Leralonde

Yeni üye
16 Tem 2015
204
1
0
(61) Trabzon
Merhaba , bir tuşa bastığımda bir objeyi herhangi bir yöne doğru hareket ettirmek istiyorum.Bunu addtimeline node ile yapabiliyorum fakat diğer node ları kullanarak yapamadım.Yol gösterebilirseniz sevinirim.

Jacky' Alıntı:
Timeline işinizi görüyorsa sorun nedir anlayamadım. AddWorldOffset veya AddLocalOffset de işinizi görebilir yapmak istediğiniz şeye göre.

Yapabildiğim diğer yöntemleri öğrenip kendimi geliştirmek istiyorum.İleride farklı sorunlarla karşılaşırım diye.Cevabınız için teşekkür ederim.

Jacky' Alıntı:
Anladım. Blueprint component'ları içinden InterpToMovement component'da belirlenen noktalar arasında ve belirlenen zaman dilimi içerisinde actor'ü hareket ettirmeye yarar. Onu da deneyebilirsiniz öğrenmek için.

InterpToMovement ı denedim  , anlayamadığım şekilde z koordinatında ilerlettiğimde obje kayboluyor(x ve y de sıkıntı yok ) başka projede tekrar deneme yapacam.

InterpToMovement ile uğraşırken aklıma Projectile Movement geldi.Bunu objeye ekledikten sonra gravity scale ini 0 yaptım.Bir trigger üstünden geçerken yada bir tuşa bastığımda gravity scale inin 1 olup düşmesini istiyorum.(başlangıçta gs yi 1 olarak ayarladığımda obje yere düşüyor onda sıkıntı yok)
QBmoWv.png

Jacky' Alıntı:
Initial Speed değeri vermeniz lazım projectilemovement'a. Initial Speed 0 olursa X veya Y ekseninde Velocity değeri girmeniz gerekli.

projectile movemet ın ayarlar kısmından velocity değeri girdiğimde initial speed 0 bile olsa obje hareket ediyor , ya da gravitiyi 1 yaptığım zaman hareketlenme oluyor.Fakat open level blueprint te bu komutları girdiğimde herhangi bir değişmeyle karşılaşmadım.

EDIT : Direkt hareket etme olayını çözdüm projectile movemet ın oto aktif butonu varmış.Diğer sorunlarım devam ediyor.