leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,537
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Daha önce burada paylaşmıştım , online projem için bir yapay zeka yapmıştım.
İlk defa behavior tree ve blackboard ile yapay zeka yapmıştım.Biraz karışık bir sistem aslında, ama bir şekilde yapay zeka oyuncuyu takip ediyordu. Fakat hep değişkenine aldığı oyuncuyu takip ediyordu yakındakileri bulmuyordu o oyuncu yok olana kadar belleğinde onu tutuyordu ve bende bunu bir türlü aşamamıştım.
Sonra dün normal blueprint ile bir yapay zeka yaptım gayet güzel çalıştı. En yakındakileri buluyor kovalıyor vs.
Aslında benim ihtiyacım olan şey basit. Patrol yapacak oyuncu bulunca kovalayacak bir sahne çıkacak ve hasar verebilir. Bu kadar yani.
Şimdi bunun için bir behavior tree kullanmam gerekir mi ? Kullanmazsam eksiğim olur mu ? Normal blueprint ile yapay zeka yaparsam behavior treeden neyi eksik olur ? Tüm bu fonksiyonları yerine getirebilen bir basit yapay zeka yapamaz mıyım? Daha önce single player için çok harika bir yapay zeka tasarlamıştım.

Bir Lintrace gönderiyorsunuz veya pawn sensing. Daha sonra en yakındakini yakalama kararı veriyorsunuz. Yapay zeka aslında karaktere gitmiyor seçtiği karakter gitti lokasyonları Arraya aktarıyor yapay zeka ise en son arraya gidiyor ve oyuncu o arrayın son lokasyonunda izini kaybettirirse yapay zeka o lokasyonda patrolling yapmaya başlıyor.

Bunları şimdi tekrarda online için yapmam gerekiyor ne önerirsiniz ?

unreal ı ilk öğrenirken bende korkuyordum blackboard dan tree den falan aynı senin dediğin gibi sensing vs. üzerinden gidiyordum ama blackboard ve tree nin üstüne düşünce o kadar korkutucu olmadığını ve hatta işleri daha basitleştirdiğini gördüm ( en azından bence). O yüzden ben BB ve BT öneriyorum.

Trace göndermeyi karakter içinde değil de task içinden veya decorator içinden yapıyorsun mesela daha temiz ve açık oluyor.