Korbey

Yeni üye
23 Ağu 2015
93
8
0
(16) Bursa
Bu konuyu oyun yapmaya benim gibi yeni başlayanlar için açtım. Sizlere sormak istediğim şey oyun yapma aşamaları  oyun yapmaya başladığımızda ilk yapmamız gereken aşamalar nelerdir.
İlk başta görselliğe önem verilmeli midir? vb.
Cevap yazacak ve yazan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler. 

SoloWarrior' Alıntı:
İlk grafikler.

Sonra kodlar.

Ve ilk projeni paylaşma.

Çünkü 2.yi daha hızlı ve daha iyi yapabilirsin.
Peki oyun da bir ev yapıcam diyelim evi yaparkenki aşamalar neler yani ışıklandırma doku design vb. şeyler

Önce evi nasıl birşey yapcağını sessiz bir ortamda kağıda çiz (ben öyle yapıyoruım)

Sonra modelleme programından evin dışını modelle.

2.aşamada iç modelleme geç

Texture olayı en son yapılan şeydir.

Modelleme sırasında duvarlara vs düz renkler verirsen nereye hangi textureyi koyacağını daha rahat çıkarırsın kafanda.

Mithrandir' Alıntı:
Oyun mekaniğini hazırlamadan, grafiği napıcaksın?

Peki güzel kardeşim,araç mekaniği yapacaksın ve araban yok?

Karakter pawn yapacaksın karakter yok?

Bir merdiven sistemi yapcaksın merdiven yok?

Ben ilk başta konuyu kaba bir şekilde belirledim sonra yapmak istediğim şeyleri kodladım(triggerlar , kapı açma vb) yapabildiğimi test etmek için.Şuan modelleme aşamasındayım modelleme bitince iç tasarıma geçecem ondan sonra textureleri ekleyip oyunu bitiririm.

Peki evin dışını cinema 4d gibi bir programdan mı yoksa yine ue4den mi tasarlamayı tavsiye edersin eğer cinema 4d diyorsan yaptığım evi ue4e aktardıktan sonra texture olayını nasıl yapıcam c4d aktarınca ev tek bir obje olmayacak mı?

Leralonde' Alıntı:
Ben ilk başta konuyu kaba bir şekilde belirledim sonra yapmak istediğim şeyleri kodladım(triggerlar , kapı açma vb) yapabildiğimi test etmek için.Şuan modelleme aşamasındayım modelleme bitince iç tasarıma geçecem ondan sonra textureleri ekleyip oyunu bitiririm.

+1

Mithrandir'in de bahsettiği gibi oyun mekaniğini hazırlamadan grafik işine başlama. Projeye başlamadan nasıl bir artistik bütünlük istediğini belirle(cartoon mu yoksa gerçekçi mi, vs.) ama model ve texture işine dalma direk. Oyun için gereken sistemi BP'ler ile kodla önce, nelerin yapılabilir olduğunu görürsün böylece. Onun için de ahım şahım modele ihtiyacın yok, isteyen startup assets ile bile prototip hazırlar.

Mantıklı eskiden direk level designa giriyordum o zaman da Matinee ve BPlerle uğraşmaktan level designa vakit kalmıyordu.

Yazdıklarım yanlış anlaşılmış heralde.

Ben direk model yapmaya başlayın demek istemedim.

Mesela ben hiçbir kod yazmadan önce arkadaşla birlikte bsp ler ile nerede yol nerede bina olacağını filan belirlemiştik.

Sonra ona göre map yaptık,yapılacak sistemler zaten belliydi.

Yapıcağımız sistemler objeler ile etkileşimli olduğu için böyle birşey yaptık,ki bence oyuncular çevreyle etkileşimden gayet etkileniyorlar.

Mesela Gta 5 in gameplayinde zırhlı para aracı küçük bir duvara çarpıyordu ve duvar yıkılıyordu.

Bunu görünce çevreyle etkileşimin yüksek olacağını vs düşünüp heycanlanmıştım fakat sadece bir sinematikmiş :D

Benim görüşüm objelerle sonuna kadar etkileşime girebilmeliyiz.

SoloWarrior' Alıntı:

Mesela ben hiçbir kod yazmadan önce arkadaşla birlikte bsp ler ile nerede yol nerede bina olacağını filan belirlemiştik.

Yapıcağımız sistemler objeler ile etkileşimli olduğu için böyle birşey yaptık,ki bence oyuncular çevreyle etkileşimden gayet etkileniyorlar.

Mesela Gta 5 in gameplayinde zırhlı para aracı küçük bir duvara çarpıyordu ve duvar yıkılıyordu.

Bunu görünce çevreyle etkileşimin yüksek olacağını vs düşünüp heycanlanmıştım fakat sadece bir sinematikmiş :D

Objelerle etkileşim beni düşündürüyor.Optimizasyona ne kadar etki eder ve birçok objeye fizik verdiğimizde oyunda ne gibi buglarla karşılaşırız.Bunların dışında birçok objeyi ile e yada başka bir tuşla etkileşime sokmayı düşünüyorum(ışıkları açıp kapatmak vb.)

Leralonde' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

Objelerle etkileşim beni düşündürüyor.Optimizasyona ne kadar etki eder ve birçok objeye fizik verdiğimizde oyunda ne gibi buglarla karşılaşırız.Bunların dışında birçok objeyi ile e yada başka bir tuşla etkileşime sokmayı düşünüyorum(ışıkları açıp kapatmak vb.)

Bunun üzerine test yapmadım ama objeleri parçalamak fps düşürmüyor.

Bunu biliyorum en azından.

Işıkları açıp kapatmak performans düşürmez ama nasıl yaptığınıza bağlı.

Şu anda arka planda multiplayer oyun açık fazla yazamayacağım :D