recepyiyit

Yeni üye
21 Kas 2022
3
0
0
(26) Eskişehir
Ben bir simülasyon oyunu yapıyorum oyundaki bütün modellerin ve textureların tasarımları hazır. Şu an sadece bana lazım olan bir nesnenin yakınına gelince bir tuş ile bastığında bir widget açmak ya da başka bir mape geçmek istiyorum. Boxa girip bir tuşa basıp yapmak istemiyorum. bunu nasıl yapabilirim bilgisi olan var mı acaba? Mesela bir laptopun karşısına gelip e ye basınca oyunu kaydetmek ve ya bir nesneye tıklayıp o nesneden bir nesne çıkartmak için ne yapmam gerekiyor?

O nesne her ne ise bir Actor yaratıp içine bu istediğin şeyi bir component vasıtası ile koy. Mesela static mesh ise bir staticmeshcomponent ile koyabilirsin. Bunun yanına bir BoxCollisionComponent koy. Bu ikinci component ın collision settings ini Pawn sınıfına "Overlap" tepkisi verecek şekilde ayarla. BoxCollisionComponent ın OnComponentOverlap event ine bir custom event bağla ve orada daha önceden yaratmış olduğun UMG widget ını yaratarak ekrana koy. Ya da başka bir BP yi ya da actor u spawn edebilirsin.

7sxaqm0

Sanırım bundan bahsediyorsunuz ama benim aslında istediğim tam olarak bu değil bunda boxun içine girdiğinde map değiştiriyor bunda bir problem yok ama ben bu boxa girdiğimde değil kapının üstüne gelip e tuşun bastığımda map değiştirmek istiyorum aslında bunu nasıl çözeceğimi bulamadım