gc1dcc2

Yeni üye
16 Ağu 2015
3
0
0
(31) Hatay
Öncelikle Merhaba!

Aşağıdaki sorularıma cevap verirseniz sevinirim. :D

1.Ben unreal engıne 4 te objeye örneğin masa buna ateş ettiğimizde parçalanmasını istiyorum napabilirim. :D

2.Gta 4'teki gibi (veya farklı oyunlar) görev aldığınızda hani böyle bir sinamatik girer ya adam arabadan iner birileriyle konuşur bende böyle bir şey yapmak istiyorum. :D

3.Kendi modelimi hangi programla tasarlıyabilirim unreal engine 4'de uygun.(Dolap,kapı,araba,sokak lambası vb. şeyler)
Bunu öğrendikten sonra kendime güzel bir map tasarlıyacağım hatta kendi mahallemi çizmeyi düşünüyorum. :D

4.Karşıdan gelen düşmana sıktığımızda gene gta 4'teki gibi bir ölüm vermek istiyorum konula sıktığımızda yere düşmesini sağlamak yani fizik anlamında nasıl yapabilirim. :D

5.Araca inip binme videosunuda çekerseniz sevinirim.

Ya herkez bunu diyor tamam sadece videosunu çekip anlatın takipçilere bilgi verin.
1 yılda sürse öğrenmek istiyorum ben yardımcı olursanız sevinirim.
Yıl oldu bunları araştırıyorum en uygun program çok iyi buldum oda unreal engine 4.
Sayenizde dersleride türkçe izleyebiliyoruz :)

Sadece videosunu çekip verin diyorsunuz ama bahsetiğiniz konular öyle geniş kapsamlı ki ne burada ne de başka forumda bunların hepsini birden anlatmaya kimsenin zamanı yetmez.

Araçlar ve Dersler bölümündeki dersleri izleyerek başlayın, motora bir giriş yapın ondan sonra küçük küçük projelerle kendinizi geliştirin. Takıldığınız yerlerde de gelip burada sorularınızı sorabilirsiniz.

Merhabalar :
Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak vermek isterim ama çook uzun sürer, en azından yapma yolunu söyleyeyim, oradan yola çıkarak deneme/yanılma yolu ile yapabilirsin.
1- Parçalanmasını istediğin objeyi sağ tıkla > create destructible mesh i seçerek parçalanma ayalarını yapabilirsin.
2- İkinci yapmak istediğini Matinee ile yapabilirsin.
3- Kendi nesnelerini tasarlamak için onlarca program var, ben blender kullanıyorum, Çünkü ücretsiz : ) ama bildiğim kadarıyla 3D Max daha başarılı olabilir.
4- Düşmanın vurulmasını ve yere düşmesini animasyonla sağlarsın, bir yere düşme animasyonu yapıp onun düşman vurulduğu zaman play edersin.
5- Araca binip-inmek de animasyonla olacak bir şey.

Ama Solowarrior doğru söylüyor. Küçük adımlarla işe başla derim. GTA gibi bir oyun yapman imkansız, tek kişi yapılsa koskaca firma 700 kişi çalıştırıp, 500 milyon dolar harcamazdı oyun için : )

qukla Çok teşşekür ederim kısada olsa bunlar bana yararlı olur.

SoloWarrior Jacky Çok haklısınız ufak adımlarla başlayayım forum olarak muhteşemsiniz bu arada adım adım videolarımı izleyip konular açıcam tekrardan hepinize teşekkür ederim.