yayınlanmak üzereyken ya LTD kuracağız XYZ olarak kalacak, ya da şahıs-ticari hesap devam edip mutlaka AD SOYAD olarak değiştireceğiz ve bağımsız geliştirici yazacak.

Ben daha açmadım hesap. Şimdi siz bu hesabı oluştururken ad soyad olarak mı açtınız yoksa direkt RouteGames ya da farklı özel bir isim olarak mı açtınız? 
RouteGames olarak açıldıysa, nasıl onay verildi?
Ad soyad olarak açıldıysa değiştirme paneli var mı? Tam olarak nereden değiştirdiniz?

Bu arada Steam'e iletişime geçtim gelen yanıt böyle:
It's not possible to change the legal entity on a partner account. Instead, we ask that you create a new partner account and transfer the apps to the new account.

Cheers,
Nikolai

Ya sadece isim değişiyor, şahıs-bağımsız geliştirici olarak kalıyoruz ki bu istemediğimiz bir şey XYZ şirketi adında şahıs mı olur xd
ya da o bölgede şahıs mı değil mi onu da değiştirebiliriz. oranın SS'i falan var mıdır bakmak isterdim gerçekten.

Ben kurmadığım için o bölgeye bakamıyorum, bugün kurmak zorundayım hesabı sizin yardımınıza da ihtiyacım var. Ayrıca benim yazdıklarım da aklınızda bir şeyler oturtmuştur umarım.

Bana sordu ismi ben RouteGames dedim hep
kişisel ismimdede kız kardeşimin ismi kayıtlı banka hesabı kayıtlı.

Benim adıma bir şey yok ortada. RouteGames ve Semanur var.
Banka hesabıda Semanura ait.
Ve şirketim yok diye işaretledim. Gelir vergisi üzerinden değerlendiriliyorum. VKN ile. Kız kardeşimin VKN si var.

Benimkini onaylamak için çok uğraştırdılar. En son adam kendisi elle onayladı gidip.

Kral Steamworks hesabi acarken orda adini soyadini ya da sirket bilgilerini yazman lazim zaten eğer ondan bahsediyorsan. Steamworks kisminda kendi adim soy adim yazıyor. Ama mağaza sayfası bilgileri ayrı bi mevzu. Sen hangisini diyorsun?

Steamworksden Mağaza sayfasını düzenle kısmından. Sadece magaza bilgilerini degistiryorsun ben burdan yaptım. Ama steamworks hesabımda kendi adim soyadım var

s8u9eix.png
[/url]

leonscottkfm' Alıntı:
Bana sordu ismi ben RouteGames dedim hep
kişisel ismimdede kız kardeşimin ismi kayıtlı banka hesabı kayıtlı.

Benim adıma bir şey yok ortada. RouteGames ve Semanur var.
Banka hesabıda Semanura ait.
Ve şirketim yok diye işaretledim. Gelir vergisi üzerinden değerlendiriliyorum. VKN ile. Kız kardeşimin VKN si var.

Benimkini onaylamak için çok uğraştırdılar. En son adam kendisi elle onayladı gidip.

Hocam hallolduysa ne mutlu. VKN kısmına T.C yazacağım ben de. Şirket var mı yok mu diye sorarsa yok diye işaretlerim. yalnız sana ismi sormuş ve RouteGames demişsin ama şirket yok diye işaretlemişsin, o nasıl oluyor tam olarak. sanırım mağaza adını da sormuş olabilir.

MR Studio' Alıntı:
Kral Steamworks hesabi acarken orda adini soyadini ya da sirket bilgilerini yazman lazim zaten eğer ondan bahsediyorsan. Steamworks kisminda kendi adim soy adim yazıyor. Ama mağaza sayfası bilgileri ayrı bi mevzu. Sen hangisini diyorsun?

Steamworksden Mağaza sayfasını düzenle kısmından. Sadece magaza bilgilerini degistiryorsun ben burdan yaptım. Ama steamworks hesabımda kendi adim soyadım var

s8u9eix.png
[/url]

Hmm. Ben şirketin yasal adı kısmına ne yazarsan, mağaza kısmında da o olur ve orayı değiştiremezsin zannediyordum. 
Ortada şirket yok, o halde Şirket Yasal adı sorsa da, kişisel ad soyad sorsa da kendi adımı yazacağım, oluşturduktan sonra ardından mağaza ayarlarına girip istediğim isimle değiştireceğim.

Şirketin Yasal Adı : ad soyad
Şirket Yapısı : Şahıs Şirketi

İmzalayanın Tam Adı : ad soyad
İmza Sahibinin Ünvanı : Sahibi

mrtcnaslnts' Alıntı:
Ne tarz oyun yapyorsun oyunun ne aşamada merak ettim

Amacım Ekim gibi oyunu yayınlamak, benim açımdan çok zor bu süreye sığdırmak ama bu süreye kadar bitmesini istiyorum.
1. Steamworks hesabı açılacak. (Bu aşama bitti sayılır, kimlik belgesi yolluyorum an itibarıyla)
2. Next Fest'e katılınılacak (+Demo hazırlanacak)
3. Sosyal medya + Pazarlama + Reklam + Ekim'e kadar oyunun bitişi

Oyun 4 Kişilik CO-OP Korku oyunu. Nükleer sonrası reaksiyonun yarattığı etkiyi konu alıyor. Hükümet karlı-puslu olan bu adada neler olup bittiğini anlamak ve ne olduğu tespit edilememiş hayaletlerin türünü tespit etmek amacıyla 4 kişi görevlendiriyor, haliyle onlar da biz oluyoruz.
Oyun hayalet avlama açısından Phasmafobia benzeri, fakat karlı bir ormandayız + oyunda tabanca + tarama silah var. Hepsini köpek gibi modelleyip rigleyip animasyon vermek ayrı bir olay. 

Yakın zamanda oyun içi SS alacağım ve ufak bir deneme videosuyla oyunu Steam'de wishlist için açacağım. Hepinizin yorumlarını merak ediyorum bu forumun çok yardımı dokundu bana.

alkdmn' Alıntı:
Hocam sakın tc yazmayın vkn yerine benim konudan bi bakın isterseniz vergi no girerseniz ödediğiniz vergi düşer

Evet. TIN yok deyince %30, TIN var diye işaretleyince 2 seçenek çıkıyor ABD TIN, yabancı TIN. Yabancı TIN'e sahibiz deyip tc yazdım.

şahıs şirketi kurduğunuzdada bir ünvan belirlemeniz gerekiyor bu nedenle şahış şirketi oluşturduğunuzda LTD olmasanızda steam bunu kabul ediyor ilerde LTD yapmaya karar verirseniz bunu steam üzerinden düzenleyebilirsiniz.