leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Unreal Engine 4 ile yapılan mobil oyunumda nereden hangi sunucuyu alayım ? Giriş veya orta seviye sunucu lazım. Ama ne ve nereden alacağım belli değil. Oyun genel olarak Türkiyeden oynanacak link atabilir misiniz? 30-60 ms değerinde pinge sahip olacak genel olarak basit bir oyun. Çok fazla oyuncusu bulunmayacak.Ne almalıyım ?

öncelikle amazon ve google serverlarına bak, yerli serverlar maalesef tırt oluyor, 3 gün sonra adam ben battım deyip kapatabilir.

Birkaç tutorialda awd server kurulumunu gördüm ufaktan baktım herkes google veya amazon kullanıyor dediğim gibi. ama şu linkten çözersin diyemem şu an açıkçası, ben de hiç almadım

Bizde durum şöyle. Azure üzerinden Virtual Machine alıp server exe 'yi orada çalıştırıyoruz. Tabi bunun için bazı ayarların falan yapılması gerekiyor ama o ayarları başka bir ekip arkadaşı yaptığından şu an ezbere bilemiyorum. Ama yapmam gerekirse de yapabilirim. Bu işi öğrenmenin tek bir yolu var bence. Bizzat girip yapmak. İşin içine girmeden bu konu öğrenilemiyor. Bende bir şirkete girip onlar parasını öderken kurcalamak zorunda kalmasaydım muhtemelen hiç öğrenemeyecektim. Zaten ilk bir ay deneme bedava falan paketleri oluyor. Oradan girip zorlama ve deneme yanılmayla gidersen çok geçmeden tüm konuyu çözersin. Bu arada aws google falan kullanmadım ama temel mantık aynı olması gerekir. 
 Not: Bildiğim kadarı ile bizim deneme falan bitmesine rağmen bizim patron halen bir ücret ödemiyor. Bir kullanım kotası var oraya kadar çok cüzi bir rakam istiyorlar. Bu da deneme yanılma yapmak için gerekirse 1 yıl devam edebilmeni sağlıyor.