ozelgoze

Yeni üye
17 Ocak 2016
2
0
0
(35) İzmir
Nvidia flex, waveworks gibi branchları tek engine içerisine toplama konusunda bilgisi olan var mı? Programcı olmadıgımdan zorluk çekiyorum kabaca bahsedilemeyecek bir durum ise belirtirseniz en azından profesyonel yardım aramaya devam ederiz. Teşekkürler..

ozelgoze' Alıntı:
Nvidia flex, waveworks gibi branchları tek engine içerisine toplama konusunda bilgisi olan var mı? Programcı olmadıgımdan zorluk çekiyorum kabaca bahsedilemeyecek bir durum ise belirtirseniz en azından profesyonel yardım aramaya devam ederiz. Teşekkürler..
Tek bir Branch içinde birleştiremezsin, çünkü hepsinin kod satırları farklı. Veya her Branch'i tek tek yükleyerek de bir sonuç elde edemezsin (Veya çok BUG'lı olur), çünkü hesaplama teknikleri karmaşık ve hepsi birbirine dokunabiliyor. Zaten buyüzden de GalaxyMan2015 gibi adamlar 3-4 ana UE4 sürümünde bir bu Branch'leri çıkartıyorlar. Çünkü her motorun sürümüne özel olarak baştan düzenlenmeli Gameworks teknolojileri. Buyüzden hazır bir Branch çıkana kadar bekleyeceksin.
Ancak sana kesinlikle şunu söylemem gerekir ki; Nvidia Gameworks'ü asla ama asla kullanma. Aralarında sadece HBAO+, VXAO, HTFS gibi gölge ve ışıklandırmalarla ilgilenen özellikler gerçekten kalite katıcı. Yoksa HairWorks'ü kullanman, Shader yazarak neredeyse performans dahi kaybetmeden gerçekçi görüntüler oluşturabilecekken gerçekçi fizik hesaplarına 8000 saç teli objesini ekleyerek CPU ve GPU'nun kökünü çürütmek olur. Aynısı Waveworks ve Flex için de geçerli. Flex'deki efetkler çok pahalı ve ciddi performans yiyiyor, Waveworks ise zaten şuanki Example Contest'lerle birlikte UE4'te daha optimize ve gerçekçi görüntüler oluşturulabilecek bir fizik hesaplaması. Eğer gerçek zamanlı fiziklerle ilgileniyorsan Unreal Engine'ın paylaştığı Real Time ile ilgili tüm videoları izleyip, internette Naughty Dog'un, Guerilla Games'in, DICE'ın paylaştığı belgeleri incelemen gerekli. Okudukça anlama ve yeni fikirler bulma kapasiten artıyor, ve sonucunda artık kendi başına performans tüketmeden gerçekçi "fizikler" yapabiliyor oluyorsun. Ben de geçen yıl senin gibi düşünüyordum, ama şuan gerçekten daha optimize ve daha kontrol edilebilir şeyleri öğrenerek yapmayı beceriyorum. İyi şanslar.

ozelgoze' Alıntı:

Merhaba, öncelikle bu sayfa üzerinden Epic Games'e, Github hesap adınızı belirtmeniz gereklidir. Daha sonra yaklaşık 2dk içinde Github üzerinden, Epic Games size bir davet atacak ve onu kabul etmeniz gerekli. Bu daveti kabul ettikten sonra, Epic Games Unreal Engine 4 sürümü bu bağlantı üzerinden " private repository" olarak size gelecektir. Bu depoyu "fork" edeceksiniz. Fork ettikten sonra bilgisayarınız üzerinde bir "clone" oluşturun. Bu entegrasyonu tamamladıktan sonra https://github.com/NvPhysX/UnrealEngine adresindeki repository erişebileceksiniz. Burada hairworks, Flow gibi branchler var.

Branchları birleştirmek için istediğiniz kadar NVIDIA GameWorks Unreal Engine 4 branch kopyalayıp üzerinde "merge" işlemini kullanmanız gereklidir. Kısacası, source control terimlerini öğrenip uygulamanız gereklidir. Branchleri, merge ile birleştirirsiniz.

Branch ve merge işlemi için bir örnek: 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Aynı işlemi benzer bir şekilde diğer source control (Perforce) geçerlidir.
nWNkgM.png

Buradaki branchleri seçip daha sonra clone olarak yerel bilgisayarına ekleyip daha sonra UE4 indirdiğin branche ekleyip daha sonra bu iki farklı projeleri "master"(yani ue4) olarak merge etmelisin.

@furkanxdgs kullanıcısının ne dediğini anlayamadım. olayları baya başka yerlere çekmiş. çözümün yukarıda.

Khubur' Alıntı:
Branch ve merge işlemi için bir örnek: 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Öncelikle genel bilgi vermen diğer kullanıcılarında toptan bu mevzuları öğrenmesine vesile oluyor. Benim sorumun cevabı yukardaki linkde ve teşekkür ederim resmen aydınlandım neden BRANCH dendiğini de anlamış bulunduk. Aradığım işleme türkçe terim verecek olsam aşılama derdim :)