55amet55

Yeni üye
12 Mar 2015
12
0
0
(55) Samsun
Arkadaşlar ben objeyi hazır olarak indirdiğimde ve bu objeyi unreal enginenin içine attıgımda bu obje tek parça olarak geliyo nasıl parçalar halinde oynama yapabilirim ?

O zaman indirdiğiniz obje tek parça olarak export edilmiş demektir. Modeli ilk önce 3ds Max, Maya veya Blender(ücretsiz) gibi bir modelleme programına aktarıp, istediğiniz parçalara ayırıp sonra tekrar export etmeniz lazım.

teşekkür ederim denicem

evi blender üzerinde yüzeylerini ayırarak hepsini ayrı objeler haline getirdim exportladım fbx olarak ue ye attığımda 131 parçayıda ayrı obje olarak tanıdı hepsini teker teker seçtim sürükledim motor dondu :)

bütün yüzeyleri ayrı objeler halinde değilde normal bir objenin yüzeyleri olarak ayırdımda export ettim fakat yine obje üzerinde değişiklik yapamıyorum mesela kapısını çıkarmak gibi eylemleri gerçekleştiremiyorum :(

Bu konuda daha fazla yardımcı olamam malesef. Bulduğunuz objeler oyun motorları için hazırlanmadığı sürece bu tür sorunlarla karşılaşmanız normal. Düzeltmesi de size kalıyor, tabi biraz olsun modelleme ve oyun motoru için model hazırlama bilginiz olması da lazım.