Merhabalar, ön izleme yaptığımız yerde ekran içine video koyuyorum sorunsuz video çalışıyor. ama exe çıktısı aldığımda açtığımda video olan yerlerde siyah bir görüntü oluyor.
Ekran içine video koymaktan kastınız nedir tam olarak? Intro kısmında bulunan mp4 uzantılı videolar mı yoksa, gameplay üstünde oynayan videomu?cline' Alıntı:Merhabalar, ön izleme yaptığımız yerde ekran içine video koyuyorum sorunsuz video çalışıyor. ama exe çıktısı aldığımda açtığımda video olan yerlerde siyah bir görüntü oluyor.
Content/Movies klasörü içerisinde .mp4'ün olduğundan emin olun ve tekrar deneyin. Gözükmesi lazım.cline' Alıntı:bahsettiğim bir sahne oluşturdum orada led tv var. bunun içinde mp4 bir video var. Bu ekrandaki videoyu çalışma ekranında vey play yaptığımda görüyorum. Video çalışıyor. Ama exe olarak dışarı aldığım zaman oraları siyah oluyor. Ve aynı zamanda çalışma dosyasını da tekrar açtığımda siyah oluyor. mp4 dosyalarını program içinde açıp play yaptıktan sonra sahne de de videolar dönmeye başlıyor. Ama dediğim gibi çıktı aldığımda exe tıklayıp dolaştığımda led tv ekranlarının içii siyah renkte gözüküyor.
Lightmaplerinizi 2500 yapmanızı önermiyorum. Lightmapleri düşürerek build yapın. Mesh'lere tıkladıktan sonra; Details sekmesinden Mobility kısmını kullanarak Movable yapabilirsiniz. Max konusunda herhangi bir fikrim yokcline' Alıntı:teşekkürler. lightmap 64 gözüküyor onu 2500 yapınca daha uzun süre bulding yapıyor ama daha iyi sonuç veriyor yanlış yerden mi ayarlıyorum. movable yerinin bulamadım henüz birde dosya çağırmışım bütün materyalleri de atadıktan sonra maxte bir düzeltme yapıp tekrar aynı fbx dosyasını çağırdığıımda değişiklik gelirken bazen tekrar çağrıdığımda bütün mapler karışmış oluyor duvara atatığım map asansör kapısında vs. gibi karıştırıyor ???
Performans dezavantajını görmüştüm daha önce bir yazıda, her zaman Movable kullandım, hiç performans düşmedi, FPS ile test ettim o kadar, hiç farkına varamadım yaJacky' Alıntı:Objeleri movable yapmanın performans açısından dezavantajı var, hedeflediğiniz platforma, projenize ve sahnenin genişliğine bağlı olarak. Ayrıca movable yani dinamik nesneler dolaylı ışık yansımalarına katkıda bulunmaz lightmass kullandığınız zaman. Eğer lightmap UV'lerinizin üzerinde biraz zaman harcarsanız lightmap resolution değerini 1024'ün üstüne çıkartmadan production kalitesinde build ettiğinizde iyi sonuç alabilirsiniz.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.