Tanhu

Unreal MVP
22 Tem 2015
208
34
0
Belirtilmemiş
Merhabalar.

Bir süredir Unity üzerinde uğraşıyorum ve uğraşmaya da devam edeceğim, programın yapısını tanıdım ancak kodlama bilmiyorum ve bunun için de asset store işimi görüyor. Geri kalanları kendim halletmekteyim. Unreal Engine ücretsiz olduğunu duyurduğunda indirdim ve biraz karıştırdım, oyuna küp koysan şaşalı duracak bir grafik motoru var. :) Ancak bu önemli değil, bana lazım olan şey kodlama.

Asıl mesele şu ki Blueprint mantığını anlatan Türkçe bir kaynak bulamadım. Tutorial izleyecek olsam bile, onları taklit etmek dışına çıkamayacağım ve yabancı tutorialları anlayamıyorum maalesef. Bana gerekli olan şey Blueprint mantığını anlatan Türkçe kaynaklar, önerileriniz.

Ancak eğer yabancı yazılı Blueprint kaynakları varsa ve faydasını gördüyseniz elbet bunu da paylaşabilirsiniz, önerilerinizi dinliyor ve yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz. İngilizceniz eğer iyi seviyede ise çok fazla BP hakkında yabancı kaynak var. 
Burda bulunan link resmi dökümanlar. 

Eğer mantığını anlamak isterseniz şöyle ufak bir ders hazırlamıştım: 
Unreal Engine 4 Dersleri | Blueprint Dersi - 1 |
Buradan mantığı kavrayarak doğaçlama yapabilmeniz mümkün. Daha dersleri çekmekteyim, toplu olarak yaymayı planlıyorum :)

Eğer bir sorununuz olursa lütfen çekinmeden sorun. Tekrardan aramıza hoşgeldiniz :)

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz. İngilizceniz eğer iyi seviyede ise çok fazla BP hakkında yabancı kaynak var. 
Burda bulunan link resmi dökümanlar. 

Eğer mantığını anlamak isterseniz şöyle ufak bir ders hazırlamıştım: 
Unreal Engine 4 Dersleri | Blueprint Dersi - 1 |
Buradan mantığı kavrayarak doğaçlama yapabilmeniz mümkün. Daha dersleri çekmekteyim, toplu olarak yaymayı planlıyorum :)

Eğer bir sorununuz olursa lütfen çekinmeden sorun. Tekrardan aramıza hoşgeldiniz :)
Hoşbuldum. :)

İngilizcem henüz iyi değil, öğrenme aşamasındayım. Derslerinizi bir tahminde bulunursanız, ne kadar zaman sonra toplu olarak yayınlamış olursunuz? Zor bir iş ama eminim topluluğa çok faydası olacaktır. :)

Programı biraz daha karıştırıp, önerilerinizden bir şeyler yapmaya çalışacağım. Burayı takip etmekteyim, sorum oldukça sorarım teşekkürler, kolay gelsin. :)

Merhaba , bende Unity ile başlayıp ücretsiz olunca UE4 e geçtim.Unitydeyken aklımdaki proje çok sınırlıydı fakat UE4 ile yapabileceklerimi gördükten sonra projeyi genişletme kararı aldım.Unityde c# ve javascript kullanılıyordu UE4

Merhaba , bende Unity ile başlayıp ücretsiz olunca UE4 e geçtim.Unitydeyken aklımdaki proje çok sınırlıydı fakat UE4 ile yapabileceklerimi gördükten sonra projeyi genişletme kararı aldım.Unityde c# ve javascript kullanılıyordu UE4 de c++ yada blueprint kullanılıyor illaki kod yazacam diyorsan c++ öğrenip onun üzerinden gidebilirsin.

Merhabalar. İngilizce'yi geliştirmekle birlikte dökümanlardan Blueprint Visual Scripting'i çevirmeye başladım. Eh, başlangıç için biraz zorlanmakla birlikte ne kadar iyi çevirdiğimi anlayamasam da bir süre sonra daha rahat ve doğru çevirmeye başladım. Şuanda Blueprints Quick Start Guide kısmındaki bütün aşamaları neredeyse çevirmiş durumdayım. Çevirirken bazı şeyler de öğrenmiş oluyorum, biraz daha çeviri yapıp ilerlediğimde ya da çeviri yapma gereği kalmayacak şekilde dökümanları anlayabildiğimde Blueprint'i geliştirme şansım olacak.

Başlarken gözüm translate'den ayrılmazken artık çoğu yerde translate açma gereği duymuyorum. İşler gayet iyi gidiyor.  :D

Blueprint Hızlı Başlangıç Dersi'ni tamamen çevirdiğimde forumda paylaşmayı ihmal etmem.