yılmaz hoca

Yeni üye
25 Mar 2017
69
0
0
(6) Ankara
merhaba arkadaşlar;
konu daha önceden açılmış olsa da ne diye kayıt edildiğini bilmediğimi aratamadım. 

Sorunum şu: 

Projede yer kaplamaması için polygon sayısını az tutmak gerekiyor. Ancak bazı durumlarda bu azlık kırıklıklara yok açar. 3D max ta bunun için turbosmoth diye bir özellik var ve unreal e aktarma yaparken bu özelliğin istenip istenmediği soruluyor. Unreal in içinde smoth vb. özellik yok mu? Veya 3D max tan gelen turbosmoth özelliği nasıl kullanılır?

yılmaz hoca' Alıntı:
merhaba arkadaşlar;
konu daha önceden açılmış olsa da ne diye kayıt edildiğini bilmediğimi aratamadım. 

Sorunum şu: 

Projede yer kaplamaması için polygon sayısını az tutmak gerekiyor. Ancak bazı durumlarda bu azlık kırıklıklara yok açar. 3D max ta bunun için turbosmoth diye bir özellik var ve unreal e aktarma yaparken bu özelliğin istenip istenmediği soruluyor. Unreal in içinde smoth vb. özellik yok mu? Veya 3D max tan gelen turbosmoth özelliği nasıl kullanılır?

Şurada meshlerin unreal'a nasıl eklemesi gerektiği anlatılıyor.

https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/Content/FBX/StaticMeshes/index.html

gigalian' Alıntı:
yılmaz hoca' Alıntı:
merhaba arkadaşlar;

Sorunum şu: 

Şurada meshlerin unreal'a nasıl eklemesi gerektiği anlatılıyor.

https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/Content/FBX/StaticMeshes/index.html
Üstadım ilgine teşekkür ederim. Konuyu inceledim. Ama mantığını bir türlü anlamadım. İlgili bir video da uzaklaştıkça segment sayısı düşen yakınlaştıkça artan bir yol var. Ama bunu kendi başına nasıl yapar anlamdım. Bir diğer hususu basit bir kütü üçgenlere döndürdüğümüzde light map leri nasıl hazırlayacağız. O kadar karışık oluyor ki. Mümkünse kısaca temel mantığı yazarsan memnun olurum. İngilizcem de yok. Belki ondan anlamadım.

Kusura bakma, ben buraya cevap yazmayı unutmuşum. İlk olarak ingilizce öğrenmeye çalış. İngilizcesiz işin çok zor. Asıl konuya gelirsek.

Muhtemelen normal mapleri düzgün şekilde bake edemediğin için sorunlar olmaktadır.

Model hazırlama sırası genelde şu şekilde oluyor. Yüksek poligonlu ve düşük poligonlu modelleri yap. Normal mapleri düşük poligonlu modele bake et. Kaplamaları hazırla. Bunları unreala import et. Unrealda malzemelerini hazırla. En son olarak da ışıklandırmayı düzenle.