Korbey

Yeni üye
23 Ağu 2015
93
8
0
(16) Bursa
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Görüşlerinizi bekliyorum. İyi seyirler dilerim...

Güzel olmuş gerçekten. Başarılı bir rehber ^^ Bir sorum olacaktı yere düştüğünde ölme olayını nasıl yapıyoruz. Benim projem için gerekli benzer birşeyde aklıma gelmişken sorayım dedim ^^ Yere düşme olayını neye göre yapıyor nasıl anlıyor acaba?

RecLast' Alıntı:
Güzel olmuş gerçekten. Başarılı bir rehber ^^ Bir sorum olacaktı yere düştüğünde ölme olayını nasıl yapıyoruz. Benim projem için gerekli benzer birşeyde aklıma gelmişken sorayım dedim ^^ Yere düşme olayını neye göre yapıyor nasıl anlıyor acaba?

Kanalımdaki respawn sistemi videosunda detaylı bir şekilde anlattım. Box Trigger ile parkurun altını oyuncunun düşmediği takdirde erişemeyeceği şekilde kapladım.
Sonra level blueprintten oyuncuyu player startın konumuna ışınlamasını söyledim.

Güzel çalışma olmuş. Çalışmanızı birkaç ekleme ile pekiştirelim.

Öncelikle tek oyunculu bir oyunda bu tür çözümler işe yarar. Bu çalışmaya karşıt bir fikir olarak değil de fazla bilgi olarak söylüyorum.Bu çalışmada karakter, ölmesi gerektiğinde yok edilmeyip, ışınlandığı için; değişken karakter üzerinde tutulabiliyor. Birçok yaklaşımda karakterin yok edilmesi ve tekrar spawn edilmesi gerekir ve bu durumlarda karakter yok edildiği için değişkenin değeri de varsayılan değerine gelir. PlayerPawn (burada FPS Character) yok olur/edilir ancak PlayerController oyuncu bağlı olduğu sürece kalıcıdır. Burada diagramı görüntüleyebilirsiniz: https://docs.unrealengine.com/latest/images/Gameplay/Framework/QuickReference/GameFramework.jpg

Çok oyunculu oyunlarda tam bu tür durumlar için UE4 geliştiricileri PlayerState sınıfını oluşturmuşlar. Yani bu işlemin daha resmi daha doğru yöntemi; karakter öldüğünde de bunu PlayerController üzerinden PlayerState'e  yazmaktır. İster Dedicated Server olsun, ister Local Multiplayer olsun; çok oyunculu oyunlarda oyuncu istatistiklerini tutmanın doğru yöntemi böyledir. Hatta daha önemlisi öldüğünde kaç puan eklencek çıkarılacak gibi oyun kurallarının yönetimi yetkili sınıf olan GameMode sınıfı tarafından yapılmalıdır. Karakter sadece öldüğünü, yok olduğunu GameMode'a bildirmeli o da kurallara göre PlayerState ve GameState değişkenlerini ayarlamalıdır.