leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,539
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Diyelimki benim mod yapılan bir oyunum var. Birisi mod olarak bir map yaptı ve yayınlandı fakat benim oyunumda yapay zekalarda var. O mapta nav mesh yok ise o yapay zekayı nasıl koyacaklar ? Heryerde çalışması nasıl sağlanacak ? Karakterin içine nav koyamıyor muyuuz? Mesela karakterin blueprintine component olarak nav eklense ve belli bir alana kadar büyütülse. Karakter her adım attığında nav da onunla gitse ve gidilebilecek diğer yerleri belirlese olmuyor mu?

dediğin şey aslında var "navigation invoker" olarak geçiyor(invoker yapay zeka hareket ederken sadece gideceği konumdaki yol bulma yöntemini kullanır) ama yinede nav mesh bound vermen gerekir. Belki şöyle bir şey çözüm olabilir. Nav meshin scalesini çok büyük yaparsın ve invoker kullanırsın o zaman da yeni eklediğin haritalar her şekilde navın içine girmiş olur böylece sorun ortadan kalkar gibi ama hiç denemedim deneyip görmek lazım :)

nav invorker aslında bu işe yarıyor 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
 bu videoyu 10:30 dan itibaren izleyebilirsin. invorker aslında yapayzekanın sadece kullanacağı yolun hesaplarını yapar. ayrıca bu video invorkerı nasıl kullanacağını gösteriyor. Başka bir yöntem bilemiyorum :)