Leralonde

Yeni üye
16 Tem 2015
204
1
0
(61) Trabzon
Merhaba , başlangıç olarak karaktere can atadım.Bunu event begin play de yaptım.
Current Health = 0
Max Health = 100

Bullet karaktere değdiğinde 10 ar 10 ar can götürmesini ve karakterin canı 0 landığında da ölmesini istiyorum.

BaseDamage = 10

soru işareti koyduğum yerde sıkıntı yaşadım.If kısmını bir türlü halledemiyorum.

48ZjOp.png

Leralonde' Alıntı:
Merhaba , başlangıç olarak karaktere can atadım.Bunu event begin play de yaptım.
Current Health = 0
Max Health = 100

Bullet karaktere değdiğinde 10 ar 10 ar can götürmesini ve karakterin canı 0 landığında da ölmesini istiyorum.

BaseDamage = 10

soru işareti koyduğum yerde sıkıntı yaşadım.If kısmını bir türlü halledemiyorum.

48ZjOp.png

Benim bildiğim can için bir değer oluşturup ondan duşurmemiz gerekiyor?

Apply damage için başka bir ayar lazım,bu da istediğiniz değil sanırsam.

Leralonde' Alıntı:
Current Health = 0
Max Health = 100

BaseDamage = 10

48ZjOp.png

Benim bildiğim can için bir değer oluşturup ondan duşurmemiz gerekiyor?

Apply damage için başka bir ayar lazım,bu da istediğiniz değil sanırsam.

Bir bullet Actor'e çarptığında Point Damage uygula demişsiniz. Bu aslında damage uygulamıyor. Zaten sizin sonradan oluşturmuş olduğunuz Current Damage değişkenini nereden bilebilir ki? O halde ne işe yarıyor?

Apply Damage X nodeları animasyonda notify vermek gibi işlemlere yarıyor. Yaptığınız herşey doğru. Buna ek olarak, Event Any Damage (Event X Damage) eventini kullanmanız gerek. Bu eventtin Damage çıkışını Current Damage den azaltmanız ve 0 olup olmama durumunu burada kontrol etmeniz gerekir. Burada bir örnek var:
https://answers.unrealengine.com/storage/temp/7466-healthexample.png