TR26SkyWalker26TR

Yeni üye
16 Ağu 2019
182
10
0
(26) Eskişehir
Arkadaşlar merhaba. Oynumu nihayete erdirmek üzereyim. Tek sorunum, oyuncu ölünce respawn edemiyorum. Bakmadığım video, girmediğim forum kalmadı. Acaba yardımcı olabilecek birisi var mı?

Merhaba, öncelikle başarılar dilerim. Konuya gelecek olursak, respawn ile ilgili bir kaç tutorial bırakıyorum şuraya bi bknz :Dying & Respawning
Checpoint respawn 

ilk tutoriala benzer
Konuyu uzun uzun da anlatabilirdim lakin bahsettiğin respawn olayının bir çok yöntemi var diye biliyorum, o nedenle kısaca bu videolar ile demeye çalıştığımı göstermiş olacak görmek anlatmaktan daha iyi bir seçenek diye düşünüyorum. Eğer işinize yararsa geribildirim yaparsanız sevinirim, sorununuzun çözüldüğünden emin olmak adına. Umuyorum ki bu sorununuzu çözeriz.

Checkpoint sistemi gerekmiyorda, ilk attığınız video benim istediğim respawn sistemi değil. Kısaca oyundaki ölme sistemini anlatacak olursam, karakter haritadan düştüğünde ölüyor, can yok. Yani oyun, karatkerin öldüğünü anladığında herhangi bir player start yerinden -rastgele- tekrar başlamasını istiyorum. Ancak oyun multiplayer. Yani, oyuncu dirildiğinde diğer karakterler de aynı anda tekrar başlamayacak. :) Yani kimin öldüğünü ayırt edip, sadece o kişiyi tekrar canlandıracak.

Merhabalar, çok eksik bilgi vermişsiniz. Karakterleriniz nasıl hasar alıyor? Öldüğünü nasıl gösteriyorsunuz? Yoksa tekrardan respawn etmek oldukça basit.

Eğer hasarı Event Any Damage ile verdiyseniz bir Can değişkeni belirleyin ve Branch ile bu canın 0'dan küçük veya eşit mi olduğunu kontrol edin. Eğer 0'dan küçük veya eşitse dilerseniz ölüm animasyon oynatın sonra destroy actor düğümünü kullanın veya direkt kullanın size kalmış. Daha sonrasında Get All Actor of Class düğümü ile Player Start kısmını seçin ve Length değeri ile haritadaki tüm player startların hepsini almanızı sağlar daha sonrasında Random Integer ile rastgele bir player start'a spawn edebilirsiniz. Daha sonrasında Spawn Actor ile spawn etmeniz gerekir fakat Possess düğümünü unutmayın yoksa spawn edilen karaktere geçemez oyuncu. 

r0NgLV.png

Anlatmıştım aslında. Can sistemi yok. Karakter zemin ölümü adlı aktöre değdiği an "destroy actor" ile yok ediliyor. Sorun, bundan sonra tekrar respawn etmekte. Yoksa evet, respawn etmek kolay. Spawn Actor'den sonra posses koyuyorum, belirtiyorum v.s ama tekrar spawn etmiyor. Bu arada SpawnActor neye bağlı? Yani solda custom event vs mi var? Ben hep custom event ile yapmaya çalıştım. Event on destroyed ile de denedim ama olmadı. Ozzy hocam mümkün değil mi can sistemi olmadan mp respawn?

TR26SkyWalker26TR' Alıntı:
Anlatmıştım aslında. Can sistemi yok. Karakter zemin ölümü adlı aktöre değdiği an "destroy actor" ile yok ediliyor. Sorun, bundan sonra tekrar respawn etmekte. Yoksa evet, respawn etmek kolay. Spawn Actor'den sonra posses koyuyorum, belirtiyorum v.s ama tekrar spawn etmiyor. Bu arada SpawnActor neye bağlı? Yani solda custom event vs mi var? Ben hep custom event ile yapmaya çalıştım. Event on destroyed ile de denedim ama olmadı. Ozzy hocam mümkün değil mi can sistemi olmadan mp respawn?

Çok mümkün değil çünkü bir değişken ile kontrol ettirmelisiniz hangi karakter olduğunu. Bir Health değişkeni belirleyin "zemin ölümüne" değdiği zaman Health değişkeni 0 olsun.

Tamamdır. Daha sonra nasıl respawn ederim? Şöyle bir bug buldum, oyuncu karşı tarafa ateş ettiğinde oyuncu -olması gerektiği gibi- yerinden fırlıyor. Ama ateş edilen oyuncu yerinde kalıyor. Yani, ateş edene göre oyuncu gidiyor, ama ateş edilene göre bir şey olmuyor. Bu arada oyuncuyu respawn edebiliyormuşum ama "possess" koymama rağmen oyun oyuncuya geçmiyor. Ozzy hocam?