cline

Yeni üye
15 Nis 2015
5
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Merhabalar, ön izleme yaptığımız yerde ekran içine video koyuyorum sorunsuz video çalışıyor. ama exe çıktısı aldığımda açtığımda video olan yerlerde siyah bir görüntü oluyor.

cline' Alıntı:
Merhabalar, ön izleme yaptığımız yerde ekran içine video koyuyorum sorunsuz video çalışıyor. ama exe çıktısı aldığımda açtığımda video olan yerlerde siyah bir görüntü oluyor.
Ekran içine video koymaktan kastınız nedir tam olarak? Intro kısmında bulunan mp4 uzantılı videolar mı yoksa, gameplay üstünde oynayan videomu?

bahsettiğim bir sahne oluşturdum orada led tv var. bunun içinde mp4 bir video var. Bu ekrandaki videoyu çalışma ekranında vey play yaptığımda görüyorum. Video çalışıyor. Ama exe olarak dışarı aldığım zaman oraları siyah oluyor. Ve aynı zamanda çalışma dosyasını da tekrar açtığımda siyah oluyor. mp4 dosyalarını program içinde açıp play yaptıktan sonra sahne de de videolar dönmeye başlıyor. Ama dediğim gibi çıktı aldığımda exe tıklayıp dolaştığımda led tv ekranlarının içii siyah renkte gözüküyor.

cline' Alıntı:
bahsettiğim bir sahne oluşturdum orada led tv var. bunun içinde mp4 bir video var. Bu ekrandaki videoyu çalışma ekranında vey play yaptığımda görüyorum. Video çalışıyor. Ama exe olarak dışarı aldığım zaman oraları siyah oluyor. Ve aynı zamanda çalışma dosyasını da tekrar açtığımda siyah oluyor. mp4 dosyalarını program içinde açıp play yaptıktan sonra sahne de de videolar dönmeye başlıyor. Ama dediğim gibi çıktı aldığımda exe tıklayıp dolaştığımda led tv ekranlarının içii siyah renkte gözüküyor.
Content/Movies klasörü içerisinde .mp4'ün olduğundan emin olun ve tekrar deneyin. Gözükmesi lazım.

video yerinde baktım.ayrı bir klasör oluşturmuştum media diye onun içindelerdi. tekrardan content/movies içinde oluşturdum. material ve videoyu onları atadım. Gene dışarı exe dosyası aldığımda videolar gözükmüyor. Birde bulding yaptığımda bütün ışık renkler bozuluyor. Onu yapmadan kullandığımda görüntü daha güzel bunun sebebi nedir? Video için bulding yaparak da denedim. Gene exe çıktısında gözükmedi.
2- Bir sorumda video oluşturma ile ilgili kamerayı dolaştırıken zaman keylerini koyarken kameranın içinde dolaşmanın yolu var mı? yoksa dışarıdan move ve rotate ile mi sadece yapılıyor 3- 3- birde kamera videoları 10sn 20gb gibi büyük oluyor. sıkıştırılmış formatta alamıyor muyuz?
 teşekkürler

Exe çıktısı aldığınız zaman videonun siyah olmasıyla ilgili Unreal Engine orjinal forumunda araştırma yaptım fakat denk gelemedim. Umarım bu sorununuzu birisi çözebilir. 

Building yapma sorununuza gelelim şimdi. Build yapmadan önce BSP ve Static Mesh'ler üstünde gölgeleriniz bulunur, build yaptıktan sonra ise kaybolur. Bunun sebebi default olarak Lightmaplerin 32 olmasıdır. BSP'ler üstünde Lightmap boyutunu ne kadar çok düşürürseniz gölgeleriniz o kadar kaliteli olur. 

Static Mesh'ler üstünde bulunan gölgeler için ise Mobility alanından "Movable" yaparsanız kaliteli bir görüntü alacağınıza eminim. 

teşekkürler. lightmap 64 gözüküyor onu 2500 yapınca daha uzun süre bulding yapıyor ama daha iyi sonuç veriyor yanlış yerden mi ayarlıyorum. movable yerinin bulamadım henüz birde dosya çağırmışım bütün materyalleri de atadıktan sonra maxte bir düzeltme yapıp tekrar aynı fbx dosyasını çağırdığıımda değişiklik gelirken bazen tekrar çağrıdığımda bütün mapler karışmış oluyor duvara atatığım map asansör kapısında vs. gibi karıştırıyor ???

cline' Alıntı:
teşekkürler. lightmap 64 gözüküyor onu 2500 yapınca daha uzun süre bulding yapıyor ama daha iyi sonuç veriyor yanlış yerden mi ayarlıyorum. movable yerinin bulamadım henüz birde dosya çağırmışım bütün materyalleri de atadıktan sonra maxte bir düzeltme yapıp tekrar aynı fbx dosyasını çağırdığıımda değişiklik gelirken bazen tekrar çağrıdığımda bütün mapler karışmış oluyor duvara atatığım map asansör kapısında vs. gibi karıştırıyor ???
Lightmaplerinizi 2500 yapmanızı önermiyorum. Lightmapleri düşürerek build yapın. Mesh'lere tıkladıktan sonra; Details sekmesinden Mobility kısmını kullanarak Movable yapabilirsiniz. Max konusunda herhangi bir fikrim yok :)

Objeleri movable yapmanın performans açısından dezavantajı var, hedeflediğiniz platforma, projenize ve sahnenin genişliğine bağlı olarak. Ayrıca movable yani dinamik nesneler dolaylı ışık yansımalarına katkıda bulunmaz lightmass kullandığınız zaman. Eğer lightmap UV'lerinizin üzerinde biraz zaman harcarsanız lightmap resolution değerini 1024'ün üstüne çıkartmadan production kalitesinde build ettiğinizde iyi sonuç alabilirsiniz.

Jacky' Alıntı:
Objeleri movable yapmanın performans açısından dezavantajı var, hedeflediğiniz platforma, projenize ve sahnenin genişliğine bağlı olarak. Ayrıca movable yani dinamik nesneler dolaylı ışık yansımalarına katkıda bulunmaz lightmass kullandığınız zaman. Eğer lightmap UV'lerinizin üzerinde biraz zaman harcarsanız lightmap resolution değerini 1024'ün üstüne çıkartmadan production kalitesinde build ettiğinizde iyi sonuç alabilirsiniz.
Performans dezavantajını görmüştüm daha önce bir yazıda, her zaman Movable kullandım, hiç performans düşmedi, FPS ile test ettim o kadar, hiç farkına varamadım ya :D

Dış mekanda sadece directional light ile veya içerde birkaç ışık kaynağı ile aydınlatılan sahnelerde pek farketmezsiniz, ama ışık sayısı arttıkça ve her ışık kaynağının da gölge vermesini istiyorsanız o zaman sıkıntılar başlar. Sadece dinamik aydınlanma kullanacaksanız eğer ışık kaynaklarının attenuation çaplarının kesişmemesine ve aynı nesnenin 2'den fazla ışık kaynağı tarafından aydınlatılmamasına özen gösterin.

Epic Games'in bir zaman önce yapmış olduğu Infiltrator isimli demoda tamamen dinamik aydınlatma kullanıldı ve söylediklerine göre binlerce ışık kaynağı var sahnede, ama hepsi gölge vermiyor. Sonuç olarak, tamamen dinamik aydınlatma ile makul performans yakalamak mümkün ama planlamayı iyi yapmanız lazım ki oyuncu oyunda gölge vermeyen ışık kaynağı olduğunu anlamasın.