leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com

Resimde gördüğünüz gibi objeyi yukarı ok tuşuna basıp hareket ettirmek istiyorum.Fakat Vınterp le yumuşak bir gidiş yapmam lazım ve gideceği uzaklıkta distance ile belirlendi. Fakat bunu nasıl hareket ettireceğim timer lazım sanırım ama süresi nasıl ayarlanacak ? Distance kadar gidince dursun istiyorum.

tam olarak ne yaptırmak istediğini açıklarsan daha net bir cevap verebilirim. yukarı oka basınca demişsin, bu yönlendirme tuşlarıyla daimi yaptırmak istediğin bir hareket mi yoksa bir kerelik bir durum mu?

nonlinear' Alıntı:
tam olarak ne yaptırmak istediğini açıklarsan daha net bir cevap verebilirim. yukarı oka basınca demişsin, bu yönlendirme tuşlarıyla daimi yaptırmak istediğin bir hareket mi yoksa bir kerelik bir durum mu?

üst arrowa bir kere bastığımda pawn olmayan obje ileri doğru yumuşak bir şekilde hareket edecek distance değerim kadar mesela 200 se 200 birim gidecek

Om70yY.png
[/url][/img]

Senin set speed kısmına filan ihtiyacın yok, doğrudan set actor location kısmını kullanacaksın. bunu tetikleyecek basit bir fonksiyon oluşturman yeterli

Duration değerini arttırdıkça obje daha yavaş ilerler
Timeline içeriği 0 dan 1e değerine 1 saniyede giden basit bir fonksiyon sadece
Herhangi bir splineBP oluşturup rotayı oluşturacaksın ve buradan referans alacaksın

nonlinear' Alıntı:
Om70yY.png
[/url][/img]

Senin set speed kısmına filan ihtiyacın yok, doğrudan set actor location kısmını kullanacaksın. bunu tetikleyecek basit bir fonksiyon oluşturman yeterli

Duration değerini arttırdıkça obje daha yavaş ilerler
Timeline içeriği 0 dan 1e değerine 1 saniyede giden basit bir fonksiyon sadece
Herhangi bir splineBP oluşturup rotayı oluşturacaksın ve buradan referans alacaksın

Timeline içerisinden çıkan float değerini nasıl bir değişkene atayip değiştirebilirim ? böyle bir özellik var mı

Start offset olarak atadığım değer sadece sürenin başlangıcını değiştirir, float değerini etkiyen önceden belirlediğin noktalardır bu noktaları ancak timeline içinden değiştirebilirsin.

nonlinear' Alıntı:
Screenshot_1.png

şunu dene o zaman, çarpma değeriyle hızını arttırıp azaltabilirsin

Bu kod yanlış çalışamaz bu. !. si burada benim verdiğim mesafe değeri yok 2.si event tick bu sürekli hareket eder ben yukarı ok a bastığımda 100 birim ilerleyip dursun istiyorum tek yapacağı şey vereceğim değişken kadar ilerleyecek bu kadar . Benim kodumda sadece golf sopası var yani kontrolü sağlayan o oyunculuk bir durum yok ok tuşuna bastığımda obje ileri gidicek ve bunu ben birdaha basana kadar tekrar yapmayacak her bastığımda ileri gidecek

EDİT: VERDİĞİN KOD İŞE YARADI FAKAT DÜZENLEME YAPMAM GEREKTİ ŞU ŞEKİLDE:

FİKİR İYİ 1 SANİYE DELAY KOYDUM YUKARI ARROWA BASINCA DEĞİŞKEN 1 SANİYE SONRA DEAKTİF OLUYOR 1 SANİYELİK HAREKETİ OLUYOR YANİ. HİÇ YOKTAN İYİDİR EN AZINDAN. DİSTANCEYİDE NEGATİVE ÇEVİRİP KOYDUM ÇÜNKÜ TERS GİDİYORDU :D

Ben zaten sana fikir verecek yöntemi gösterdim, gösterdiğim kod birebir senin projen için demedim çünkü o benim projede bambaşka bir iş için kullandığım ama senin de işini görecek tarzda olduğu için gösterdim ::) kendi versiyonuna uyarlayabilmene sevindim.