leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,506
5
214
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Oyun içerisinde karakterler TPS kamera kullanırken Orient Movement aktif ediyorum. Ve diğer oyuncular da bunu görebiliyor. Yani bir oyuncu o an TPS kameradaysa Orient Movement şeklinde hareket ediyor böylece daha gerçekçi bir şey sunuluyor. Fakat FPS modunda Orient Movement kapalı. Ve oyuncunun bu değişken görüntüsü Server dahil tüm oyuncularda aktif şekilde görülüyor. Fakat farklı bir problem mevcut. Titreme laglı hareket gibi bir şey çıkıyor ortaya. Neden olduğunu anlayamadım.
Sistem çalışıyor ama laglı çalışıyor. Bu da Replicate sisteminde bir çakışma olduğunu gösteriyor. Orient Movement en iyi nasıl Replicate edilir ?

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

en kolayı replicate etmezsin :) şöyle düşün ironsight dediğimiz nişan alma hareketi birçok oyunda replicate değildir, koşmuyorsa oyuncular default ironsight modunda gözükür tüm clientlara, localde oyuncu sağ tık yapmış yapmamış bu diğer oyuncuları çokta gıdıklamaz gibi düşünebilirsin. burada yapacağın en temiz ve kolay çözüm islocallycontrolled ise orient active/deactive ama server side daima active ;)

en kolayı replicate etmezsin :) şöyle düşün ironsight dediğimiz nişan alma hareketi birçok oyunda replicate değildir, koşmuyorsa oyuncular default ironsight modunda gözükür tüm clientlara, localde oyuncu sağ tık yapmış yapmamış bu diğer oyuncuları çokta gıdıklamaz gibi düşünebilirsin. burada yapacağın en temiz ve kolay çözüm islocallycontrolled ise orient active/deactive ama server side daima active ;)
Ama bu sefer oyuncular farklı görüyor. Mesela oyuncu smooth dönüş alıyor ama orient yokken 2 birim ilerlemişken orada ilerlememiş gibi gözükebiliyor. Bu durum da sıkıntı.

dediğin orientation değil location replication aslında, bu durumda min/max net update frequency devreye giriyor. 33/66 genelde durumu kurtarıyor ama her halükarda senin oyun match making tarzı bir oyun değil dolayısıyla oyuncular birbirine headshot atmayacağına göre küçük location farkları oyunu zora sokmayacaktır. En saçma ne olabilir dersen mob vururken client duvarın köşesinde ama hemen arkasında silahı sıktığı halde mermi duvardan geçip mob vurabilir gözükebilir diğer clientlarda, bence bu da ölümcül değil çünkü ateş etme durumu server side olduğu için kısa sürede oyuncunun konumunu güncellemeye zorlayacaktır, yani burada olay senin seçim yapmana bağlı, en kötü force net update ile oyuncu konumunu güncellemeye zorlarsın ama bu da force replication demek, ona göre seçimini yap derim.

dediğin orientation değil location replication aslında, bu durumda min/max net update frequency devreye giriyor. 33/66 genelde durumu kurtarıyor ama her halükarda senin oyun match making tarzı bir oyun değil dolayısıyla oyuncular birbirine headshot atmayacağına göre küçük location farkları oyunu zora sokmayacaktır. En saçma ne olabilir dersen mob vururken client duvarın köşesinde ama hemen arkasında silahı sıktığı halde mermi duvardan geçip mob vurabilir gözükebilir diğer clientlarda, bence bu da ölümcül değil çünkü ateş etme durumu server side olduğu için kısa sürede oyuncunun konumunu güncellemeye zorlayacaktır, yani burada olay senin seçim yapmana bağlı, en kötü force net update ile oyuncu konumunu güncellemeye zorlarsın ama bu da force replication demek, ona göre seçimini yap derim.
Kendi kendine düzeldi bir şey anlamadım. Eski versiyonda sorun yoktu zaten yenisinde oluyordu. Client-Clientte böyle kesiklikler olmuyor. Şimdi hepsi düzeldi kendi kendine.

Kendi kendine düzeldi bir şey anlamadım. Eski versiyonda sorun yoktu zaten yenisinde oluyordu. Client-Clientte böyle kesiklikler olmuyor. Şimdi hepsi düzeldi kendi kendine.

Bu konuda belirttiğim olay sanırım sizin de başınıza gelmiş. Bende de buna benzer saçma bir replication bugu var. Bu arada bende de Client client sorunsuz çalışıyor. Sizin yaşadığınız şeyi bende yaşıyorum, bu bug kendi kendine bi düzelip bi bozuluyor :D. UE4 kullanırken böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.

Bu konuda belirttiğim olay sanırım sizin de başınıza gelmiş. Bende de buna benzer saçma bir replication bugu var. Bu arada bende de Client client sorunsuz çalışıyor. Sizin yaşadığınız şeyi bende yaşıyorum, bu bug kendi kendine bi düzelip bi bozuluyor :D. UE4 kullanırken böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.
Titriyormuş gibi oluyor değil mi ? Sanki pixel bir oyunda karakter kare kare hareket eder ya öyle kesik kesik oluyor. Hatta Pacify oynarsanız orada bolca var bu kesinti hareket :) Takılıyor karakterler. Smooth bir movement yok. Unrealde bazı potansiyel şeyler kısılmış. Mesela Ragdoll konumu güncellenmiyor asla. Ne yaptıysam beceremedim. Adam bir yerde ölüyor ceset başkasında farklı noktada gözüküyor. Bu da onun gibi bir şey bence.
Çok önemli değil ama limitleri zorlayacağım. Replicationu son seviyede hangi Rate de çalıştırabiliyorsak onu deneyeceğim. Nasıl yapılır bilgim yok.

Bizim oyunlar genelde kısa ve küçük oyunlar. Sunucuya böyle yük bindirecek Replication olayları olacağını sanmıyorum. O yüzden son potansiyeli neyse zorlasın istiyorum. Her şeyi Replicated yapacam en son o olacak.
Zaten bir Movement var, Silah sistemi var, fener var, hap içme var, yaralanma var , hasar alma var başka da bir şey yok. Bunun üzerine en baba , eşya toplama bir şeyleri kullanma kapı açma vs gelir ne olacak sanki :D
Ha senin konu farklı, okumuştum o konuyu. Bazı şeyler cidden kendi kendine bozuluyor. Mesela NPC ler yeni versiyonda bana hasar atamıyor hahhahah. Ellemedim ha bir şey yapmadım. Vuruyorlar hasar yemiyorum. Kapatıp açıyorum hasar atabiliyorlar. Başka bir gün açıyorum hasar yok.

• Beğen
Tepkiler: kinglord34
Hocam bu arada diğer videolarınızı da izledim, oyununuzun animasyonları çok güzel olmuş. Tabanca ateş etme animasyonunu tam olarak nasıl yaptınız? Ben tps bir proje geliştiriyorum ve tabancaya animasyon ekleyemedim, sadece karakterin ateş etme animasyonu var.

• Beğen
Tepkiler: leonscottkfm
Hocam bu arada diğer videolarınızı da izledim, oyununuzun animasyonları çok güzel olmuş. Tabanca ateş etme animasyonunu tam olarak nasıl yaptınız? Ben tps bir proje geliştiriyorum ve tabancaya animasyon ekleyemedim, sadece karakterin ateş etme animasyonu var.
Teşekkür ederim. Öncelikle bir pistol animasyonu buldum TPS Pistol animasyon paketi. Daha sonra bir tabanca paketi buldum. Kendi animasyonu olan bir tabanca. Eğer animasyonu yoksa da sen yapabilirsin. Mesela sekme yoktu ben yukarı kaldırıp aşağı indirerek key ekledim bu şekilde yaptım. Parmakları da tekrar düzenleyip tabancaya tam yerleştirdim. Kameraya Recoil ekledim. Karakterin kolu da havaya kalkıyor zaten animasyondan dolayı onu da yavaşlattım biraz.
Bodycam Camera ekledim ve sağ omuz nişangahına geçiş yaptırıyorum. Camera da ateş edince Zoom In / Zoom Out olsa iyi olacak.

• Beğen
Tepkiler: kinglord34