mforge

Aktif üye
26 Kas 2018
275
2
53
28
Normalde haritadaki nesneler ya da karakterler tıklanabiliyor sorun yok fakat ata bindiğimde tıklanmıyor ve attan indiğimde de tıklama sorunu devam ediyor. Hem ana karakterde hem de at aktöründe cok fazla kod oldugu icin hepsini atmam zordu bu yüzden bi görsel paylaşamadım. Ata bindigimde mause engelleyen birşey var dicem ama karakteri hareket ettirirken sorun olmuyor mause da. Sadece nesnelere ve karakterlere tıklayınca calismiyor. Bi fikriniz var mi acaba.

Player controller ın da "Set Input Mode" ile başlayan 3 fonksiyon var. Biri "Set Input Mode Game only" diğeri "Set Input Mode UI only" ve sonuncusu "Set Input Mode Game and UI". Ata bindiğinde bir şekilde ".... Game only" de kalıyor olabilir. İhtiyacın hangisi ise ona göre ata inip bindiğinde ayarlaman gerekiyor olabilir. Sen sanırım UI only ya da Game and UI istiyorsun. Ona göre kodunun uygun yerlerinde bu fonksiyonları kullanman gerekir.

Hepsini denedim aslnda ama halaa aynı. Ata binmeden önce tiklanabiliyor ata binince de tıklanabiliyor ama indiktek sonra tıklanmiyor enteresan bi durum yani. Halaa inceliyorum